Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Beágyazott video letöltése lassú


Priscin

Recommended Posts

Priscin

Üdvözlet!

 

Firefox 3.6 -ot használok, és idõnként a beágyazott videó streamek lejátszása lelassul, a kép darabossá válik akkor is, ha a videó letöltése jó elõre jár a lejátszott képhez képest.

A probléma nem állandóan, de mindig a legrosszabbkor jelentkezik :S. Az egész képernyõs lejátszásnál pl. nagyon gyorsan elõjön, de nem csak akkor. Úgy tûnik általában Flash videóknál van gond (pl. Youtube), , de néha a Flash játékok is elég gyakran lelassulnak (pl. Zuma a Facebookon). Letöltöttem a legfrissebb Adobe Flash Playert (10.1.102.64) és JAVA -is (6.23), de nem segített.

A gépem a helyben tárolt videókat teljes képernyõn is gond nélkül lejátssza, bár nem erõmû (Win XP, Intel CPU 2,8 Dual Core, 1 GB RAM, Nvidia 1600 Pro).

Legfeljebb egy dolgot tudok most fejleszteni :( , és az alaplapát 775 -ös, nem túl sok dolog passzol már hozzá. Jó lenne tudni mivel érném a legjobb eredményt a fentiek tekintetében. Több memória? Új videokártya több memóriával? Core 2 Duo?

 

Mi a véleményetek?

 

Elõre is köszönöm a segítségetek.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

A videokártya biztos nVidia? Csak azért mert ők nem gyártottak ilyen kártyát, ellenben az ATI-val. :)

A proci igaz, hogy nem mai darab, de azért ezt még ki kéne bírnia. 1 GB ram szerintem kevés, minimum 2 GB ram kell a mostani szoftverekhez. A Videokártyának elégnek kell lennie SD videok megjelenítésére (HD tartalom már sok neki).

Viszont mindenek elött én kipucolnám a gépet kémprogramírtókkal, regcleanerrel, hogy a szoftveres problémákat kizárjuk. Codecpack ugy nincs telepítve? Ha van, akkor telepítsd újra a géped, és a codecpackot ne rakd vissza.

Link to comment
Share on other sites

Priscin

Ott a pont Destroy-man, a kártyám bizony ATI kártya :)

A gépen végig mentem NOD32 -vel és SuperAntiSpyware -rel, nem találtak semmit. Process Hacker -ben sem látok semmi gyanúsat futni.

Codecpack nincsen a gépen.

 

Valahol hallottam, hogy bizonyos videokártyák külön támogatják a Flash lejátszását. Igaz ez vagy félrehallottam?

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

A flash támogatja a hardveres gyorsítást. Egy minimum DX9-es videokártya kell hozzá, tehát a tied támogatja. Érdemes nézni a proci terhelést flash tartalmak használatakor, fõleg akkor, amikor el kezd akadozni a flash. Ha ilyenkor pillanatok alatt felugrik a proci terhelés maximumra, akkor nagy valószinüséggel szoftveres hiba lesz.

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

ATI kártyák esetében HD4000-es sorozatú kell minimum a hardveres gyorsításhoz Flash-nél. (NVIDIA-ból pedig CUDA támogatású cucc, nem, az ION 2 nem jó.)

Link to comment
Share on other sites

Priscin

A procim mindkét magját a plugin container pörgeti fel 100% közelébe :S . Tudom, ezzel a problémával nem vagyok egyedül. Tegnap este az alábbi megoldási javaslatokkal találkoztam, de valahogy egyik sem tûnik igazán jónak :nem::

- Váltsak át másik böngészõre, mondjuk Chrome -ra (hirtelen felindulásból felraktam az Explorer 8 -at, ott simán ment ami Firefox -al akadozott).

- Ha ragaszkodom a Firefoxhoz, akkor telepítsem vissza a 3.5 -ös verziót.

- Állítsam át a Firefox beállításait, hogy a Flash ne a plugin container -ben fusson.

 

A Firefox -ot már "belaktam", nem igazán szeretnék váltani. Explorer -be is 90 % fölé szökött a proci teljesítménye és akadozni kezdett a kép amint "visszatekertem" a stream -et. Szóval nem vagyok meggyõzõdve, hogy hosszútávon megérné.

Ha kiveszem a Flash -t a plugin container -bõl, akkor azt kockáztatom, hogy esetleg többször omlik össze (az eddig egész stabilan mûködõ) böngészõ.

Talán még a 3.5 -ösre történõ lebutítás a legszimpatikusabb, hirtelen nem emlékszem, hogy volt-e benne olyan funkció (a plugin container -en kívül) ami jelentõsen megkülönböztette a 3.6 -os verziótól.

:hááát:

 

Esetleg valakinek van tapasztalata a fentiekkel kapcsolatban vagy egyéb javaslata? Pl. a Firefox 4. -be is berakták a plugin container -t? Vagy az eredeti kérdéshez visszatérve, valamelyik hardverelem bõvítése jelentene hosszútávú megoldást?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
hozoli32

Szervusztok!

 

Nekem sem erõmû a gépem (P4 2,4 celeron), de korábban minden probléma nélkül játszotta le teljes képernyõben az internetes (pl. youtube) videókat. A legutóbbi újratelepítés óta azonban ha teljes képernyõre kapcsolok, fehér képernyõ fogad, a hanglejátszás megy tovább. Ha visszalépek a teljes képernyõbõl, akkor folytatódik képpel együtt. Ez a jelenség nem böngészõfüggõ, mert mindegyikben (firefox, chrome, ie) ugyanezt csinálja! Már rengetegszer újratelepítettem a flash playert/plugint, és az ActiveX vezérlõt is, de semmi nem változik! Már nem tudom, hogy mit csináljak! :(

Ha valakinek van rá megoldása, kérem segítsen! :Sír:

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Nekem van egy olyan érzésem, hogy a flash új szabványait ez a gép már nem támogatja, így a képmegjelenítés emiatt nem működik. A régi szabványokat sajnos nem lehet a végtelenségig támogatni, mert az visszafogná az új erős gépek teljesítményét. Próbálj meg beszerezni egy régebbi flash playert. Az valószinüleg megoldja a problémát.

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Vagy csak nem lett felrakva a megfelelõ videodriver.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...