Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Idõzített nyomtatás ütemezett feladattal


Temporary

Recommended Posts

Temporary

Szükség van egy parancssori kapcsolóval indítható dokumentum megjelenítőre, ami jelen esetben a Foxit Reader. A PDF fájlok olvasásához amúgy is jól jön ez a kis méretű program és létezik telepítés nélkül futtatható változata is.

 

Widows XP alatt az ütemezett feladat végrehajtásának feltétele a jelszóval védett felhasználói fiók!

 

Nyissuk meg a Start menü>Minden program>Kellékek>Rendszereszközök> Ütemezett feladat hozzáadását. A „Tovább”-ra kattintva eltarthat egy kis ideig amíg összeszedi magát, majd keressük meg a Foxit Readert vagy a portable változatát indító exe-t. > Állítsuk be, például a havi ütemezést> majd a következő oldalon egy tetszőleges indulási napot. > Adjuk meg a felhasználói fiók jelszavát és erősítsük meg. > Pipáljuk ki a speciális beállítások megjelenítését. >A következő ablak feladat fülén, a „Futtatás” mellett a C:\PROGRA~1\FOXITS~1\FOXITR~1\FOXITR~1.EXE után írjuk be a /p kapcsolót és a kinyomtatni kívánt dokumentum útvonalát.:

C:\PROGRA~1\FOXITS~1\FOXITR~1\FOXITR~1.EXE /p c:/nyomtatni.pdf

vagy

„c:\Program Files\Foxit Software\Foxit Reader\Foxit Reader.exe” /p „c:/nyomtatni.pdf”

 

Ha nem lenne bekapcsolva a gép a megadott időben, akkor a legközelebbi bejelentkezés után nem sokkal elindul a feladat.

Link to comment
Share on other sites

MOSAIC

A gép csak akkor kapcsol be a megadott időben, ha hibernált állapotban van. Tehát ha azt szeretnénk, hogy a gép automatikusan bekapcsoljon adott időpontban, hibernálással kell kikapcsolni. Ezt lehet kézzel és egy jó kis program az AMP WinOFF segítségével automatikusan is megoldható. Én ugyan így a feladatkezelő segítségével csináltam a munkahelyemen csengető berendezést. Rákötöttem a gépet az iskola audio rendszerére és feladatkezelő, hibernálás, amp winoff segítségével teljesen automatizált a rendszer. Így reggel automatikusan bekapcsol és késő délután hibernálja magát, majd másnap kezdődik elölről minden. Egy tanévet már kiszolgált.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...