BáGyu Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Mivel nem találtam a témában idevágó topicot, ezért újat indítottam, egyúttal fel is tenném a kérdésemet. Már régóta foglalkozom a gondolattal, hogy én is beállok azoknak a sorába akik szakítanak a jó "õreg" CD, DVD lejátszókkal, mert már tele a hócipõm a folyton kifagyó, akadozó, pixelesedõ méregdrágán beszerezhetõ, de agyonbutított memóriával, processorral, optikai meghajtóval szerelt lejátszókkal! Nem utolsó sorban, nem is tudom már hova rakni a DVD, CD gyüjteményem. Tehát, szetretnék egy viszonylag olcsó, hálózatba (WIFI) köthetõ, HD minõség lejátszására is alkalmas, sok, lehetõleg lossless audió formátumot is ismerõ lejátszót vásárolni. Mit tanácsoltok?
Jay Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Szerintem, vagy Western Digital Media Player, vagy építs magadnak egy Média PC-t.
[OP]Destroy-man Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Média PC-nek egy HTPC tökéletes választás lenne, nagy winyóval, alaplapi videokártya elég hozzá (mondjuk egy AMD HD4200-es), és még egy kis fogyasztású procival (AMD NEO X2, vagy Intel Atom - elő bbi jobb választás). Ha veszel hozzá egy DVB-T tuner kártyát is, akkor a távirányítás is meg van oldva (szinte mindegyik kártyához adnak távi rányítót, a multimédiás programok pedig még kezelik is). Ráadásként, megáll íthatod, felveheted a kívánt TV műsort, tudják a kép-a-kép dolgot, és, ha jól állítod össze, 60 ezer környékén még meg is ú szhatod. DVD és BlueRay lejátszásra rakhatsz bele optikai meghajtót is, ha kell. WiFi, illetve egyéb háló zati szolgáltatások is rendelkezésedre állnak. Csak egy jó OS-t kell választani hozzá.
Giraffe1 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Nekem egy kicsit konkrétabb lenne a "problémám", miután hosszas tanakodás után egyértelmûen egy média lejátszóra voksolok. A kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata (akár pozitív, akár negatív) az ASUS HDP-R3 O!Play Air-rel és/vagy a WD TV Live-val? Utóbbi itthon mintha elterjedtebb lenne, de elõbbi nagy elõnye az azonos árért beépített N-es WiFi...
Greene Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Én ASUS-t vettem (R1-es tehát WiFi és kártyaolvasó nélküli verziót), mindenféle indok nélkül. Mindkét eszközről jókat olvastam. Tudni kell, hogy én szüleimnek vettem az eszközt és fő szempont volt az egyszerű kezelhetőség. Ezt az ASUS nagyon szépen teljesíti. Magyar nyelvű -nem hivatalos- firmware is van hozzá, és a szolgáltatásokat folyamatosan bővíti a gyártó, ahogy jönnek ki az újabb szoftver verziók. WD passport essential külső tárolót használnak hozzá. Full HD-t is szépen viszi, a feliratokat és a dual audiót szépen kezeli, és a távirányítója is logikusan átlátható (egyértelmű szimbólumokkal ellátva). Ezek fontos szempontok voltak, főleg az utolsó. A firmware könnyen frissíthető. Két hibát tudok megemlíteni: - A dedikált Youtube lejátszó nem működött nálam (a netes tv adók nagy része ment, M1-et teljesen jól tudtam rajta nézni, mondjuk a Dunát pont nem). - Valamint -és ez kifejezetten zavaró probléma- a tápot rádugva egyből felismeri a külső merevlemezt, de amikor kikapcsolom (standby üzemmódba) és visszakapcsolom, akkor utána nem látszik a vinyó. Ha kihúzom-bedugom a tápot akkor megint jó. Ez lehet firmware hiba (linux (busybox?) fut amúgy a cuccon), de a magyar nyelv miatt egyelőre kénytelen vagyok ezt a szoftververziót használni: 1.27P. ASUSéknál ez már nincs fent az eredeti, így nem tudom tesztelni, hogy a magyar verziót készítő srác tolt-e el valamit. De az R3-as kevésbé gyakori termék, ezért nem biztos, hogy van belőle akkora "házi készítésű" fw választék, mint az R1 esetében. Igazából bolondoztam vele pár órát itthon, hogy beállítsam, és ahogy próbálgattam egyre kevésbé akartam odaadni szüleimnek. Talán az tetszett benne a legjobban, hogy minden formátumot lejátszott, és nem kellett bűvészkedjek vele. Itthon 16:9-es HD-Ready plazmán próbáltam, de szüleimnél 4:3-as LCD-re van kötve. Több mint egy hónapja nyúzzák napi szinten, és elégedettek vele. Én meg örülök, hogy 10 percnyi végigmutogatás után, tudják kezelni. Kiemelném még az igényes csomagolást, a hozzáadott kábelek mennyiségét, és a tápkábeleken lévő tépőzáras szalagokat, amelyek igen jó szolgálatot tesznek. eSata csatlakozó is van rajta. Hálózaton megosztott médiát nem próbáltam lejátszani vele, így arról nincs tapasztalatom. Ami a WD-t illeti, egy ismerősömnek az van és ő nagyon dícséri. Nekem a menüje nem annyira tetszett. Remélem nem válaszoltam túl későn...
Giraffe1 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Nem, sőt! Több ok (főként anyagiak miatt) is az Asus tűnt a befutónak, és a leírásod csak megerősítette a döntésemet. Miután olcsóbban tudom az R3-ast beszerezni, mint a WD Live-ot, így még a WiFi is bónusznak jön (kell is, mert nem akarom "keresztbedrótozni" a lakást), és SD anyagokhoz a G-s sebesség is bőven elég kell, hogy legyen. Köszönöm szépen a kimerítő leírást!
Giraffe1 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Végül is az Asus lett a befutó. Elsõ nekifutásra nagyon tetszik! Egy kicsit morcosabban rászóltam, és utána sikeresen feljelentkezett az otthoni hálóra a beépített WiFi-jén keresztül, és onnan is simán elkezdett lejátszani HD-s anyagokat...
Greene Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Egy kérdés: Neked kikapcsolás (piros led)-bekapcsolás után felismeri a külső merevlemezt? Mert nekem (ill. szüleimnek) újra kell indítanom mindig.
Giraffe1 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Egyelõre csak pendriveról és hálózatról játszottam le, jelenleg a külsõ vinyón kicsit sok minden van, a filmeknek még nincs hely. (A másik friss szerzeményt pedig még nem tudtam beüzemelni, mert a 1,5 TB-s lemez elsõ formázása ~8 óra, így este és reggel nem indíthatom el, mert a gép pár méterre van csak a gyerektõl, a nejem meg elfelejtette tegnap. Ha majd arra át tudom tenni a kb. 500 GB fotót és kb. ugyanennyi saját videót, akkor már lesz hely a filmek azon mozgatására is.)
jagdtigger Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 "Üdvölet pajtosok." Csak annyi kérdésem lenne hogy mi a véleményetek errõl a Blueray lejátszóról?
Greene Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Nem áldoznék lemezes lejátszóra. A világ most nagyon nem arra megy. A jövő a médialejátszóké.
jagdtigger Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Nem egészen értem mit értesz médialejátszó alatt... Amúgy nem csak BD ROM hanem USB és hálózati lejátszás(DLNA vagy mi a szösz) is van
jagdtigger Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Ja hogy így . Az LG is tudja ezeket, sõt n-es wifi is van benne...
jagdtigger Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Az asztali DVD lejátszónk egy kicsit öregecske már és gondoltam meglepem a családot egy új modernebb darabbal(és mondom ha már mindenképp kell az optikai meghajtó akkor BD-t is tudjon).
SkyBird Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Greene-nek igaza van. Ezzel az optikai egységgel csak optikai lemezt tudsz lejátszani, meg a neten bóklászni az újabbakkal, Youtube és hasonlók. A médialejátszóval ugyanúgy lejátszhatsz DVD-ket csak elõtte elmented .iso fájlba. Egyes médialejátszók a blu-rayt is lejátsszák mappaszerkezetben vagy .iso-ban. USB-n tudsz csatlakoztatni hozzá DVD lejátszót, ha fontos. Igaz a jobb és okosabb példányok drágábbak, mint egy asztali BD lejátszó, de ha nem állnak garmadában otthon a blu-ray lemezek, vagy nem akarsz rendszeresen kölcsönözni, én átgondolnám ezt a vételt.
jagdtigger Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Igaz a jobb és okosabb példányok drágábbak, mint egy asztali BD lejátszó, de ha nem állnak garmadában otthon a blu-ray lemezek, vagy nem akarsz rendszeresen kölcsönözni, én átgondolnám ezt a vételt. Hm ebben igazad. @Garono Köszi a tippet, ezen a vonalon találtam is egy nekem megfelelõ modellt n-es wifivel : http://www.edigital.hu/Multimedia_lejatszo...szo-p51843.html
Greene Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Az o!play nagyon jó kis cucc. Nekem is volt, de csak a WiFi és kártyaolvasó nélküli R1-es változat. Busybox alapú a lejátszó, és mindent visz. Plusz jó egyedi firmware választék van rá, mert sokan foglalkoznak vele. Azért cseréltem csak le, mert nekem is WiFi-s cucc kellett, és az AppleTV jól együttműködik az iPhonenal (pl. AirPlay). Amúgy én is R3-ast vettem volna. A tesómék a mai napig használják. Ha kicsit visszaolvasol ebben a témában, akkor írtam véleményt az R1-ről, Giraffe meg R3-ast vett, és nagyon meg volt vele elégedve. ui.: Én az R1-est szüleimnek vettem, de miután tavaly megvettük nekik a beépített médialejátszós Samsung LED TV-t, feleslegessé vált és a testvéreméknek adtam oda. Azonban a LED TV-nek meggyűlt pár formátummal és filerendszerrel a baja. De a filmek nagy részét simán lejátssza. Ezt csak azért írtam le, mert ha TV cserében is gondolkozol akkor lehet olyan WiFi-s LED TV-ket kapni amiben van médialejátszó funkció, és ezesetben az o!play nem biztos, hogy megéri. ui2.: Én sokáig gyűjtöttem a DVD-ket és van is egy jó DVD lejátszóm, amit kb. 1 éve nem használok. Arra jöttem ugyanis rá, hogy a 100db DVD-m 99%-ban kihasználatlanul, kvázi porfogóként hever csak a tartóban, ami helyet foglal. Én tehát egy ideje próbálok mindent NAS-on tárolni.
jagdtigger Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 ui2.: Én sokáig gyűjtöttem a DVD-ket és van is egy jó DVD lejátszóm, amit kb. 1 éve nem használok. Arra jöttem ugyanis rá, hogy a 100db DVD-m 99%-ban kihasználatlanul, kvázi porfogóként hever csak a tartóban, ami helyet foglal. Én tehát egy ideje próbálok mindent NAS-on tárolni. Nekünk is van egy rakás ezért rágódok ennyit rajta, az 1-2 terás winyó lassan annyi mint a bd lejátszó amit néztem (Annyi DVD-nk van hogy rá se férne a gépemben lévő szabad helyre a mostani lejátszó meg már igencsak megérett a cserére, a DVD-n és a hanglemezen kívül mást nem nagyon visz).
Greene Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Te tudod csak megítélni, hogy mi éri meg neked. Az biztos, hogy én a lemezeket parkolópályára állítottam, mert kezdett nagyon felgyűlni, és feleslegesen foglalta a helyet. Amikor költöztem akkor jöttem rá erre. Most egy külön nagy dobozban pihennek a tárolóban, és az összes DVD közül eddig csak egyet vettem elő, és az is a Windows 7 telepítője volt. (Egy dobozba kerültek a műsoros és a szoftver DVD-k is.) Én a kedvenc filmeimmel, sorozataimmal, és biztonsági mentésemmel az 1TB-os HDD-n bőven elfértem.
Godzillamessage Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Hamarosan szeretnék venni egy O!Playt, de elõtte lenne egy kérdésem. Van néhány(száz) megírt dvd-m amit nem szeretnék kukázni, nézni viszont igen, tehát a kérdésem: külsõ usb-s dvd lejátszóval próbálta már valaki? Mûködhet?
[OP]Destroy-man Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Elméletben semmi akadálya. Adatfolyam szempontjából teljesen mindegy, hogy ODD vagy HDD. ISO-ból DVD-t tud lejátszani, így gyanítom, hogy a VIDEO_TS mappával sincs gondja.
Recommended Posts