Ika-Bus Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Üdv! A napokban ugyebár megújult a YouTube kinézete. Ezzel nem lenne semmi gondom, de azt hiszem, hogy le is lassult. A helyzet a következõ: Mielõtt nem frissítették a kinézetet, a videókat még a legjobb (1080p) felbontásban is tökéletesen megjelenítette és betöltötte. Amióta ez az új dizájn van, azóta a videók 720p felbontásban kicsit, 1080p felbontásban nagyon szaggatnak. Még akkor is szaggatnak, ha megvárom, hogy végigérjen a betöltõcsík. Egyébként Firefox-ban és Internet Explorer-ben is ezt csinálja. Az egyik barátomat megkérdeztem errõl, de neki Operában és Explorerben is jól mennek a videók. Valaki segítsen!
KGigi Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Nekem is jó minden. Szerintem pucold le a Flash Playert (mind a két változatot), és tedd fel újra. Ha nem segít, akkor érdekelne egy konfig.
Ika-Bus Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 Letöröltem a Flash Playert, visszatettem, de nem segített. A konfigom: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2.21 GHz, 1 GB RAM, NVIDIA GeForce 8600GT 512 MB videókártya.
Ika-Bus Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 Lefuttattam, majd újra feltettem a Flash Playert, de még mindig ezt csinálja. Szerk.: Most jut eszembe, hogy pont aznap frissítettem a Java-t is, amióta új YouTube van, vagyis amióta ezt csinálja. Lehet valami összefüggés a kettő között?
Ika-Bus Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 Azokat rendesen lejátssza, a Windows Media Player és a VLC Player is.
Fujitsu Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Majdnem biztos vagyok benne, hogy a Java kavar be. Meg kéne nézni, hogy ha teljesen eltávolítod, akkor mi a helyzet. Megnézném egy másik böngészõvel is (Opera, esetleg Chrome, Safari stb.). Azt sem tartom kizártnak, hogy a memória bizonyul kevésnek; az 1 GB sajnos ma már nagyon szerény (ezt tapasztalatból mondom).
KGigi Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Írta, hogy több böngészővel sem megy neki. A memória miatt szaggathat nagy felbontásnál, de egy alap videónál nem kéne. Ezért, és egy esetleges driverhiba miatt kérdeztem rá a gépen levő videókra. A teljes Java törlés viszont jó ötlet.
Fujitsu Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Csak a Firefoxot és az IE-t említette. Érdemes megpróbálkozni a Chrome-mal, a YouTube-ot úgyis arra fejlesztik. (Az utóbbi idõben jártam én is úgy, hogy pár funkció egyáltalán nem akart mûködni a YouTube-on Firefox alatt, Chrome-ban viszont nem volt gond. Bár, ahogy elnézem, most ezzel az újítással végre orvosolták ezeket a bugokat.)
Ika-Bus Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 A memóriával nem lehet gond, hiszen pár napja tökéletesen lejátszotta, azóta semmilyen hardveres változás nem volt a gépemben, most meg rossz. A Java-val megpróbálkozok még egyszer, ha nem megy akkor megnézem a Chrome-ot, de nem szeretném csak ezért elhagyni a bevált Firefoxot. Szerk.: Mindenféle Java-t eltávolítottam, amit csak tudtam, majd újratelepítettem, de nem segített. Leszedtem a Google Chrome-ot is, de ott is rossz volt.
KGigi Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Aha. Akkor nézz meg egy bármilyen másik flash alapú videómegosztó oldalt. Ott mi a helyzet?
KGigi Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Hmm. Próbáld meg teljesen kipucolni a böngészõ gyorsítótárát, törölni a sütiket stb.
Fujitsu Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Szerk.: Mindenféle Java-t eltávolítottam, amit csak tudtam, majd újratelepítettem, de nem segített. Itt kimaradt egy lépés! Úgy is nézd meg, hogy nincs feltéve semmiféle Java! Azt gondoltam, hogy a memóriával nincs gond, de nem lehet, hogy túl sok folyamat megy egyszerre? Mert ugye a Java is foglal, meg ki tudja még, mi van feltéve; az az 1 GB hamar megtelik. Mivel a leírás alapján ez nagyon YouTube-specifikus problémának tûnik, megnézném, nincs-e valamilyen kártevõ a gépen. Annál is inkább, mivel olyanról még nem hallottam, hogy Chrome alatt probléma lenne a YouTube-bal. Mindenesetre igen fura ez az eset. Azért egy videót vagy valamit megnéznék errõl, hogy hogy kell ezt a szaggatást elképzelni.
Ika-Bus Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 Leszedtem a Java-t és kitöröltem a Firefoxból minden előzményt, sütit, és a többit, de még mindig rossz. Lefuttatok egy víruskeresést és megpróbálok pár felesleges dolgot törölni a gépről, hátha...
Denibaby Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Az enyémnél "gyengébb gépen" simán előrefut a piros csík a lejátszáskor akár a youtube-n, vagy a videa-n. Nekem várni kell, míg feltöltődik, vagy szaggatottan megállásokkal nézem. VISTA HOME SP2 legális. Intel® G33/G31 Express Chipset Family; Intel 320 MB 2GBájt memória; 2,50 GHz. CPU. "A 3D gyorsítás nem engedélyezett, de nem probléma, megoldja szoftveresen". Néha kiírja, de nem a lejátszáskor...csak hátha köze van a dologhoz. A Secunia PSI-t használom, így biztos, hogy böngészővel (Firefox) kompatibilis a flashplayer. Évek óta nem oldódik meg, itt sem találom a megoldást. Kösz....hátha mégis!
mizsi Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 A YouTube-nál megőrültek? A videók fele nem játszható le, mert a Sony Entertainment Music letiltotta azt. Ezek után mit tölthetünk fel?
Sebi Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Tudom, hogy nem a végleges megoldás, de nézd a YouTube-ot web proxyn. Én legalábbis így használom. Klikk
mizsi Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Nálam nem megy, mire eljutok a videóig, akkor kiderül, hogy nem jeleníti meg a vezérlőgombokat.
Recommended Posts