Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows Live Messenger


mizsi

Recommended Posts

mizsi

Pár napja már elérhető a végleges verzió, a Live Essentials részeként.

Teljesen átalakult a kezelőfelülete, szokni kell még. Újdonság a Facebook, ill. a Twitter, MyWip-integráció.

Link to comment
Share on other sites

thisiswhatklfisabout

Már a bétánál is megfigyeltem, de az új verzióra is igaz: ha valaki ír nekem, akinek a státusza "Appear offline" akkor én megkapom az üzenetet, de ha visszaírok, õ már nem kapja meg az én üzenetemet, vagyis csak akkor tudunk beszélni, ha õ is "online"-ra váltja a státuszát.

 

Lehet tudni, hogy ennek van valami rejtett ki / be kapcsolója, vagy ez szándékosan van így (szóval ez most bug vagy feature)? :pislog:

 

 

Link to comment
Share on other sites

aspirie08

Itt a fórumban kívánok errõl a programról szólni és hátha a Spányik Balázsék tudnak a magyarországi Microsofttal konzultálni és biztos vagyok, hogy még sok felhasználó dühöng, azt hiszem jogosan.

 

Az új messenger, külcsín nagyon jó, nagyon szép, jó kis effektek, de egy nagy rakás kupac sz....

 

Ami elõször kiakasztott az-az, hogy a Windows Live profilomról húzza le a nevemet, egyénit be sem állíthatok. Én alapból ezt a profilt se szeretném és még is van, megszüntetni nem lehet, az adatvédelmi beállításai egy nagy rakás sz... sem érnek, hiába van totálisan lekorlátozva, kipróbáltam egy másik címmel, amin az eredeti nem szerepel, így ismeretlen felhasználóként tekintenék meg egy ismeretlen profilt, és láss csodát minden gyönyörûen kirajzolódik elõttem, mint ha semmit se állítottam volna. Meg, a barátlistámat lehúzza a Messengerbõl, amit persze megint csak nem tud megakadályozni az ember. Miért jó rátukmálni ezt a szolgáltatást az emberekre és miért kell elvenni minden normális lehetõséget a felhasználóktól? Már saját egyéni neve se lehet kedve szerint senkinek? Akárhogy is néztem, csak személyes üzenet maradt meg nekem/nekünk.

 

A 14-es messengernél a webkamerával volt probléma, hiszen hiába vettem webkamerát, amire Messenger, Skype, Windows 7 kompatibilitás volt, mûködött, de saját magam nem láttam a beszélgetõ ablakban, akármit is csinált az ember, ezt még nem próbáltam, de már ezen is kiakadt a nép, akkor a fentebb leírtakon mennyire fog?

 

Még egy hiba: Személyes üzeneted nem tudod szerkeszteni, csak úgy, ha teljesen totál beírod még egyszer elölrõl az egészet.

Még egy hiba2: Képmegosztó szolgáltatás nagyon szép, csak még mindig egy sz.. és még nagyobb domb lett. Még mindig nem látni, hogy mikor töltõdik át a partnernek a kép, mikor mentette el. A pláne, hogy már azt se látjuk, hogy mikor lépett ki belõle, így még meg is kell kérdezni, hogy átért-e a képünk. Tapsolni tudok csak, fõleg a batárnagy ismerõs frissítésekért, amiket még egy gyengén látó is meglát szemüveg nélkül.

 

Most már biztos elpártolok a Messengertõl, ha csak nem lesz rájuk valami gyors megoldás, vagy valakinek valami ötlete erre és ahogy a fõoldalon olvastam, sok embernek nem tetszik már most se az új WLM.

Link to comment
Share on other sites

payskin
hátha a Spányik Balázsék tudnak a magyarországi Microsofttal konzultálni

Ne haragudj, hogy kiábrándítalak, és hidd el, ha tudnék, szívesen konzultálnék velük, de az MS HU-nak gyakorlatilag 0 befolyása van a fejlesztésekre. Még az őket nagyon érintő (Windows, Office, magyar verziók) fejlesztésére sincs semmilyen ráhatásuk.

 

A Messenger egy nagy rakás trágya, immáron 2 verzió óta. Én már az előzőt sem voltam hajlandó felrakni a gépemre, és amikor az első képernyőképek kerültek ki erről, sírva fakadtam. Többször kifejtett véleményem szerint az egész Windows Live csapatot ki kéne lőni a Marsra, hogy ott bóklásszanak.

Link to comment
Share on other sites

LBANDI1

Kíváncsiságból én is felraktam, az hogy nem engedi konfigurálni magát, már a telepítésnél nem nyerte el a tetszésemet. Szerintem nem felhasználóbarát. Most megpróbálom eltávolítani a gépről, még szerencse, hogy csináltam egy mentést előtte.

Link to comment
Share on other sites

aspirie08

A 14-es messenger telepítõje ha megvan, azt megköszönném, hogy ha el tudnád nekem küldeni. Tudom, hogy letölti a gépre egy mappába õket, de én nem csináltam mentést. Nem gondoltam volna, hogy ennyire alapvetõ dolgokat kihagynak és elfelejtenek.

 

Balázs: Elég szomorú vagyok, pedig a magyarok igen jó fejlesztõk, és valóban a Live csapat valahogy nagyon eltért az átlagfelhasználók igényeitõl. Live Plus csapata készíthetne valami messengert, amit persze sajna nem fognak, pedig abban az egy pluginban nem lehet csalódni és sok dolgot orvosolnak.

Link to comment
Share on other sites

Sebi
A 14-es messenger telepítõje ha megvan, azt megköszönném, hogy ha el tudnád nekem küldeni.

Pjotr csinált egy offline telepítõt. Itt megtalálod. ---> Klikk :ötlet:

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Ez sajnos a régi verzió. De én sem ajánlom senkinek, hogy WLM-et telepítsen. Csak a baj van vele és tényleg egy trágya az egész.

Link to comment
Share on other sites

Sebi

De õ a 14-es verziót kereste és abból ez a "legjobb". ;)

Link to comment
Share on other sites

aspirie08
A 14-es messenger telepítője ha megvan, azt megköszönném, hogy ha el tudnád nekem küldeni.

Pjotr csinált egy offline telepítőt. Itt megtalálod. ---> Klikk :ötlet:

 

Hálás köszi!

Igen a 14-eset. 15-ös WLM a 2011-es Messenger, a 14-es meg a 2010-es. És ha választani kell most az új vagy a régi között, egyértelműen a régit választom.

 

Live többi cuccával meg vagyok elégedve. Én használom még a Mail programjukat is, eszméletlen módon abba tök jó dolgokat be tudtak cuccolni, úgy, hogy a régiek is megmaradtak, nem értem, hogy a messengert hogy tudták ennyire elbaszarintani.

 

Egy pozitív az új messengerre: Kamera problémát javítani tudták, de ez is ha nézni kéne:

7:2 a régi messenger javára. Még a külcsínt is beleszámoltam, de akkor is siralmas az eredmény. NA Mindegy, lényeg, hogy most már elfelejthetem az újat. Bár a kibaszás az lenne, ha megint letiltanák a régi használatát, mint egyszer csinálták. Nem lehetett használni a Messengert, addig amíg nem frissítettél az újra. Remélem ez nem így lesz megint, mert a hajamat tépem majd.

 

Update:

Letöltöttem a régit, letöröltem az újat. Feltettem a régit, nem tudok bejelentkezni. Megkerestem a neten az összes megoldást, hasztalan. Nem enged be. Kénytelen voltam visszatenni az újat, ami persze elsőre be is lépett... :(

Edited by aspirie08
Link to comment
Share on other sites

KGigi

A régi Messengert hiába telepíted, az újat kell. :(

Link to comment
Share on other sites

aspirie08
A régi Messengert hiába telepíted, az újat kell. :(

 

Probléma megoldva.

Az új Messenger már új Live Login ID (Windows Live bejelentkezési segéd) szolgáltatást használ, nem azt mint a régi.

 

Ha a régi Messengert akarod használni, le kell törölni az egész Live Essentials, vagy is az összes Live programot, ami a gépeden van. Ha ez megtörtént még le lehet tölteni a 2009-es web telepítőt egyes oldalakról, de ha nem találod, feltöltöm valahova és belinkelem, mivel az ingyenes és original. Az letölti újra a cuccait és onnantól kezdve működik újra a régi Messenger.

 

Viszont ha mást is akarsz használni, azt is csak a régi 2009-es Live programokat lehet, próbálkoztam a Mail 2011 telepítőjével, feltelepül, de nem indul el (lefagy). Ennyit tudok segíteni.

Edited by aspirie08
Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Begyûjtöttem az új Messenger offline telepítõ-fájljait, majd megnézem, mi is kell abból a majd' 90 MB-ból...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
LBANDI1

Ma reggel fontos frissítésnek adta be Windows Live Essentials 2011 (KB2434419) -t. Mi van akkor, ha én a régi akarom használni, vagy le fog tiltani idõvel a MSN-rõl és kénytelen leszek használni, attól függetlenül, hogy nem felhasználó barát. Figyelmen kívül hagyhatom –e a frissítést?

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Nem, egy idõ után nem fogsz tudni bejelentkezni a régivel. Ma reggel nekem is felpakolta, ez az új WLM tényleg egy hulladék... Még jó, hogy Pidgint használok. :P

Link to comment
Share on other sites

LBANDI1

Kösz a választ, kénytelen leszek valami más csevegõt használni, lehet, hogy kipróbálom a Mirandát. Igaz sokat nem tudok róla.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Én rengeteget kipróbáltam, és végül a Pidgin-nél maradtam. Ez a WLM minden értelmes funkciójával kompatibilis, valamint kivált még egy rakat másik programot is. Egy dologra kell figyelni, hogy nem a beépített MSN protokollt, hanem a pluginként letölthető WLM protokollt célszerű használni.

Link to comment
Share on other sites

LBANDI1

Kösz a tippet kipróbálom, tegnap már rákerestem, csak fel kell raknom.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Már nemazért, de át lehet váltani klasszikus nézetre is az MSN-ben, és akkor úgy fog kinézni, mint az elődje. A skinváltó gombot a jobb felső sarokban találjátok. :) Vagy úgy sem tetszik nektek?

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Pont ma mutatták nekem. De ettől még ez a program egy hulladék. Nehogy már egy csevegő program többet zabáljon, mint egy kisebb operációs rendszer... Arról nem is beszélve, hogy lassú és bugos. Az pedig, hogy nem lehet átírni a nevet, az év vicce. Ami pedig az egyéni ízlésem kérdése, utálom azokat a programokat, amik annyira dizájnosak, hogy az már a használat rovására megy.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

A nevedet a windows live profilodban tudod átírni. Azt használja az MSN. Ez egy jó ötlet, csak rosszul lett kivitelezve. A cél az lenne, hogy ne csak az MSN-es felhasználokkal lehessen chatelni, hanem más csevegök felhasználóival is (pl. facebookon lévõk). A memória zabálás tényleg az erössége, de szerintem 3-4 giga ram mellett (egy mai gépben van ennyi) nem jelent olyan nagy problémát.

BUGal én még nem találkoztam benne, de ez nem jelenti azt, hogy tényleg nincs is. A lassuság meg relatív, nálam még mindig gyorsan megy. Vagy nekem lenne átlagon felüli gépem? Nem hinném, lévén, hogy már 2 éve megvan ez a gépem.

Link to comment
Share on other sites

aspirie08

#3 válaszomban leírtam az összes bugot. Egy trágya az új messenger. Igen, csúcs ötlet a live profil, fõleg, hogy egyéni nevet nem lehet beírni.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Nálam jól látszik, hogy egy kép mikor ér át... Ameddig nem menti el a képet, addig nagyon halványan jelenik meg, amikor átért már rendessen látni a képet.

 

Az, hogy nem lehet szerkeszteni a személyes üzenetet nem BUG, hanem programozási hiba vagy szándékosság(?) Mondjuk utobbi dolog értelmetlen.

 

Webkamerát nem próbáltam az elõzõ verzióban, mert akkor nekem még nem volt, de mostaniban láttam magamat is és a partnert is. Itt viszont egy apróbb szándékosságot el tudok képzelni: MS webkamerám van. :)

Link to comment
Share on other sites

KGigi
A nevedet a windows live profilodban tudod átírni.

És ha ott nem akarom, mert másra is használom?

 

A memória zabálás tényleg az erössége, de szerintem 3-4 giga ram mellett (egy mai gépben van ennyi) nem jelent olyan nagy problémát.

Igen ám, csak én a gépemen nem egy csevegőprogramot akarok futtatni, hanem sok, esetleg erőforrás igényes program mellett egy csevegőt. Sokat fogyaszthat egy játék, egy programozási keretrendszer, mert amikor használom, akkor elsősorban azt használom. Egy csevegő program viszont a háttérben, mellesleg fut, mint pl. egy levező kliens. Sem a felhasználása, sem a megvalósítani kívánt feladat nem indokol ekkora erőforrás igényt, de még csak a töredékét sem. Ennyiből kisebb operációs rendszert ki lehet hozni. :hááát:

 

A lassuság meg relatív, nálam még mindig gyorsan megy.

Már hogy lenne relatív? A Pidginnek még a portable változata is hamarabb tölt be, mint a WLM, pedig nem egy, hanem (nálam) négy fiókot kezel, ráadásul harmadik félként használja a protokollt, nem házi fejlesztésként, megfejelve azzal, hogy nem csak ezt támogatja. Hozzáteszem, mindez az én erős, négymagos gépemen is mérhető különbség.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
huang-ho

Nekem kamerás gondjaim vannak. Az, hogy nem ott jelenik meg, mint eddig kifejezetten dühít. Az pedig, hogy nem tudom átállítani a méretét csak legfeljebb egész képernyõs módra rettenetesen bosszússá tesz. Nem lehet valahogy, valahol visszaállítani a webkamerás beszélgetés régi, megszokott módját?

Persze a legidegesítõbb az, hogy a videobeszélgetés többnyire lefagy. Jellemzõ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...