papa70 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Vezetéknélküli hálózatot csináltam Netgear WTG 624 routerrel és USR 5416 adapterrel. A jelerõsség "közepes" volt. Egy idõ után a jelerõ lecsökkent "gyenge" vagy "rossz"-ra és a jelátvitel elkezdett szakadozni. Ekkor az adapter saját antennáját lecseréltem egy EDIMAX PS-1206PWG-re. A jelerõ nem igazán nõtt meg, de a szakadozás egy idõre megszünt. Amikor a jelerõ tovább csökkent és az internet átvitel gyakorlatilag megszûnt, lecseréltem a routert Netgear WPN 824 EE-re, az adaptert Netgear WPN 311 EE-re. Azóta a jelerõ ismét " gyenge" vagy "rossz", de a szakadozás úgy néz ki megszûnt, van internet átvitel. A router és az adapter közötti távolság b. 11-12 m, közte egy sima kb. 40 cm-es téglafal. Kérdések : Lehet-e kívülröl befolyásolni a vezetéknélküli hálózatot (pl. egy "jószomszéd") ? Az "N"-es eszközök elvileg sokkal nagyobb távolságot is átvisznek. Mi lehet az oka, hogy itt nem ? Mit lehet tenni a javulás érdekében ? Van valakinek valami ötlete ?
Csaba_# Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Egy egész alfórum foglakozik ezzel. Miért gondoltad, hogy új topikot kell nyitni miatta?!
papa70 Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Kedves Csaba ! Segítenél, hogy az alfórumon belül merre keresgéljek ? Pl. arra a kérdésre, hogy lehet-e kívülrõl befolyásolni a vezetéknélküli hálózatot, hol találok valami választ ? Elõre is köszönöm papa70
Temporary Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Rádió-távirányítású modellek, mikrosütõ elméletileg zavarhatják (ideiglenesen). Különbözõ WiFi csatornák beállítása mellett próbáltad már?
Recommended Posts