Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Webáruház készítõ céget keresek!


smety

Recommended Posts

smety

Sziasztok!

 

Olyan céget vagy számlaképes magánszemélyt keresek, aki készítene számomra egy webáruházat. Sajnos már 2006 óta küzdök ezzel a kérdéssel, de eddig senkinek sem sikerült egy megfelelõen mûködõ weboldalt készítenie, pedig már 8 cég! próbálta. Ha esetleg valakit érdekel, akkor jelentkezzen és mondom a részleteket. Az igazi az lenne, ha a keresõ optimalizáláshoz is értene vagy legalább olyan weboldalt készítene, amit már optimailzálásra elõ van készítve.

Tehát, ha valakit érdekel vagy tud olyat akit érdekelne és megfelelõ referenciákkal rendelkezik, akkor kérem jelentkezzen!

 

Köszönettel!

Horváth Péter

Link to comment
Share on other sites

payskin

Ez igazán nagyon érdekes. Vajon miért nem tudott 8 cég sem webáruházat (vagy weboldalt?) készíteni? Szerintem egy picit jobban tisztázni kellene, hogy mit is szeretnél, mert egy webáruház manapság jóformán letölthetõ az internetrõl...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
smety

Igen valóban részletesebben kell errõl beszélnem csak addig nem akartam leírni amíg nem láttam, hogy valakit érdekel a téma.

Szóval mindegyik cég éretett valamihez, de globálisan nem tudták elkészíteni az oldalt.

1. feledat: A webáruházban 6500 termék van és vannak olyan termékek amiknek több cikkszáma is van pl a ruhanemûk, mert itt mindegyik méret különbözõ cikkszám. Ezeket az importõrtõl egy excel táblában kapom, ahol az egyik oszlop a cikkszám a másik a terméknév a harmadik az ár a negyedik a termékleírás. Valamint a termékekhez tartozó kép neve a termék cikkszáma, több cikkszám esetén pl ruhák a legkisebb méretû ruha cikkszáma. Tehát itt egy olyan adatbázist kell létrehozni amibe ha ezeket az adatok beimportálom, akkor összefésüli a képeket a termékekkel és szétválogatja termékenként. (Ez eddig egy cégnek sikerült, de nekik meg a többt részt nem sikerült megoldani)

2. feladat: Egy olyan grafikai terv, ami megfelel minden új elvárásnak, támogatja az összes böngészõ és könnyen módosítható, valamint egyes részei ne igényeljenek programozói munkát, hanem akár én is bele tudjak nyúlni. pl. akciós termékek módosítása, szövegek elhelyezése a kezdõoldalon, flash-ek kicserélése, stb

3. feladat: Olyan oldal készítése, ami optimalizálásra elõ van készítve, hogy egy ezzel foglakozó cég tudjon vele dolgozni és kihozza belõle a maximumot, hogy a keresõk legfõképpen a google-ben minél elõkelõbb helyen szerepeljen az adott kulcsszavakra. Az igazi az lenne, ha ezt a weboldalz készítést és optimalizálást egy cég készíteni, de sajnos még nem találkoztam olyannak, aki mind a kettõben profi.

Így nagyon-nagy vonalakban ennyi lenne a megoldásra váró feladat, de van még rengeteg apróság.

Volt már egyébként próbálkozás kész webáruházzal is, de az sem sikerült.

Üdvözlettel: Horváth Péter

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Azt javaslom, próbálkozz náluk. Bár az áraik néhol egészen döbbenetesek, szerintem – elnézve a referenciáikat – aránylag nem végeznek rossz munkát.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Csak támogatni tudom Fujitsu tanácsát.

 

Személyesen ismerem az urakat, akik a szakmai anyagot az oldal mögé tették, mindenki tagja a "Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért" csoportnak, ami gyakorlatilag garancia arra, hogy értenek is ahhoz, amit csinálnak.

 

Az árak teljesen racionálisak. Mondanám, hogy a feléből megcsinálom, de ugye ismerjük a "jót-olcsón-gyorsan" szabályt: kettőt lehet választani, és mivel a fele az olcsó, az vagy jó lesz, vagy ugyanannyi idő alatt elkészül, mint amennyit ők is mondanak (de nem lesz jó). Tehát nem mondom. :)

 

Azon viszont továbbra is csodálkozom, hogy ezt 8 cég korábban nem tudta megoldani... Önmagában egyik sem olyan jellegű feladat, amitől egy webfejlesztő cégnek be kéne rosálnia. Az első egy sima adatmodellezés és hozzá egy kis programozás, a második webdesign, a harmadik SEO. (Mondjuk az utóbbinál szoktak teljesen elszállt megrendelői igények jelentkezni, amikor a cég inkább menekül, minthogy elvállalja a melót.) Mit tudnak vajon ezek a cégek, ha csak ezeket nem? Vagy egyszerre nem? Na, mindegy, érdekes.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Ami az árakat illeti, nem is a komplett csomagok árain akadtam fenn, azok nem olyan magasak. Ellenben az egyes extra modulok árait elég erősnek érzem, ha azt veszem figyelembe, hogy ezek valószínűleg már elkészült (leprogramozott) modulok; egy logikusan felépített, jól működő webáruházba pedig nekik valószínűleg nem olyan nagy feladat beilleszteni őket, ami indokolná ezeket az árakat.

Mindenesetre a referenciáik elég meggyőzőek, szerintem nem nagyon lehet előállni olyan kéréssel, amit nem tudnának teljesíteni; úgyhogy ezért is ajánlottam őket.

Link to comment
Share on other sites

Kiskalóz

Ezek az igények nem eget rengetõek.. valahogy átlagosak.

 

Nem akarok megbántani senkit, de talán az anyagiak miatt nem tudta egyik cég sem megoldani.

 

Ismerek egy remek közmondást:

"Igények addig vannak amíg nem kell fizetni érte"

 

Szóval ha valaki ezt mondjuk 2-300k--ból akarja megoldani akkor tényleg sok cég nem fog boldogulni vele.

Link to comment
Share on other sites

smety

Köszönöm a tippet a weboldal készítõ céggel kapcsolatban. Megnéztem a referenciájukat és sajnos az egyik weboldal, amit készítettek az elég erõs konkurenciám volt, amíg mûködött a weboldalam, így szinte biztos, hogy az enyémet nem fogják elvállalni, de természetesen azért felveszem velük a kapcsolatot.

A másik hozzászólással kacspolatban pedig annyi, hogy soha nem én mondtam az árat, én mindig elmondtam, hogy mit kérek és õk mondták, hogy mondjuk 300 ezer forint és egy hónap. Én mindig elõre fizettem sajnos, az oldal pedig volt úgy, hogy 8 hónap után sem volt mûködõképes, mert egy hibát kijavítottak, de lett helyette kettõ.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu
Megnéztem a referenciájukat és sajnos az egyik weboldal, amit készítettek az elég erõs konkurenciám volt, amíg mûködött a weboldalam, így szinte biztos, hogy az enyémet nem fogják elvállalni, de természetesen azért felveszem velük a kapcsolatot.

Nem látom az összefüggést. Miért ne vállalnák el? Õk csak a webáruházzal foglalkoznak, a cégekkel egyéb üzleti kapcsolatuk nyilván nincs.

 

Mondhatnám, hogy elõre nem szabad fizetni, de sok helyen ezt kérik a vevõtõl. :S Korrektebb helyeken legfeljebb csak elõleget kell fizetni. De egyébként még mindig a Sakál módszere a legcélravezetõbb: "felét most, felét, ha végeztem". ;)

Link to comment
Share on other sites

Kiskalóz

Weboldal készítõ cégeknél bevett szokás az 50-50%..

50% elõre, 50% ha kész a munka.

 

Ha valaki elõre a teljes összeget kéri az nekem kicsit gyanús. Ilyenkor egy jó megoldás lehet egy szerzõdést írni, és az összeget ügyvédi letétbe tenni. Ez mind a 2 felet védi és biztosítja.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
smety

Beszéltem ezzel a fent említett céggel, akit ajánlottatok és úgy kezdték, hogy 1 millió + még az egyéni igényeim. Ez mennyire reális szám, mert eddig amit csináltak nekem webáruházakat, az max 300.000 forintba került. Az tény, hogy nem is mûködtek megfelelõen, azért tartok itt, ahol tartok. De azt figyelembe véve, hogy a kokurenciának is csináltak már egy ilyet és gyakorlatilag csak egy új design kell, szerintem ez egy elég nagy szám. Vagy a minõségnek ennyire nagy ára lenne?? Viszont találomra megnéztem három referencia weboldalukat és mindegyikbe volt hiba, vagy a kéépeket nem töltötte be vagy kilógott a szöveg a szövegdobozból, lehet, hogy én vagyok túl kötekedõ, de ennyi pénznél az ember szerintem már az lehet....

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Hát azért az túlzás, hogy csak egy új design kell. Ők nem fogják lemásolni a konkurenciádnak csinált weboldalt, hanem a te igényeidre, elképzeléseidre támaszkodva alakítják ki az oldalt.

Igen, nyilván sok sablon van már előttük (az egyes extra modulok árát ezért is sokallom), és sok mindenhez elég csak egy új design, de hát ez van. A jó weboldalt is meg kell fizetni, olcsó húsnak meg híg a leve, mint tudjuk. A készítés egyes fázisaiban meg nyilván fognak majd veled konzultálni, tehát ha valami nem tetszik, vagy nem úgy működik, mint kéne, akkor tudod jelezni.

 

Egyébként egy valóban jól összerakott, a vevő igényeinek megfelelően készített, komplex webáruházért nem sok ez az összeg. (Az egykori kormányzati portált pl. 200 millióért csinálták; igaz, az még a féktelen, szinte leplezetlen korrupciók idején volt.)

Link to comment
Share on other sites

Kiskalóz

Ez mindenhol így van. Van egy alapár, és a plusz modulok külön pénz. Hogy ez az 1 milla sok-e vagy sem, az attól is függ mit tartalmaz. Mik az alapfunkciók, design, garantált Valid kód, SEO .. stb .

 

@Fujitsu:

Ebbe ne menjünk bele. Az a 200 milla NEM csak a weboldalról szólt. (szerverek, üzemeltetés stb) Pofátlan dolog, de nem ide való!

 

Mellesleg ha már ilyen összeg... akkor egy javaslat.

Keresel 1 vagy 2 PHP programozót. 1 millából 2 programozó minimum 3 hónapig dolgozik Neked. Szerintem 2 tapasztalt PHP programozó 1000 munkaóra alatt simán megcsinálja.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Bruttó 1 millából maximum 1 jó programozó dolgozik nekem 3 hónapig. Ráadásul attól még lehet valaki jó PHP-programozó, hogy nem ért a webáruházak készítéséhez. Szerintem célszerűbb az ilyesmit szakemberekre bízni.

Pofátlan dolog, de nem ide való!

Csak annak illusztrálására említettem meg, hogy milyen az igazán irreális ár.

Egyébként meg csupán egyévnyi üzemeltetés költségét tartalmazta a 200 millió forint... Hát erre hadd ne mondjak semmit. Ja, és a végeredmény is bomba lett: végtelenül egyszerű felépítésű és megjelenésű, semmi extrát nem tartalmazó kormányszóvivői oldal (erre szokták mondani, hogy a Joomla ingyen van), jó kis gányválék forráskóddal. Fasza.

Link to comment
Share on other sites

kléni
Valid kód

Nézegetve a forráskódokat ez kicsit elmarad. (már ha Giraffeval ellenõriztetjük, mivel a w3c-s validátort nem zavarja a táblázatos szerkezet, amit eléggé sok helyen használnak)

Edited by kléni
Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

[OFF]

Nézegetve a forráskódokat ez kicsit elmarad. (már ha Girafeval ellenõriztetjük, mivel a s3c-s validátort nem zavarja a táblázatos szerkezet, amit eléggé sok helyen használnak)
Azért ez több, mint megtisztelõ. :lol: Egyébként pont most készíttetünk új honlapot, és kb. a 3. megbeszélés után döbbent rá a vállalkozó cég, hogy jobban járnak, ha már a tervezés fázisában megmutatják nekem a HTML és a CSS kódokat, mert simán vissza fogom dobni, az eddig mindenhol elfogadott "buildelésüket". :hááát:

[ON]

 

Link to comment
Share on other sites

payskin

smety: tudnál nekem küldeni egy részletet az Excelből, ahol látszik, hogy egy-két hasonló terméknek milyen adatai vannak, és esetleg egy olyan weboldal címét, ami szerinted megfelel a te 2. pontodnak? (vezeték.kereszt kukac gmail).

 

Most épp nem vagyok annyira elhavazva, gondolkodnék a dolgon...

Link to comment
Share on other sites

Kiskalóz

@Fujitsu:

Szerintem erről ne nyissunk vitát.. de hidd el nettó 1 millából dolgozik nekem 2 php programozó 3 hónapig.

(mellesleg azért nettó mert üzleti életben mindenki nettó összegekről beszél, gondolom az árajánlat is úgy volt írva, hogy x+áfa)

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Ja, csak akkor az kompletten már inkább 2 millió, mint 1.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
payskin

Smety! Visszapattannak a levelek, amiket válaszként küldök... :(

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
smety

Kedves Balázs

Küldtem e-mail-ben egy másik címet, de azért leírom ide is, ha az sem ment volna át. Légyszíves erre válaszolj majd:

smety(kukac)freemail(pont)hu

Köszi Péter

Link to comment
Share on other sites

payskin

Péter, megkaptam! Jelentkezem, amint tudok.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...