Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows Vista hálózati nyomtatás


smety

Recommended Posts

smety

Sziasztok

 

Két problémám merült fel a windows vistánál.

1. Internetre mobilinterneten kerszetül lép ki viszont most kellett csinálnom az irodában egy wirelesses hálózatot. A probléma az, hogy most mindig a routeren kersztül akar kilépni netre, de ugye azon nincs internet, az csak a belsõ hálózathoz van. Arra van megoldás, hogy beállítsam az elsõdleges internetkapcsolatot valahogy. Az a gond, hogy az internetbeállításoknál az nem mûködik, hogy az elsõdleges kapcsolatot tárcsázza mindig, mert a mobilinternetes eszközt is hálókártyként kezeli és nem modemként. Olyan beállítást meg nem találtam, hogy internetnél, melyik az alapértelmezett, ha kikapcsolom a notebookon a wireless funkciót, akkor gyönyörûen mûködik, de így elég macerás, hogy mindig kapcsolgatni kell.

2. Most három gép van megosztva a fent említett hálózatban két xp-s és egy vista. Az egyik xp-s gép van kinevezve szervernek, mert az egy asztali gép. Ezen meg van osztva kettõ nyomtató. A másik xp-s gépen hozzáadtam hálózati nyomtatóként, itt hibátlaunl mûködik is. A vistás gépen is hozzá adtam a két hálózati nyomtatót, de itt olyan gond merült fel, hogy, ha excel-ben vagy word-ben fekvõ oldalt akarok nyomtatni, akkor azt állóban nyomtatja ki. Már a nyomtatási képnek is állóban mutatja. Hiába állítom át az oldalbeállításnál fekvõre vagy állóra, mindig álló lesz, próbáltam a nyomtatóbeállításoknál is magánál a nyomtatónál az alapértelmezést állítani fekvõre de semmi. A másik xp-s géppel jó. Gondolom a vistára kellene valahogy rátenni a nyomtató vista driverét vagy nem tudom...

Ha van tipp vagy bármi ötlet, akkor szívesen fogadom. Köszönöm a segítségeket!

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

1./ A routeren ne állíts be se átjárót, se DNS szervert. A rákötött gépeknek se kell, ha nem lépnek ki a netre sosem, illetve éppen lehetnek automatikus IP-n is, ha a routeren bekapcsolod a DHCP-t.

 

2./ Valahol pedig ott kell lennie a megoldásnak a nyomtató beállításoknál.

Ez a router nem működhet print szerverként legalább az egyik nyomtatóra?

Úgy sejtem, ezekben a nyomtatókban nincs hálókártya, mert egyébként jobb lenne fix IP-s hálózati nyomtatóra küldeni.

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

Talán nem ártana elgondolkodni egy 3G/HSDPA modem fogadására képes Wireless router beszerzésén. Drága ugyan, és valószínûleg beállítani sem lesz könnyû rajta az Internetet. De ha hosszútávon a mobil Internet marad, mindenképpen kényelmesebb lesz a használata, és fele annyi veszõdséggel nem jár majd.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...