Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Otthoni hálózat bajok


LockOn_Stratos

Recommended Posts

LockOn_Stratos

Sziasztok!

 

Nos eléggé sül thal vagyok a hálózatok kiépítéséhez, ráadásul mindig van valami gond, szóval vázolnám a helyzetet:

 

Van egy 2 Mbit sebességû kapcsolatom, egy modem persze, egy Linksys WRT54GC v2.0 router, és 3 gép. Egyik gép vezetékkel kapcsolódik, a többi wi-firõl.

 

A 3. gép csak bizonyos idõközönként van a hálózatban, (a másik gép hugom gépe) viszont ha itt van, akkor totál borul az egész rendszer (ami természetesen megszûnik ha az illetõ elhagyja a helyszínt). Szóval olyan mintha "elszívná" a sávszélességet a többi géptõl, gyakran van, hogy a dhcp client táblában több IP-t is kioszt neki a router. A második géppel néha a 3. gép hiányában is bajok vannak, a google-n kívül semmi nem hajlandó bejönni (gondolom azt is cache-bõl tölti), viszont az MSN megy. Egy TP-LINK TL-WN721N adapterrel csatlakozik a hálózathoz. Az én gépemen csak a 3. gép jelenlétében szokott baj lenni,

bár sokat MMO-zok és ott érzem a laggot és magas latency értékem van, gyakran odáig fajul, hogy a google percekig tölt, míg nála gond nélkül megy minden.

 

A problémát egy-két órára megoldja ha resetelem a routert, ma viszont bekapcsoltam egy WEP titkosítást, amitõl hugom gépe nem akar felcsatlakozni, az én gépem és az a bizonyos 3. gép a kulcs beírása után gond nélkül csatlakozik.

 

Hugom gépén egyébként is egy újratelepítést tervezek, elég régi a rendszer. Tehát abban szeretném segítségeteket kérni, hogy magyarázzátok el nekem, hogyan alakíthatnám ki újratelepítések és router reset után a hálózatot, hogyan állítsam be, hogy ezekkel ne legyen probléma, hogyan tegyem biztonságossá a hálózatot. Sajnos nem értek a hálózati dolgokhoz. :nem:

 

1. gép: vezetékkel csatlakozik, Windows 7 Ultimate 64 bit

2. gép: vezeték nélkül, TL-WN721N adapterrel csatlakozik, Windows XP SP3 32 bit

3. gép: egy laptop, vezeték nélkül a belsõ adapterével, Windows XP SP3 64 bit

Router: Linksys WRT54GC v2.0 ---- Firmware 2x is frissítve volt javulás reményében, semmi változás.

 

Elõre is köszi a válaszokat.

 

Üdv.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...