Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!Szükségem lenne a segítségetekre!

Van egy elég régi gép amire szeretnék feltelepíteni egy win xp-t!Eredetileg is az volt rajta csak valami folytán a következõket tapasztaltam mikor újra szerettem volna rakni a gépet! Alul kiírja hogy Entering Setup.... majd kis idõ mulva átvált arra hogy

Drive Not Ready

Insert BOOT diskette in A:

Press any key when ready

s akár mit nyomok a következõt dobja rá:

Boot Failure

Insert BOOT diskette in A:

Press any key when ready

A az xp cd-é hiába van benne nem indul el s a biost sem birom elõvarázsolni!

Várom a segítõ megoldásokat!

Elõre is köszi! (FONTOS LENNE!) :(

Posted

Nem szerepel a boot sorrendben a CD, így floppyról próbálna bootolni. Az is lehet, hogy kifogyott az alaplapi elemed.

Mégiscsak elő kell varázsolnod a BIOS beállítást.

Azt se írtad milyen alaplap. Szokott DEL billenytű, meg még néhány más billentyű lenni, úgymint F1, F2, ESC, meg a jó ég tudja mi.

Ha nincs totál grafikusra állítva a boot képernyő, akkor ezt többnyire kijelzi. Néha még grafikusan is.

Posted

Ha Bios hiba lenne, akkor idáig el sem jutna a randszer. Nincs egy floppy a meghajtóban véletlenül?

• 6 months later...
Posted

Vettem egy ASrock K8NF3-VSTA típusú alaplapot. Beszereltem. Indítanék. Kiírja a proci típusát az alaplap típusát és a memória nagyságát. Ezután azt írja ki:PRESS F11 FOR BOOT MENU. Ezt még le tudom nyomni a billentyûzeten. Majd kiírja:BOOT SELECTION POPUP MENU HAS BEEEN SELECTED, De nem történik semmi, nem ír ki semmi újat. A billenytûzet nem reagál semmire és a gép csak újraindul.

Segítsetek!

Ui.:(az elemet már egyszer kivettem és vissza is raktam, de semmi változás

• 8 months later...
Batka0306
Posted

Sziasztok!

Itt volt 1 Bios-os téma, ezért én is ide írom le a problémát.

Ami az lenne, hogy a bios vlmi miatt nem hajlandó megjegyezni a rendszer idõt és dátumot. Mivel ez egy régebbi gép ezért kicseréltem az elemet. De ezzel sem oldódott meg a probléma. A másik, hogy a gép indulásakor a biost automatikusan betölti, abból kilépek, majd betölti az xp-t ami jelzi a nem helyes dátumot. Ami a viselkedést kiváltja, hogy muszáj a gépet áramtalanítani éjszakára, és ez a jelenség is akkor lép fel, ha a gépet áramtalanítom. Ha csak simán kikapcsolom, semmi gond sincs. De a leáramtalanítást nem tudom kiküszöbölni. Mi lehet a hiba oka szerintetek?

Elõre is köszönöm az ötleteket!

Posted

Pedig az elem lesz. Ellenõrizd egy voltmérõvel, meg azt, hogy egyáltalán jól érintkezik-e, vagy cseréld ki egy másikra.

Temporary
Posted

Sanszos, hogy zárlat van a gépben, ami mindig leszívja a BIOS elemet. Egy másik, megbízható táppal kellene kipróbálni.

• 3 weeks later...
Posted

Azzal kezdem, hogy nem vagyok teljesen laikus, de így még nem nyúltam hozzá egyetlen géphez sem.

Adva van 4 különbözõ asztali PC. Ezeket úgy variáltam át, hogy sorrendben legyen legerõsebbtõl egészen a gagyiig.

A két erõsebb azóta már mûködik, de a két gyengébbel már a beindítás sem volt problémamentes.

Mindkettõ elõször el sem indult, aztán sokszori próbálkozásra mégis, de nem töltöttek be még a bios erejéig sem. Aztán újbóli sokszori billentyûnyomogatás után végül mindkettõ betöltötte a biost, de ott meg hiába állítottam be a CD-t, a beállítás mindig visszaugrott a régire Pedig exit-entereltem.

A betett telepítõ (XP) CD-t el sem indította egyik sem.

Korábban mindegyik gép mûködött, csak RAM-ot, CD-DVD írókat és merevlemezeket cserélgettem össze mindegyikben.

A gépekhez semmiféle telepítõ lemezem nincs.

Hogy álljak neki? Hol kezdjem?

Én akarom megcsinálni, mert már régóta foglalkoztat, hogy megtanulom.

Köszi mindenkinek, aki segít! :hááát:

Posted

Szerintem cseréljél elemet az alaplapokon.

[OP]Destroy-man
Posted

Ha több memória is van az emlitett gépekben, akkor az is okozhatja a gondot (nem szeretik egymást). Ez a legáltalánosabb hibaforrás. Próbáld meg egy rammal indítani a gépeket.

Posted

F10 majd ENTER vagy Exit and Save settings-el kell kilépni a változtatások után. Amúgy mindegyik alaplap kezeli mindegyik memóriamodult , amik bennük vannak?