Zoed Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Sziasztok! Szeretném a sorozataimat kiírni DVD-re, és jó lenne ha angolul és magyarul is lenne hozzá hang. Próbálkoztam már sokféle programmal (VirtualDub, VirtualDubMod, AviMUX). A problémám az, hogy a magyar és az angol hangsávban van egy kis csúszás. Tudtok ajánlani olyan progit, ahol könnyen lehet a két audió sávot összeilleszteni a képpel? Elõre is kösz! D
nagyjani Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Ez nem olyan egyszerű! Sima eltolással csak akkor működik a dolog, ha ugyan az a kópia, és mindkét sáv azonos formátumú (PAL vagy NTSC) DVD-ről vagy akár Divx-ről való. Különben a szoftverben még lehet, hogy jó lesz az illesztés, de beletekerés után, vagy a kész lemezen, még jobban fog ingadozni mint előtte. Az eltolást a DVD készítő szoftvernek is tudnia kell, ha a több sávot kezeli. Ha ez nem így van, akkor az egy komplett tananyag lenne, mert muszály egyformára indexelni a hang adatfolyamokat, majd a képhez, vagy a jó hangsávhoz igazítani. Jómagam nagyon sok DVD-re készítettem így szinkronhangot, és bizony esetenként a lejátszási idő három négyszerese is lehet az idő, amit rá kell fordítani, a több szoftveren történő átdolgozás miatt.
Zoed Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Én elsõ körben a gépen szeretném duálra átírni õket, és ajd a késõbbiekben kiírni.
nagyjani Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Ha nem ugyan az az indexelés, vagy a kópia, akkor a gépen sem lesz jó. Próbáld meg akár a movie makerbe betenni a filmet meg a hangot, aztán igazítsd utána, majd exportáld csak a hangot, hogy utána jól mûködnek e együtt. Jó eredményt csak a Premiere-hez hasonló alapokkal mûködõ szoftverrel fogsz elérni, ami importnál beindexeli a filmet, és a hangot is. Kivétel az mpg2-t, azon DVD-rõl leszedés után helyre kell rakni a kezdõ és befelyezõ framet, majd az egészet újraindexelni.
sebastian1 Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Szerintem a Pinnacle-vel nem lehet! A többit nem ismerem!
nagyjani Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Ezt azzal szerintem sem. Tudomásom szerint csak ahogy írtam úgy megy a dolog, szerintem nem cáfol meg senki, de legyen úgy.
Recommended Posts