Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Alaplapi USB port áram alatt


socimagus

Recommended Posts

socimagus

Kedves fórumozók. Külsõ merevlemezt csatlakoztatnék a PC-hez, ami kikapcsolás után magától kikapcsol. Sajnos mivel az USB portról kikapcsolt állapotban is kap áramot így ez a funkciója nem mûködik. Hogyan tudom az USB portot áramtalanítani? A BIOS-ban nem találtam erre megoldást. Egy Asus p5g41t-m xl alapról van szó. A jumper beállításoknál van egy rész: usb device wake-up. Erre tippelek, hogy esetleg itt lehet valamit csinálni, de nem akarom elbarmolni, ha nem feltétlenül muszáj. Itt az alap beállítás a +5VSB. A másik lehetõség a +5V. Ha átállítom gyanítom nem kap áramot az USB port, de valami más funkcióba nem kavar ez be, ami miatt nem ajánlott az átállítás? Köszönöm a segítséget.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Az USB device wakeup arra kell, hogy USB eszközök, pl. egér, billentyûzet felébreszthessék a számítógépet, szóval ez sajnos nem az. Viszont ezt hol találtad? Leszedtem a BIOS kézikönyvét, de nem látok ilyet. :S Ellenben az Advanced menüben kellene lennie egy olyannak, hogy USB Configuration. Itt találsz egy olyat, hogy USB Functions. A kézikönyv nem ír bõvebben errõl a menüpontról, de ez talán az lesz. Mindenesetre adhattak volna beszédesebb nevet neki. :hááát:

Link to comment
Share on other sites

socimagus

Szia. Az alaplap leírásának 1.9 pontjában találtam a Jumpers fejezetben. Az Advanced menüben az USB Mass Storage Device Configuration alatt semmi ide vonatkozó nincs sajnos.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Köszönöm, megtaláltam. Most már biztos, hogy az nem az, amit szeretnél. Az csak annyi, hogy pontosan milyen alvó módból hozhatják vissza a gépet. Szedd le a legfrissebb kézikönyvet innen. Nálad másképp néz ki az Advanced menü?

Link to comment
Share on other sites

socimagus

A helyzet az, hogy én is letöltöttem, tehát nem a könyvet néztem. Ami még érdekes, hogy az elõlapi USB port pont +5V-re van alapból beállítva és, ha ide dugom be a külsõ merevlemezt, akkor szó nélkül kikapcsol a gép leállításakor. A BIOS beállításoknál továbbra sem találok semmit és már órák óta keresek a neten a témában, de sehol semmi használhatót nem találok. Mindenhol csak azt magyarázzák, hogy mi a különbség az S1 és S3 alvó mód között. De konkrétan ilyen USB áramellátásos témát sehol nem találok.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Valamelyik alvó állapotban kap egy kis áramot az USB vezérlõ. Egy próbát megérhet, hogy átkapcsolod a másikra. Ez a probléma megkerülése, és nem megoldása, de ez nem hiszem, hogy jelen helyzetben téged zavarna. ;)

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Egyszerû a dolog, a +5VSB jelentése: 5 Volt Standby

 

Ez akkor is ad feszültséget, mikor le van kapcsolva a gép, hiszen készenléti áramkörrõl van szó, emiatt tudhat bekapcsolni a gép valamilyen eszköz ébresztését követõen. Ha átállítod, akkor a gép kikapcsolásával nem fog kapni áramot, le fog állni az az USB.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Nálam felkel a gép az egérre és a billentyûzetre, mégsem kapnak áramot a gépen lógó eszközök, csak ha külön be van kapcsolva az áramellátás fenntartása a BIOS-ban. :hmm:

Link to comment
Share on other sites

socimagus

Köszi a segítséget, akkor megpróbálom átállítani a jumpert.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
LBANDI1

Vettem egy Gigabyte 880GM-D2H alaplapot. Amikor kikapcsolom a USB-s egér feszültség alatt marad (folyamatosan világít) ezt szeretném kikapcsolni, ha lehet , de nem tudom, hogy hol kell, ehhez kérném a segítségeteket

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...