Temporary Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Szükség van egy parancssori kapcsolóval indítható dokumentum megjelenítőre, ami jelen esetben a Foxit Reader. A PDF fájlok olvasásához amúgy is jól jön ez a kis méretű program és létezik telepítés nélkül futtatható változata is. Widows XP alatt az ütemezett feladat végrehajtásának feltétele a jelszóval védett felhasználói fiók! Nyissuk meg a Start menü>Minden program>Kellékek>Rendszereszközök> Ütemezett feladat hozzáadását. A „Tovább”-ra kattintva eltarthat egy kis ideig amíg összeszedi magát, majd keressük meg a Foxit Readert vagy a portable változatát indító exe-t. > Állítsuk be, például a havi ütemezést> majd a következő oldalon egy tetszőleges indulási napot. > Adjuk meg a felhasználói fiók jelszavát és erősítsük meg. > Pipáljuk ki a speciális beállítások megjelenítését. >A következő ablak feladat fülén, a „Futtatás” mellett a C:\PROGRA~1\FOXITS~1\FOXITR~1\FOXITR~1.EXE után írjuk be a /p kapcsolót és a kinyomtatni kívánt dokumentum útvonalát.: C:\PROGRA~1\FOXITS~1\FOXITR~1\FOXITR~1.EXE /p c:/nyomtatni.pdf vagy „c:\Program Files\Foxit Software\Foxit Reader\Foxit Reader.exe” /p „c:/nyomtatni.pdf” Ha nem lenne bekapcsolva a gép a megadott időben, akkor a legközelebbi bejelentkezés után nem sokkal elindul a feladat.
MOSAIC Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 A gép csak akkor kapcsol be a megadott időben, ha hibernált állapotban van. Tehát ha azt szeretnénk, hogy a gép automatikusan bekapcsoljon adott időpontban, hibernálással kell kikapcsolni. Ezt lehet kézzel és egy jó kis program az AMP WinOFF segítségével automatikusan is megoldható. Én ugyan így a feladatkezelő segítségével csináltam a munkahelyemen csengető berendezést. Rákötöttem a gépet az iskola audio rendszerére és feladatkezelő, hibernálás, amp winoff segítségével teljesen automatizált a rendszer. Így reggel automatikusan bekapcsol és késő délután hibernálja magát, majd másnap kezdődik elölről minden. Egy tanévet már kiszolgált.
Recommended Posts