LockOn_Stratos Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Helló mindenki! Az lenne a problémám, hogy mostanság ha kikapcsolom a gépet (rendesen szabályszerûen) és késõbb vissza, akkor az alap beállításaival jön vissza (dátum, idõ, hardver beállítások). Ilyen még nem fordult elõ velem, így fogalmam sincs mit tegyek. Válaszokat elõre is köszi! Üdv.
TJani Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Az volna a gondom van egy ASUS TUSL2-c alaplap,ami elfelejti a BIOS beállításokat,de csak akkor ha a gépet teljesen áramtalanitom az az a konetorbol is kihúzom. Elemet is cseréltem már és akkor is ugyan az a hiba. Mi lehet a gond elõre is köszönöm a segítséget.
Csaba_# Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 A CLR_CMOS jumper nincs véletlenül folyamatos reset-en hagyva?
TJani Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Sajnos annyira nem értek hozzá de ha elmondanád merre kerekessem talán sikerül megtalálni.
Csaba_# Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 A 3 V-os gombelem mellett jobbra van a déli híd chip- je a közvetlenül mellette lévõ CLRTC 2 pin-es érintkezõket nem szabad rövidre zárni, ha lenne ott jumper, akkor szedd ki.
TJani Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Énis találtam egy kézikönyvet az alaplaprol pdf formátumban a rajzon ott is szerepel a jumper amit irtál de az én alaplapomon ott nincs semmi. A többi jumper ami a rajzon szerepel az megvan.
Csaba_# Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Nézd meg, hogy jól éintkezik-e az elem. Ha az is jó, akkor ez az alaplap hibája, és valószínű, hogy így kell elfogadnod.
TJani Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Köszönöm a segítséget úgy nézik,hogy jó lett, mindent meg mozgattam amit lehetett.
Recommended Posts