Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Elektromos vagy hagyományos borotva?

Recommended Posts

Posted

Kaptam egy Philips HQ6490-es villanyborotvát. A használati utasításban az szerepel, hogy 2 évente ki kell cserélni a körkéseket. Ti kicserélitek? Tényleg életlen lesz 2 év múlva?

A másik, hogy 2 hetente szét kell szedni a kõrkéseket és szappanos vízben fogkefével átmosni. Nekem ezt a philips márkaszervíz írta. Ti ezt megcsináljátok? Elég nagy macerának tûnik.

Különben nagyon jó a borotva. Egész jól levágja az 1 napos sörtét is. Minden nap használom. Hagyományos borotvával nem tudtam naponta borotválkozni, mert a bõröm nem bírta.

Posted

Nekem egy kb. 20 éves körkéses Philips borotvám van, két-három hetente kifújom belőle a termést, nagyjából évente szétszedem és alaposan kipucolom.

Egyébként ha sietek, akkor ezt, ha ráérek, akkor a kétpengés hagyományost használom, most akkor mit szavazzak? Kéne egy ilyen is-is menüpont.

Posted

Nekem sose volt villany sima van ,de nekem elég hetente 1x borotválkozni.

Posted

2 évig Philipset használtam. 3 forgókéses, 3 dimenzióban mozgót. Ha jól emlékszem 6xxx sorozatú volt, de már nem kapható. A kést sosem cseréltem, de sosem voltam vele tökéletesen megelégedve. Most két Braunt használok: egy vízálló Series 3 380-at és egy grafikus LCD kijelzõs, töltõ- és tisztítóállomással rendelkezõ Series 8 8995 360° Complete típust. A kettõ közül utóbbi mérföldekkel jobb, minden szõrszálamat tökéletesen kitépi a bõr szintje alól. Nagyon kényelmes a használata, oda is hozzáférek vele, ahová a Philipsszel csak nehézkesen. Ráadásul a tisztítórendszerének köszönhetõen mindig olyan érzés, mintha teljesen új lenne. A 3-as viszont folyó víz alatt kimosható, de valamiért nem képes mindenhol mindent eltávolítani. Akkor sima pengés borotvához nyúlok. Abból a Wilkinson Protector 3D Diamond vált be (3 pengés), semmi más. A Gilette 3-4 pengés vackaival mindig összekarcolom az arcom, nagyon irritálja a bõröm. Ebben a Wilkinonban van egy nedvességet tároló szivacs, nagyon jó hatású.

Féltem anno az átállástól, a Braun megoldása ránézésre gagyibbnak tûnt, de bevállaltam és a tapasztalataim alapján soha többet nem vennék körkésest.

Ciao.

Posted

Nekem valahogy sosem jöttek be a villanyborotvák. Pedig kipróbáltam többet is, de mindig visszatértem a 3 pengéshez, abból is csak a Gillette.

Posted

Én a leggagyibb kék eldobhatós kék Gilette-et használom. Van villanymasinám is, Philips, kb 25 éves körkéses, úgy örököltem, de irritálja a bőrömet, és pl. nyáron nehezebb borotválkozni vele, mert izzad az arcbőr. Szeretem ha vizesen tudom borotválni. Ja, és az eldobhatós utazáskor is befér akárhova, úgyis annyi elekromos kütyüt viszek mindig, nem hiányzik plusz egy.

Tavaly kaptam egy Gilette Mach3(?)-at, azt is használom, mert van hozzá pár pótfejem még.

Posted
Szeretem ha vizesen tudom borotválni

A Series 3 380-nal lehet nedvesen borotválkozni. Bár kétségtelen, hogy nem is annyira hatékony, mint egy sima borotva.

Ciao.

Posted

Nekem nem nagyon van választásom, tele van anyajeggyel az arcom. :)

Posted

Van Philips 3 körkésesem, de évek óta nem használtam, kipirosodik és fáj tőle a bőröm. Van hagyományos, cserélhető pengéjű borotvám is, de mostanában nagyon rászoktam az eldobhatókra. Most BIC márkájút használok, nagyon elégedett vagyok vele. Ha jól emlékszem, 3 pengés.

Posted

1 napos szõrzet: Gillette Mach3

2 napos szõrzet: Philips Köréses3

Posted

Múltkor már én is gondolkodtam rajta, hogy veszek egy újat, de a legjobb is olyan, hogy kézzel kell beállítani a szõrszálvastagságot (nanométerben, ráadásul), meg a nyírási együtthatót, és a kijelzõ is csak 65535 színárnyalatot tud. Még várok vele.

Bocs.

Posted

Lehet, hogy a villanyborotva azért is iritálhatja az arcbõrt mert a vágófej nincs lefertõtlenítve. Egy idõ után biztos baktériumtenyészetté válik.

Posted

Innen az immunrendszeré a főszerep. Nekem pl. bármilyen borotvától még csak akkor pirosodott ki és fájt a bőröm, ha nagyon megszaladt a penge. De általában az is nyom nélkül gyógyult.

<Off>Egyes ismerőseim szerint azért, mert nincs is bőr a képemen, míg mások szerint van, jó vastag.</Off>

Posted

Amúgy a Braun leírásában szerepel, hogy a bőrnek 4-6 hétre van szüksége, hogy hozzászokjon a vizes borotva után az elektromoshoz. Ezt én is tapasztaltam, bár én már 2 hét után hozzászoktam. Először tényleg jobban fájt az elektromos használata, de így több éves tapasztalat után már a sima vizes borotva fájóbb.

Épp ma kezdtem el azon gondolkozni, hogy miért is 360° Complete az egyik borotvám típusa. Hol tud egy borotva 360°-ban vágni? :D

Főleg ez:

IPB kép

:huh::hááát:

Ciao.

Posted

A 360°C talán már nem is vágja a szõrt, hanem perzseli. Amúgy se kell minden hülyeséget komolyan venni.

Posted

De tényleg hogy tud 360 fokban vágni? Ez olyan mint a 3D-ben mozgó borotva? Miért jó az, hogy 3D-ben mozog, és miért különleges ez?

Olyan ez mint az antigravitációs szempillaspirál, amit egy rádióban hallottunk még régen. Az milyen? Lebeg?

Posted

Minden borotva 3D-ben mozog (térben), és minden borotva képes 360°-ban forogni. Más kérdés, hogy te mozgatod kézzel, és hogy ezt csak a prémium modellekre írják rá. :)

Posted
A 360°C talán már nem is vágja a szõrt, hanem perzseli. Amúgy se kell minden hülyeséget komolyan venni.

Elírtam, na. :lol: Már megszokásból mögé írom a C-t. :)

Ciao.

Posted

Gondoltam, hogy elírtad, de nem bírtam kihagyni. ;)

(Egyszer ebbe fogok belepusztulni.)

Posted

Gondolom, a 360° azt jelenti, hogy azzal már a hajadat is le tudod borotválni. Az A6-os Audival járó, kigyúrt pénzbehajtók számára tökéletes választás lenne. :P

Posted

Van szakállvágója is, de direkt a fejére van írva, szóval nem hinném, hogy arra céloztak ezzel.

Ciao.

Posted

Nekem érzékeny a bõröm, nem szokja meg sosem az elektromos borotvát.