Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2011. februári számról


payskin

Recommended Posts

petzolkri

Nagyon várom, még nem találtam meg a postaládában.... várjuk otthon is :) Máskor hivatalos megjelenés előtt pár nappal megkaptam, remélem csak a hó miatt késik a kézbesítő. Hurrá, 3-án meg is jött az újság, belelapozva a tartalomba, tetszik. Alig várom már hogy időm legyen és kényelmesen olvassam. A websuli már-már kötelezően jó, ha nem lenne nagy űrt éreznék, innen sokat okosodtam már. A linux cikk sorozat kezd izgalmasabbá válni, már ezen cikkeken felbátorodva virtuális számítógépre telepítettem jó pár linuxot. Ha majd lesz egy 2. gépem talán arra egy ilyen linuxot pakolnék fel. A többi cikk is biztos érdekes lesz. Pc world= önképzés, tájékozódás, segítségnyújtás! Az erő legyen veletek 2011-ben is! Úgy látom az eset kód csak nekem tünt fel, hogy amit jan.-ban közzétettetek az márc 15-ig jó.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Nagyon jó minõségû a web4tv! Király! Profi munka!

Link to comment
Share on other sites

payskin

?

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Röviden: jól sikerült a februári magazin is, tartalmas és a pcworld stúdió is színvonalasabb lett, látszik hogy új helyet kapott.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

De butus vagyok, az eset ezek szerint 2 hónapig adja a licencet, de azért írhattátok volna a magazinba, hogy ne törjem rajta a fejem, már azt hittem hiba van a rendszerben.

Link to comment
Share on other sites

gtportal

Az előző számhoz írt hozzászólásomban írtam, hogy jónak és hasznosnak tartom a Linux tanfolyamot.

 

Hálás vagyok azoknak akik egy-egy Linux változat fejlesztésén dolgoznak, vagy éppen segítséget nyújtanak a felhasználásához, függetlenül attól, hogy azt egy magazin oldalain vagy szakmai fórumokon teszik. Nélkülük számomra is a Windows használata maradna az egyetlen lehetőség. A szabad szoftverek szerintem jótékony hatással vannak Microsoft üzletpolitikájára és áraira is (bár ez nem mindig látszik), így Windows felhasználók pénztárcáját is kímélik.

 

A cikksorozat alapvetően a kezdők számára lehet hasznos. Hatására talán néhányan kipróbálják, milyen az élet a Windowson-túl. Ezért is tartanám fontosnak, hogy a konkrétumok és az általánosítások a helyükre kerüljenek, és a cikkek a valós veszélyekre is kitérjenek, megelőzve ezzel a kezdők első csalódását.

 

1.

Azzal semmi gond, hogy a szerző az általa fejlesztett, és így jól ismert disztribúción keresztül mutatja be a Linux használatát. Ugyanakkor néhol érdemes lenne leírni, hogy a cikkben található ismeretek általánosíthatók, máshol pedig azt, hogy csak meghatározott Linux változatok esetén igazak.

 

Pl. 1 A KDE bemutatásánál szerintem érdemes lett volna leírni, hogy nem csak a Little Susie ablakkezelője, hanem nagyon sok disztribúció esetén elérhető.

 

Pl. 2 A márciusi számban a WINE telepítésénél, pedig jó lett volna jelezni, hogy más disztribúciók esetén nem feltétlen a YaST felé kell az irányt venni. Azok számára egyébként, akik itt kapcsolódnak be a sorozatba, ebből a cikkből nem derül ki, hogy az alap a Little Susie.

 

2.

Informatikát tanítok, és bár Windows van a tantervben, mindig meg szoktam említeni a Linux előnyeit. Az előnyök mellett a veszélyekre is felhívom a figyelmet, így teljesen másként fest, ha valamelyik diák elakad egy problémás hardver illesztésénél, ami gyakran előfordul. A tanulók megúszhatnak egy kellemetlen meglepetést, és én is jobban jövök ki a dologból. Gondolom ez a magazin szintjén is hasonlóan működik.

Edited by gtportal
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
1933

Kedves gtportal!

 

Nekem is nagyon tetszik a Horváth úr által írt cikksorozat és most különösen sokat tanultam a Wine használatával kapcsolatban is, bár már nagyon régen használom.

 

Fel szeretném azonban hívni a figyelmét a www.ubuntu.hu címen taláható weblapra, ahol igencsak sok hasznos információt lehet találni a Linux-szal kapcsolatban! Mind a telepítésre, mind pedig a használatra vonatkozóan. Sajnos (lehet, hogy azért, mert a helyszûke diktálja), a leírások nem egészen a kezdõknek szólnak, mert azért bizonyos elõképzettséget feltételez. Persze azért érdemes ott "körbe bogarászni"!

 

Más:

 

Ami pedig a PCWorld februári számát illeti, szinte fel sem tudom sorolni azokat a hasznos információat, amiket a magazinban lehet olvasni, mert túllépném az egyszerû hozzászólás keretét.

 

Kétségtelen, hogy mindenkinek van egy, vagy több, speciális érdeklõdési köre és azt várná el a legtöbb olvasó a laptól, hogy errõl, vagy ezekrõl minél részletesebben olvashasson! Én is így vagyok vele, de ezzel együtt, el kell ismernem, hogy a lap azért megpróbál (és nem sikertelenül) a legszélesebb körû olvasó tábor minden tagjának a kedvére tenni, s ez így van rendjén. Ez azért sem árt, mert mindenkinek bõvül ezáltal a látóköre és sokszor olyan dolgokra is ráirányítja a figyelmet, ami valahogy kimaradt az életébõl és ezekután, már rá irányulván a figyelme, keresni fogja az ezzel kapcsolatos információkat.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...