pumi2 Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Sziasztok!Szükségem lenne a segítségetekre! Van egy elég régi gép amire szeretnék feltelepíteni egy win xp-t!Eredetileg is az volt rajta csak valami folytán a következõket tapasztaltam mikor újra szerettem volna rakni a gépet! Alul kiírja hogy Entering Setup.... majd kis idõ mulva átvált arra hogy Drive Not Ready Insert BOOT diskette in A: Press any key when ready s akár mit nyomok a következõt dobja rá: Boot Failure Insert BOOT diskette in A: Press any key when ready A az xp cd-é hiába van benne nem indul el s a biost sem birom elõvarázsolni! Várom a segítõ megoldásokat! Elõre is köszi! (FONTOS LENNE!)
SkyBird Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Nem szerepel a boot sorrendben a CD, így floppyról próbálna bootolni. Az is lehet, hogy kifogyott az alaplapi elemed. Mégiscsak elő kell varázsolnod a BIOS beállítást. Azt se írtad milyen alaplap. Szokott DEL billenytű, meg még néhány más billentyű lenni, úgymint F1, F2, ESC, meg a jó ég tudja mi. Ha nincs totál grafikusra állítva a boot képernyő, akkor ezt többnyire kijelzi. Néha még grafikusan is.
nagyjani Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Ha Bios hiba lenne, akkor idáig el sem jutna a randszer. Nincs egy floppy a meghajtóban véletlenül?
invent23 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Vettem egy ASrock K8NF3-VSTA típusú alaplapot. Beszereltem. Indítanék. Kiírja a proci típusát az alaplap típusát és a memória nagyságát. Ezután azt írja ki:PRESS F11 FOR BOOT MENU. Ezt még le tudom nyomni a billentyûzeten. Majd kiírja:BOOT SELECTION POPUP MENU HAS BEEEN SELECTED, De nem történik semmi, nem ír ki semmi újat. A billenytûzet nem reagál semmire és a gép csak újraindul. Segítsetek! Ui.:(az elemet már egyszer kivettem és vissza is raktam, de semmi változás
Batka0306 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Sziasztok! Itt volt 1 Bios-os téma, ezért én is ide írom le a problémát. Ami az lenne, hogy a bios vlmi miatt nem hajlandó megjegyezni a rendszer idõt és dátumot. Mivel ez egy régebbi gép ezért kicseréltem az elemet. De ezzel sem oldódott meg a probléma. A másik, hogy a gép indulásakor a biost automatikusan betölti, abból kilépek, majd betölti az xp-t ami jelzi a nem helyes dátumot. Ami a viselkedést kiváltja, hogy muszáj a gépet áramtalanítani éjszakára, és ez a jelenség is akkor lép fel, ha a gépet áramtalanítom. Ha csak simán kikapcsolom, semmi gond sincs. De a leáramtalanítást nem tudom kiküszöbölni. Mi lehet a hiba oka szerintetek? Elõre is köszönöm az ötleteket!
SkyBird Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Pedig az elem lesz. Ellenõrizd egy voltmérõvel, meg azt, hogy egyáltalán jól érintkezik-e, vagy cseréld ki egy másikra.
Temporary Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Sanszos, hogy zárlat van a gépben, ami mindig leszívja a BIOS elemet. Egy másik, megbízható táppal kellene kipróbálni.
Brownalex Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Azzal kezdem, hogy nem vagyok teljesen laikus, de így még nem nyúltam hozzá egyetlen géphez sem. Adva van 4 különbözõ asztali PC. Ezeket úgy variáltam át, hogy sorrendben legyen legerõsebbtõl egészen a gagyiig. A két erõsebb azóta már mûködik, de a két gyengébbel már a beindítás sem volt problémamentes. Mindkettõ elõször el sem indult, aztán sokszori próbálkozásra mégis, de nem töltöttek be még a bios erejéig sem. Aztán újbóli sokszori billentyûnyomogatás után végül mindkettõ betöltötte a biost, de ott meg hiába állítottam be a CD-t, a beállítás mindig visszaugrott a régire Pedig exit-entereltem. A betett telepítõ (XP) CD-t el sem indította egyik sem. Korábban mindegyik gép mûködött, csak RAM-ot, CD-DVD írókat és merevlemezeket cserélgettem össze mindegyikben. A gépekhez semmiféle telepítõ lemezem nincs. Hogy álljak neki? Hol kezdjem? Én akarom megcsinálni, mert már régóta foglalkoztat, hogy megtanulom. Köszi mindenkinek, aki segít!
[OP]Destroy-man Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Ha több memória is van az emlitett gépekben, akkor az is okozhatja a gondot (nem szeretik egymást). Ez a legáltalánosabb hibaforrás. Próbáld meg egy rammal indítani a gépeket.
Temporary Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 F10 majd ENTER vagy Exit and Save settings-el kell kilépni a változtatások után. Amúgy mindegyik alaplap kezeli mindegyik memóriamodult , amik bennük vannak?
Recommended Posts