Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Corel PaintShop Photo Pro X3


payskin

Recommended Posts

payskin

IPB kép

 

Hosszas várakozás után ma végre bejelentette a Corel az egykori Paint Shop Pro, aztán Paint Shop Pro Photo, mostantól PaintShop Photo Pro új változatát (egyértelműen elmebetegek).

 

 

Ide kattintva (download.com) lehet bontani-tölteni a kipróbálhatót, én is így teszek mindjárt.

 

Aztán megnézzük... Nagyon izgulok, hogy az összes ős baromságot kijavították-e... :ima:

 

---

 

Öhm, nem indul jól a dolog. Még csak ott tartok, hogy jó lassan kicsomagolta magát, de a kicsomagolt cuccok között olyanokat látok, hogy mindjárt elsírom magam:

 

- DotNetFX35SP1 --> átírták volna a program .NET-re? Ne már...

- DirectX 2007 Novemberi állapota --> ?!?!

- Flash Player telepítő --> ???

- QuickTime 7 telepítő --> ???

- Windows Media Encoder

 

Nos, ha ezek közül bármit megpróbál felrakni kérdés nélkül, akkor ez az utolsó bájtkupac, amit a Coreltől valaha is futtatni fogok a gépemen...

 

---

 

A Flashre és a QuickTime-ra rákérdezett... bízom benne, hogy a többi se kerül fel. Viszont -- kapaszkodjunk -- 2,99 GIGABÁJT hely kell neki!

 

---

 

Hibaüzenet telepítés közben, perszehogy a WME-WMF telepítésénél... valami uvGGPL.exe-t nem tud feltelepíteni, mert "a párhuzamos konfigurációja helytelen". :( Ettől még successfully completed. Ööö...

 

De:

 

Az alkalmazás nem tudott megfelelően elindulni (0xc0150002).

Az alkalmazás bezárásához kattintson az OK gombra.

Sírok. :Sír:

 

Pedig direkt leszedtem az X2-t előtte. :nem:

Link to comment
Share on other sites

whiteman0524

Nah átjöttem én is.

 

Csak hirtelenjében néztem bele, kipróbáltam egy pár régi/új funkciót. Ami egyből szembeötlött hogy gyorsabb lett a program valamivel. Tehát ez már egy pozitívum. Őszintén szólva nem tudom hogy mi értelme volt a Photo Project Creatornak, dehát aki nem akarja az ne használja ugye :) Igen persze alapvetően lerí a dologról hogy ez az "egyszeri" usereknek lett kitalálva, mert két-három kattintás és máris ott úszik a fotód a felhők között, de szerintem ezt nem egy ilyen "komoly" szoftver mellé kellet volna pakolni, hanem valami egyszerűbb csomagba. Persze lehet hogy majd egyszer jóljön. Kitudja.

 

Edit : Nekem is felpakolt pár dologt. De én ezzel annyira nem foglakoztam :D

 

Nemsoká közelebbről is megnézem :D

Edited by whiteman
Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Balázs, microsoftos C/C++ libraryk fent vannak? .NET friss? (Ha Windows 7-en próbálod, akkor nem szóltam.)

Link to comment
Share on other sites

payskin

Ott próbálom, szerintem pont ez lesz a baj... :(

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

A C/C++ dolgot azért nézd meg, mert azokat nem tartalmazza a Windows 7, csak a .NET 3.5 SP1-et (kreténül írtam az elõzõt :upsz: ).

Link to comment
Share on other sites

whiteman0524

Nekem 64 bites Windows 7-em van, arra raktam föl tegnap hirtelenjében és semmi probléma se volt. Viszont a C++-t azt nekem is jó sokáig konfigurálta...De felment..

 

Mondjuk én előtte felraktam a gépre egy-két gammát is, és azok is mindig felpakolják a saját C++ verziójukat. Lehet hogy ez is benne van a dologban...

 

Amúgy Angliából például ezt meg lehetne rendelni ? Vagy németből, ami közel van...Ahogy nézem odakint kábé egy 20-25 ezer boxban. Mert itthon kizárt dolog hogy 30-35 alatt legyen. Mindig rádobnak még egy 10est a @#hadékok. Ha PaintShop Pro-t veszek akkor most kell. Egy darabig tuti nem lesz új. PhotoShopra meg még mindig nem telik :(

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Nekem simán felment Windows 7-re (32 bit) az X2 mellé is - sõt, kellemes meglepetésként akár egyszerre is lehet futtatni a két verziót. 8)

Ugyanakkor elsõ nekifutásra nagyon úgy tûnik, hogy csak a "kötelezõ köröket" futották meg, és helyenként még azokban is botlottak helyenként. :S

 

- Valóban valamivel gyorsabb lett - ahogyan szinte minden közelmúltban kiadott program, amik végre kihasználják a processzorok összes magját.

- Valamivel használhatóbbnak tûnik az új Organizer, de a "gyors etetést" (é. mappából való feltöltést) követõen dátum alapján nem igazán mûködött a gyorskeresés.

- A RAW-feldolgozó vagy nagyon gáz, vagy nagyon jól eldugták benne a lényeget. Ennél ma már mindenképp több kell. (A PSP X-hez még a RawShottert adták. :Sír:)

- Hol a roncsolásmentes szerkesztés? 2010-et írunk! A "Multi-photo editing" nagyon gyors lehetõség, csak nem visszavonható. :S

- Smart Carver, azaz Seam Carving. Jó lenne, de tegnap kettõbõl kétszer igen meglepõ, és inkább mulatságos, mint használható eredményt adott.

- Object Extractor - kölcsönben a Photo-Paintbõl, kissé "esetleges" eredménnyel.

- Vibrancy - pont a lényeg vész el, igencsak változnak a bõrtónusok is.

- Szövegszerkesztés a képen - hurrá, így kellett volna már két verzióval ezelõtt is, de ez legalább valóban elõrelépés.

 

- Kövezzetek meg, de a Project Creator nekem tetszik, egész pontosan már tetszett a PaintShop Photo Expressben is. 8) Egész jó naptárakat lehet készíteni vele, és ha valaki rászánja az idõt, egész szép nyomtatott vagy animált fotókönyveket lehet készíteni vele.

 

@whiteman

Ha az X3 kétszer annyi lesz, mint most, akkor valóban átlépi a 30 ezres határt. Mert most azok a "@#hadékok" bruttó 15.470 Ft-ért adják a Paint Shop Pro Photo X2-õt, de még az Ultimate változat is 20 ezer alatt marad. Szerintem jössz nekik egy bocsánat kéréssel. :hááát:

 

Link to comment
Share on other sites

whiteman0524

Griraffe :

 

Én nem a sima X2-re gondoltam, hanem természetesen az Ultimate verzióra, bár lehet hogy ezt nem hansúlyoztam ki eléggé :) Én speciel legolcsóbban 20400-ért láttam Ultimate verziót, mégpedig az extremedigital-nál. De ezen a linken amit mutattál tényleg elég olcsó az X2.

 

LOL most nézem hogy náluk már kapható az X3-mas és 23000-ért Bravó ! :D (Látod, csak 7 ezret tévedtem :D) Nos igen. Ebben az esetben minden "érintettől" bocsánatot kérek, és megbántam az összes bűnömet :D

 

Egyébként :

 

- A szövegszerkesztés az tényleg jobb lett. Engem kifejezetten idegesített ez a része a programnak mindig is, elég gány volt meg kel hagyni. Viszont ez így most már korrekt. Ez valóban előrelépés. Aztán ott vannak az új funkciók amiket soroltál. Hát legalább vannak...Nem valami sok, és ezek szerint a minőség sem a legjobb.

 

- A Project Creator az elég érdekes. De mint már mondtam szerintem fölösleges volt belerakni. Jó helyen van az Photo Expressben oda teljesen beleillik az összképbe.Persze ha már van akkor mindegy, de én tuti nem raktam volna bele :) Inkább adnák mellé a Corel Painter Essentials 4 -et, mint az ultimate-hez. Nah annak viszont nagyon de nagyon örülnék. Remek kis program. Megkövezni senki se fog téged, mert nem vagyunk egyformák. Kinek ez jön be, kinek meg az. Azért van itt ez a topic hogy mindenki elmondhassa a véleményét :)

 

Most már csak az érdekelne, hogy az X3 az mindent tartalmaz amit az Ultimate (extrák nélkül) és néhány plusszt, vagy mindent amit az X2 és néhány plusszt ? Mert nem mindegy... Nem mintha annyira szükségem lenne arra a pár képkeretre amit lényegében az Ultimate-be pakoltak a Painter Essentials mellé, de hát na :D

Link to comment
Share on other sites

payskin

Az Ultimate egy kamu verziólépés volt az X2 megjelenését követő egy évvel.

 

Az X2 volt a v12.0, az X2 Ultimate meg a v12.5. Igazából úgy illett volna, hogy a X2 tulajdonosok megkapják ingyenes frissítésként, mert a programhibák kijavításán kívül kb. 3-4 újdonság volt benne. A lényeg, hogy ez nem olyan Ultimate volt, mint, mit tudom én, a Pinnacle Studio, ahol egyszerre jön ki ugyanannak a verziónak két különböző tudású változata. Ebben a tekintetben az X3 egy ugyanolyan teljes értékű verzió, mint az X2 volt a maga idejében és az X2 Ultimate a maga idejében.

 

Egyébként most, hogy megírtad, hogy 64 bites Win7-re felment, eltátottam a számat (mert nekem arra nem ment fel tegnap), kiléptem mindenből, elindítottam újra és... most felment. :)

 

Próbálgatom...

 

---

 

HÁT a jó +!&@#@@˘!!#&@@&!, ezt nem hiszem el. Ugyanúgy lefagy a vonalzóról behúzott segélyvonalnál, mint az X2 és a X2U. 3 éve nem tudják kijavítani ezt a k hibát??!??!

És biztos nem nálam van a gond, mert az előző és a mostani gépemen is ugyanúgy lefagy, nem is beszélve a munkahelyiről.

 

Próbáljátok azért ki... tetszőleges képen a vízszintes vonalzóról kezdj el behúzni egy segélyvonalat lassan, az egérgombot folyamatosan nyomva tartva, majd állj meg, és ne engedd fel az egérgombot. Címsorban: nem válaszol, kép (Vistán és Win7-en) kifehéredik, egér átmegy "homokórába". Ha precíziósan, pixelre pontosan akarok lerakni egy segélyvonalat, mindig így járok.

Link to comment
Share on other sites

whiteman0524

Balázs :

 

Nekem is kifagy mind a kettő. :( Pedig ebbe még sose futottam bele...Hmmm...érdekes...

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Nekem Win7-re simán felment, igaz dolgozott több mint fél órát. Az látszik, hogy idomult az Adobe stílusához és egy "elements klónt" dobott a piacra, de ettõl még lehet jó. Ehhez ha még hozzávesszük, hogy a Photoshop nem éppen kompatibilis a Win7-tel (és akkor még finom voltam), akkor biztató az X3. Az ára is elfogadhatónak tûnik.

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Hmmm, milyen forgalom van PSP témában. :pislog:

 

@whiteman

A sajtóanyagban és a Codra honlapján is az van, hogy ehhez is adják a Painter Essentialst, meg egy Corel Instant Viewer nevű programot. De az Ultimate többi programjai nem lesznek a dobozban (sem a pendrive), de azokat tudod telepíteni az X2 Ultimate lemezéről külön is.

 

Aztán ott vannak az új funkciók amiket soroltál. Hát legalább vannak...Nem valami sok, és ezek szerint a minőség sem a legjobb.
Én az vallom, hogy "a rossz nem jobb a semminél". De mostanra eljutott oda nálam a PSP, hogy fotószerkesztéshez elő sem veszem, mert ezen a területen simán elment mellette az ACDSee Pro. :S (Roncsolásmentes szerkesztés, nagyon finoman hangolható korrekciók, sokkal egyszerűbb lencsehiba javítások stb.) Pedig - Balázs is tanúsíthatja - régebben az általam egyik legtöbbet használt program volt.

 

@Balázs

Nálam most XP alatt az X2 simán "túlélte" az általad mondottakat (kb. egy percig tartottam nyomva a gombot), de megnézem otthon is, az X2-őt és az X3-at Windows 7 alatt is.

 

Szerk.: kipróbáltam Windows 7 alatt, és "menetrendszerűen" be is következett a Balázs által leírt jelenség X2 és X3 alatt is.

Link to comment
Share on other sites

whiteman0524

Szerintem pedig egy jó kis progi ez a PaintShop Pro. Oké nincs benne roncsolásmentes képszerkesztés. Viszont ha minden igaz, van hozzá Painter 4 Essentials ( Hurrá :D ) Nah ilyet viszont nem tud az ACDSee ha belegörbül se :) Egyáltalán nem tökéletes ez az X3-mas PaintShop Pro, én nem ezt mondom. Viszont nem is lehet elvárni tőle hogy mindenben a legjobb legyen potom 23 ezer forintért. Szerintem összességében csak az számít hogy mi mindent kapunk ennyi pénzért. Nekem speciel ez a program + az essentials nagyon megéri ennyi pénzér, és több mint valószínű hogy 2 hét múlva meg is fogom venni. Persze hiányzik belőle egy két modernebb fícsör, ez lehet. De a többi programból amik "tudják ezeket a modernebb fícsöröket" meg olyan dolgok hiányoznak amik meg ebben vannak benne. Innentől kezdve már megint szájíz kérdése a dolog. Kinek milyen funkciók kellenek olyan programot vegyen. Egynéhány funkciótól eltekintve szerintem még mindig a PaintShop Pro a legjobb alternatíva ha profi képszerkesztő szoftver kell, és nincsen 250 000Ft-od PhotoShopra.

 

Én ezúttal sem utáltam meg a PaintShop Prót :)

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Így van, ennyiért "megéri" az árát. Persze az átlag felhasználónak nem nagyon van rá szüksége, nekik bõven megfelel a FastStone Image Viewer+Pain.NET kettõs, de akiknek szüksége van félprofi megoldásokra, azoknak tökéletes megfelel az X3. A profik úgyis maradnak a Photoshop-nál. Mindenki azt a programot használja, melyre egyrészt van pénze, és amire szüksége van.

 

Ha tudna magyarul, az lenne az igazi tökély. Fõleg a Learning Center-re gondolok, az nagy segítség lenne.

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Persze nem lehet elvárni egy 25 ezer forintos programtól, hogy ugyanannyit tudjon, mint a 250 ezres, de azért illene haladni a korral - és nem messzirõl követni. Pár évvel ezelõtt szinte mindent meg tudtam vele csinálni, amire akkor szükségem volt. Ma hamarabb nyúlok más programhoz, ha fotókat kell szerkesztenem - és gyakran kell. Ugyanakkor webes grafikák rajzolásához, szerkesztéséhez a mai napig az egyik legjobb.

 

Én nem tudok festeni, rajzolni, ezért nekem a Painter Essentials nem fontos annyira, de ha valakinek meg van a hozzá való affinitása, az biztos, hogy ezzel a programmal nagyon szépeket lehet alkotni.

 

A Codra elkészítette az X2 Learning Centerének fordítását, és – ha megkapják rá az engedélyt, akkor – biztosan megcsinálják az X3-hoz is. Apropó Codra. Úgy tûnik, egyik kedvenc cégem, a Xara hazai képviselete végre méltó kezekbe került. :D (Nagyon kedvelem a fontolósokat, de finoman szólva sem vitték túlzásba a Xara-programok hazai terjesztését.)

Link to comment
Share on other sites

whiteman0524

Nah igen... Én pontosan és legfőképpen web-hez használnám/használom a Paint Shop Prót. Pontosabban webes grafikákhoz.

 

Ezt a Codrat viszont nem ismerem. Eddig nem ismertem. És őszintén szólva nem is halottam róluk sohasem ( :upsz: ) De ez a fordításos dolog ez tetszik :) Anno még akartam rendeli a Paint Shop Pro X2-höz egy könyvet, hogy megtanuljam normálisan, mert gyanítottam hogy jóval többet tud, mint amennyit mutat. De aztán nem lett a dologból semmi se. Viszont most már be fogok szerezni előbb utóbb valami tananyagot, mert bele szeretnék mászni, hogy mit is tud igazából :) Ehhez pedig nagy segítség lenne egy lefordított learning center vagy ilyesmi. Könyvből viszont sajnos csak angol-t találtam és abból se volt sok fajta. ( X2-ről van szó) Remélem ez a helyzet az X3-nál most megváltozik, annak ellenére hogy nem hozott valami sok újdonságot :)

 

Apropo : Nem tudja valaki hogy mi lett a corel.hu-val ? Mert oké látom hogy under construction, de már mióta könyörgöm ? Emlékszem régebben még mindig onnan szedtem le az X2 próbaverzióját és láttam hogy volt hozzá letölthető magyarosítás is. Ilyen kis addon-ok jóljönnének most is :D

Link to comment
Share on other sites

payskin

A Codra hazai hivatalos Corel képviselet. :-)

---

(off)

Graffe: megnéztem a Faststone-t és az ACDSee-t, egyik sem rúg labdába sajnos. Egyikben sincs per pixel szerkesztés, tehát az, ami a PSP-ben az ecset 1 pixeles méretben, amivel mondjuk a Win7 kék hátterén lopott ablak sarkaiból ki tudom szedni a kéket. A FastStone-nal, enyhén kínszenvedés dolgozni (ráadásul egyes műveletek megdöbbentően lassúak, míg mások villámgyorsak), de mindkettő ugyanarra a logikára épül: van egy fényképed és azon akarsz külön-külön műveleteket végezni. Ezek nem képszerkesztő programok, hanem képművelet-végzők. Marad a PhothoImpact, aztán nem tudom...

 

Megpróbáltam regisztrálni a hivatalos Corel fórumba, de 2 nap alatt nem engedtek be (Admin-jóváhagyás van).

 

Ja, és nekem XP-n is lefagyott a segédvonal-behúzás (a régi gépen csak XP volt). :( Nem állni kell vele, hanem 1-1 pixelt mozgatni.

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Ahogyan Balázs is említette, a Codra a Corel hivatalos magyarországi képviselete immáron 12. éve. Eredetileg csak a Corelt képviselték (innen is a név), de azóta egyre több cég került fel a portfóliójukra, legutóbb a Xara. :D (A corel.hu jogi okok miatt van olyan állapotban, amilyenben; próbáld helyette a codra.hu-t vagy a rajzlap.hu-t.)

 

Magyar nyelvû könyvre nem sok esélyt látok. A PSP sajnos nem annyira népszerû itthon, hogy valamelyik kiadó is belevágjon egy fordításba, vagyis nagy valószínûséggel akkor jelenne meg ilyen könyv, ha Balázzsal belevágnánk egy ilyenbe - de mostanában egyikünk sem áll olyan jól idõvel. :(

 

Nálam XP-n úgy nem fagy az X2, de lehet, hogy csak béna vagyok. 8)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Lalolib

*.asl kiterjesztésû photoshop stílust hozzálehet adni a programhoz? Azokat nagyon hiányolom, vagy valami hasonlót tudtok ajánlani?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
payskin

Április 1-jén kijavították az "eltûnik az utolsó n sor a kijelölésbõl" hibát, de nem tették bele az automatikusan letöltõdõ javítások közé! Ha nem tudsz róla, így jártál... Véletlenül bukkantam rá valahol.

 

http://corel.force.com/index/articles/en_U...ion-are-dropped

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...