Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Batch (.cmd, .bat)

Dinter0000

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!Azt akarom megcsinálni,hogy ne kelljen folyton beírni CMD-be aazt amit elakarok indítani,hanem csak csinálok egy *.CMD fájlt és indul.

Amit CMD-be írok:

cd C:\Program Files\DDMT2_HU

metin2client.bin

na ezt kéne egy fájlba belerakni,hogy így induljon.

Posted

Csinálj egy text típusú fájlt és kiterjesztésnek add neki, hogy .bat. Ebbe írd bele sorról-sorra, amit a parancssorban kiadsz. Ez indítható fájl és sorról-sorra végrehajtja a beírtakat, mintha a parancssorba begépelnéd.

Posted

Közbe sikerült. Olyan másik programozási nyelv nincs, ami elindítja a programot, de nem jön be semmi CMD-s ablakot, meg semmilyet?

Posted

Nem, ahhoz daemonként kéne írni egy alkalmazást rendszerhívásokkal. Bár egy alkalmazás elindítása egy másikból nem nagy ügy, de ahhoz sem ártanak programozási ismeretek. C#-ban mindenesetre 5 perc alatt összeüthető, ha tudod mit kell csinálni.

Posted

Hát az jó mert fogalmam sincs róla :D

Posted

Mindannyian így kezdtük. Innen még olyan 1-2-3 év amíg lesz róla fogalmad. Sok sikert, türelmet és kitartást kívánok. :igen:

Posted
Közbe sikerült. Olyan másik programozási nyelv nincs, ami elindítja a programot, de nem jön be semmi CMD-s ablakot, meg semmilyet?

cmdow

Ez egy kis alkalmazás, amit meghívva a .cmd vagy .bat fájlokban elrejti a parancssor ablakát. Egy próbát megér, csak vedd fel az antivírusod kivételei közé. :)

Posted

A .cmd-vel csak el akar indítani valamit, nem?

Posted

Nyilván ízlés kérdése, hogyan legyen. Én pl. szeretem, ha megmarad az ablak, látom, hogy közben mit csinál, hol tart. Igaz ez fõképp a hotfix telepítõs cuccoknál van így. Még teszek is utoljára egy pause parancsot.

De ha csak egy programindításról van szó, akkor talán az a rövid idõre felvillanó ablak nem olyan nagy gond. ;)

Szerintem a kérdezõ is megbarátkozhat elsõként az egyszerû batch fájlokkal.

Posted
A .cmd-vel csak el akar indítani valamit, nem?

Akkor nekem: ??!??! Azt hittem, olyan programot írt, ami parancssorban fut és nem ilyet akar. Minden visszavonva.

Eh, fáradt vagyok, álmos vagyok, éhes vagyok, senki sem segít Vuknak a kis rókának... :Sír:

• 7 months later...
Posted

Sziasztok!Olyan batch kód kéne,amivel kitudok törölni egy mappát.Az útvonal ez:

C:\Users\Dinter\AppData\Roaming\GameRanger\GameRanger Prefs

• 5 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Valaki megtudja ezt csinálni exe fájlban?A szöveg nem fontos.Köszönöm.

@echo off

@echo STARTING COD4

iw3sp.exe +set logfile 1 +set fs_game mods\hun_sp

@echo COMPLETE

Posted

Ezt nem hiszem el. Könyörgöm, használd a Google-t... Reméltem, hogy a múltkori után menni fog. Link.

Posted

Van egy régi DOS-os program még középsuliban használtam, a bat fájlokból csinált com-ot, batch fájlban írtam dolgokat és így el lehetett rejteni a forrást egyszerûen meg be tudtam mesélni pár embernek ,hogy micsoda zseniális dolgot írtam. Pl. egy idõben szórakoztak sokan azzal, hogy net send üzeneteket dobáltak egymásnak a hálón. Csináltam egy floodoló bat fájlt, ami végtelen ciklusban lövi egy bizonyos gépre a net sendeket bat-ban, nem túl bonyolult egy label az elejére majd net send gépnév üzenet, egy goto-val visszaugrik a net sendhez és kész. Valahogy sikerült megoldani azt is ,hogy változóba olvassa be a gépet, amire küldeni kell. futtatható progit meg mutogattam, hogy lehet ilyet írni.