Eri70 0 Share Posted January 11, 2010 Sziasztok! Régi gépemet szeretném kicsit erõsíteni. Egy processzor cserére gondoltam, de sajnos nem vagyok otthon a témában. Egyáltalán észre vennék e gyorsulást, vagy ezt a gépet már nem érdemes tuningolni. A gép adatai EVERES-t program alapján: CPU típus: AMD Athlon XP, 1833 MHz (11x167) 2500+ CPU alias Barton CPU steping A2 Utasításkészlet x86, MMX, 3DNow!, SSE L1 kód gyorsítótár 64KB L1 adat gyorsítótár 64KB L2 gyorsítótár 512 KB (On-Die, Full-speed) CPU fizikai info: tokozás: 453 Pin PGA Tokozás méret: 4,95cm x 4,95 cm tranzisztorok száma: 54,3 millió stbstb Az alaplap:MSI K7N2 Delta-IL (MS-6729) (5 PCI, 1 AGP, 1 ACR, 3 DDR DIMM, Audio, LAN) lapkakészlet nVIDIA nforce2 ultra 400 Rendszermemória 512 MB Remélem ennyi adat elég... :-) Szóval a kérdéseim még: -Megéri e bõvíteni -max mekkora procit tehetek ebbe az alaplapba? (tudom hogy újat nem kapok már, használtat szeretnék venni valami aukciós oldalon) -És milyen típusú processzort kell vennem, kell e valamire odafigyelnem -Ha megveszem én ki tudom e cserélni? ezalatt azt értem hogy csak kiveszem a régit és bele az "új" vagy esetleg a biosban is kell e valamit állítgatni, esetleg az alaplapon jamperek stb... -kell e a hütõt is cserélni -Memória elég e, mert egyenlõre azt most nem szeretném cserélni. Bármi hasznos infót tudtok, kérlek írjátok le. Elõre is köszönöm a válaszokat! Üdv! Eri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted January 11, 2010 Nem. Athlon XP 3200+ Csak a fenti névre. Ki, de elronthatod, plusz lehet, hogy a BIOS-ban is kell turkálni. Talán, de nem hiszem. Sosem elég. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts