Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Domain server otthonra

[OP]Destroy-man

Recommended Posts

[OP]Destroy-man

A kérdés, hogy megoldható-e, és ha igen, akkor mi kell hozzá, ha pedig nem, mi az akadálya. :)

Pjotr

Ahhoz, hogy ilyet üzemeltess, papírra, minõsítésre van szükség, meg egy combos kapcsolatra.

[OP]Destroy-man

Mit értesz combos netkapcsolat alatt? Pl. 1 domain cím kiszolgálásához nem elég egy 30/3-as, privát használat esetén?

Szoftver oldalról mire lenne szükségem? Pl. Egy Windows Serverre? Vagy ide más kell?

A papír és minősítés csak formalítás, vagy ez kell ahoz, hogy domain kiszolgáló legyek (működő képes)? Tehát papír nélkül is müködne (nem szabályosan)?

Pjotr

Vagy hülye vagyok, és DNS szerverre gondoltam. :fal:

Ha csak egy saját kiszolgálót akarsz, akkor csinálsz és kész. Nem tudom, mit szeretnél csinálni, de ha pl. csak ilyen weblapszerűséget, akkor inkább Linux.

KGigi

Persze, hogy lehetséges. Semmi különbség nincs egy sima otthoni és egy hatalmas céges hálózat között. Bármit meg lehet csinálni otthon kicsiben. Active Directory kell?

@Pjotr

Nyugi, először én is DNS-nek néztem, azért is nem írtam. :D

[OP]Destroy-man

Saját domain címet szeretnék, hogy el tudjam érni a gépemet, de nem szeretnék külön regisztráltatni egy szolgáltatónál. Web server, ftp server, stb. konfigurálása nem gond. :)

Csak azt nem tudom, hogy milyen beállítás kell egy saját domainhez. Pl. ha a weboldalam.hu domaint nem regisztráltatom a domain.hu-nál, de szertném használni, akkor mi kellene hozzá?

KGigi

Azzal fogják tudni a böngészõk a domainbõl az IP-t, hogy regisztrálod. Enélkül nem megy. Ha nem ragaszkodsz saját domainhez, akkor ezt tudom ajánlani.

[OP]Destroy-man

Ez eddig okés. Én itthonról nem tudom sehogysem regisztrálni? Azonkívûl, hogy fizetek érte egy cégnek. A DynDNS-t ismerem, most az van. :)

arpsoft

Fix ip-t tudsz kötni otthonra?

Ha igen, akkor bármelyik regisztrátor-nál bejegyeztetheted a címet és kérheted, hogy az otthoni fix ip-re mutasson.

KGigi

A DynDNS mit nem tud, ami neked kell?

[OP]Destroy-man

Épp a regisztrátorokat akarom kikerülni.

A DynDNS-el semmi bajom. Egyedül a másodlagos domain név lehet a hátránya, amit le lehetne cserélni, ha regsiztrálok helyette egyet.

Igazándiból az elméleti részére vagyok kíváncsi, hogy a regisztrátorok, és a domain.hu (kis hazánkban), mit csinál, hogy az működőképes legyen. Mit és hol kell beállítani ahhoz, hogy működjön.

KGigi

Be kell tenni a domaint meg a hozzá tartozó IP-t a DNS szerver adatbázisába.

[OP]Destroy-man

Szóval, ha telepítenék egy DNS servert a gépemre, és konfigurálnám már menne is?

Egyébként mi a minimális gépigénye egy DNS servernek? Routerre lehetne telepíteni? (nyílt forrású, linuxos routerrõl lenne szó: La Fonera 2.0N)

KGigi

Nem menne, mert nem lenne benne a DNS-hierarchiában. Olvasnivaló.

jagdtigger

@[OP]Destroy-man

Ha nem zavar hogy évenként meg kell újítani akkor próbáld ki ezt:

http://www.co.cc/

Előfordulhat hogy a név amit választani akarsz fizus, akkor keress egy másik nevet ami illik a weboldalra ;) .