Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Item ITV710

Dj Fernandez

Recommended Posts

Posted

Sziasztok a minap vettem egy Item ITV710-es usb-s digitális tunert! Úgy gondoltam ha jön a digitális átállás akkor legyen mivel tv-t nézni! Úgy gondoltam hogy megpróbálom a mindig TV adásokat befogni vele de sajnos eddig nem sikerült! Nem tudom mi van vele mert elvileg erre fele (Hajdúhadház) lehet fogni 2 adóról is az adást! Utánajártam és , hogy a magyar földi sugárzás Mpeg-4 kódolású és elvileg a tuner csak az MPEG-2-es adásokkal képes megbirkózni! Kicsit utána jártam a dolgoknak és sikerült találnom egy kinket ahol azt írják egy aplettel képes MPEG 4 es adásokat is kezelni! Remélem tud nekem valaki segíteni!

Üdv: FerNaNdeZ

íme az eszköz: IPB kép

Posted

Ha a tuner chipje MPEG-2-t tud, akkor tök mindegy milyen programot teszel fel.

Posted

Ez nem egészen így van. Az USB tuner csak a jelet küldi a PC-re, ahol a kezelő szoftver intézi a többit, ha a driver egyébként stimmel és BDA kompatibilis eszköznek felismeri a kütyüt.

Ha a gyári szoft csak mpeg2-es, akkor van néhány egyéb kezelőprogram, amivel használható lehet.

DVBViewer, DVB Dream, ProgDVB, SmartDVB. Ezen túl az újabb VLC és Media Player Home Cinema is alkalmas a lejátszásra, ha egyszerűbben másképp nem, az említett és más kezelőprogramok némelyikéből, hogy a streamből kiválasztott csatornát megjelenítse.

Plusz még a Win7 Media Center is.

Azért nem ártott volna egy kicsit jobban körülnézni a vétel előtt. ;) Ha már átállás.

Ma már az mpeg4 támogatással rendelkező tunerek sem annyira drágák, bár nem tudom ez mennyi lehetett.

Posted

Ez rendben. De van egy MPEG2-es eszközhöz MPEG-4-kompatibilis driver? :pislog:

Posted

A driver valóban a kulcskérdés Windowsnál. Ha nincs megfelelõ, akkor használhatatlan a kütyü.

De nem a drivernek kell mpeg4-nek lennie, a dekódolást a szoftver végzi a PC-n. Ez pedig könnyen cserélhetõ, ellentétben a tévékkel, amelyikben ha nem mpeg4 képes firmware van, akkor ilyen adást nem tud dekódolni, venni.

A driver a tuner chip felismeréséhez, kezeléséhez kell.

Posted

Ez biztos? Ennyi erõvel chip sem kéne az eszközökbe, hiszen már az MPEG-2 is megoldható lenne szoftveresen.

Posted

Igen, ez biztos. Persze nem az, hogy chip se kell. ;)

Bár nekem nem személyes tapasztalatom, mert ennek ellenére sem vettem volna mpeg2-es eszközt, de a DVB tuner topicokban időnként felmerült ez a kérdés, és mindig az volt a válasz erre, amit írtam.

A tuner chip az USB kütyüben nem végez dekódolást, csak a jelfolyamot továbbítja a PC-nek.

A chip pedig ezért a jelfolyam továbbításért kell, talán leegyszerűsítve.

A driver meg hogy a Windows tudja felismerni, kezelni. Linux alatt sok eszköz már benne van a kernelben.

Posted

Igen teljes mértékben támogatja az Mpeg-4 et! A BlazeHDTV kiválóan viszi az adásokat! Ez megoldva :-) Még kipróbálom home cinemat is:) Sajnos a Linuxal nincs kibékülve! (OpenSuse 11.3) Amúgy az eszköz 5400 Ft körül van!