Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Headset-ek PC-hez

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Segítségre, tanácsra volna szükségem hozzáértõ emberek részérõl. Számítógéphez szeretnék venni bluetooth-os headset-et. Skype-n keresztüli telefonáláshoz kéne és a következõk lennének az elvárásaim:

- nagy hatótávolság (lehessen közlekedni a lakásban telefonálás közben és ne zavarjon be egy ajtó, vagy fal)

- jó lenne, ha kettõ is mûködne egyszerre (pl. telefonos beszélgetésnél egyszerre ketten is tudjanak beszélni a hívott vagy hívó féllel)

- lehetõleg fülbe akaszthatós, ugyanakkor kényelmes, hangos legyen és jó minõségû hangot továbbítson (szüleimnek lesz akik kicsit nagyot hallanak már)

Kérdezõsködtem - nézelõdtem már de nem igazán sikerült döntenem. Valaki ajánlotta a Jabra márkát... ezt néztem ki, de nem ragaszkodom hozzá. Ha valaki jobbat tud (ebbõl a márkából vagy másból) szívesen hagyom magam meggyõzni.

Továbbá halottam olyat, hogy a bluetooth csatlakozó vagy elosztó sem mindegy, hogy milyen. Igaz ez? Mire kell figyelni, mi a fontos? Szintén ajánlották a Trust márkát. Ehhez hozzászólás?

Végül pedig... találtam egy ilyet. Állítólag lehet mobilhoz és PC-hez is használni... Errõl mi a vélemény? Érdemes ilyet venni vagy hülyeség?

A válaszokat, tanácsokat, hozzászólásokat elõre is köszönöm!

Posted

A Bluetooth nem erre van kitalálva, max. pár méterig mûködõképes.

Posted

Okay... és akkor más, ehhez hasonló megoldás tudsz esetleg ajánlani? Mi az ábra a WiFi-vel? Vagy "sima" wireless hedset? Amit igazából akarok az a következõ: számítógéphez csatlakoztatott (mono) headset, amivel szabadon lehet mozogni telefonálás közben. Ami még fontos lenne az az, hogy egyszerre két headset-tel lehessen telefonálni.

Most voltam a MediaMarkt-ban és rákérdeztem ezekre a dolgokra és ott ajánlották elsõként a WiFi-t, aminek azonban elég borsos az ára ill. a "sima" wireless headset-et. Erre esetleg tudsz valamit mondani?

Ami még esetleg érdekelne az az, hogy ha mondjuk elég is lenne-e a bluetooth által biztosított 10m, megoldható-e az, hogy egyszerre kettõ személy, két hedsaettel beszéljen ugyanazon hívott (vagy hívó) féllel? Továbbá milyen headset márkákat tudnál ajánlani?

Posted
A Bluetooth nem erre van kitalálva, max. pár méterig mûködõképes.

Szia KGigi!

Találtam egy ilyen bluetooth adaptert: Ultra Small Bluetooth 2.1 USB Adapter - állítólag 25m a hatótávolság. Megnéztem hol kapható - a Trust.com honlapon írják - kis hazánkban, 1024 Bp. Lövõház utca, 2-4 (Mammut) SaturnBuda Kft. Felhívom õket (természetesen az nincs nekik), beszélek egy értelmesebb arccal és kiderül, hogy a 10m-es hatótávolság bluetooth-al hülyeség lehet akár 200m-es is, attól függ mekkora hatótávolságú adaptert veszek.

Na akkor most mi van? Bocsi, de most tartok ott, teljesen összezavarodtam és úgy érzem kevesebbet tudok mint az elején.

Posted

Nekem van ilyen. Panelben 2 szobát nem bír ki, de az alsó szomszéd laptopját (még) megtalálja.

Elsősorban a telefon és a PC közötti adatmozgatásra használom, de valamikor Skype-on hozzárendelem a Samsung bluetooth fülest.

Posted

Elmegy a Bluetooth messzebbre is, kérdés milyen a hatékonysága. A Wifim is megy a kert végében, az más kérdés, hogy fél perc alatt tölt be a Google. Az a 25 m rossz vicc, legfeljebb laboratóriumi körélmények közt tudhatja. A 200 m pedig az ugyanmár kategória, a Wifi sem visz annyit. Persze hagyományos antennákkal. Vannak erre kitalált antennák, adapterek, de nem hiszem, hogy neked otthon olyan lesz. Pl. ilyen. :hááát:

Amit te szeretnél, azt wifivel lehet korrekten megcsinálni, de én olyat még nem láttam. Ha van, akkor az kell neked.

Posted

KGigi!

Már mások is ajánlották a WiFi-t csak az a baj azzal, hogy nagyon drága. Legalább is amiket én nézegettem azok úgy 30 ezertõl vannak. Ebben az árkategóriában már van akkor direkt Skype-hoz interenet-vonalas telefon is. Csak pénz nincs... de ez más tészta.

Na de a lényeg! Ha valóban nem megy 10m-nél több bluetooth-al, akkor legyen csak annyi de mûködjön és legyen megbízható. Akkor most mire kell(ene) figyelnem, ha adaptert ill. bluetooth-os headset-et veszek? Honnan tudom meg, hogy fognak-e együtt mûködni?

Továbbá milyen adaptert és milyen bluetooth-os headset-et ajánlanál?

mizsi!

A te adaptered milyen, ha szabad kérdeznem? A Samsung bluetooth headset-ed kapásból megtalálta vagy kellet hozzá fabrikálni? Milyen az átvitel minõsége?

Valaki mondott olyat, hogy rossz a logikám miszerint "bluetooth-bluetooth" azaz vannak különbözõ verziók és szolgáltatások (pl. AADP, handsfree, távirányító... stb.). Hogy ez mit jelent nem tudtam igazából rájönni pedig már próbáltam utána olvasni. Ill. valaki még szintén ajánlotta, hogy "widcomm"-os bluetooth adaptert vegyek minden képen, mert azaz elterjedt (fehér folt megint - még ezt sem sikerült megfejtenem).

Szóval tudnátok segíteni ebben egy kicsit?

Posted

Az adapterem olyan, amit belinkeltél. A Samsung WEP500-as headset-et gond nélkül megtalálta.

Posted

Bluetooth 2.0 + EDR, legalább Class 2 (2.5 mW (4 dBm)), vagy 3.0 + HS. A Class 3 a ~100 méter, de én ilyet még kereskedelmi forgalomban nem láttam.

• 7 months later...
Posted

Sziasztok!

Hogy kell belõni XP-n hogy tudjam használni Skype-pal, vagy MSN-nel?

Odáig eljutottam, hogy kapcsolatban van a géppel a headset, de egyik

program sem adja fel a csatlakoztatott eszközök között.. :$

Mit csinálok rosszul?

Hege

Posted

A hangeszközök között látod rögzítõeszközként? Ha igen, mozog a hangszintjelzõ, amikor beszélsz bele?

Posted

@Hege88: Start menü -> Vezérlőpult -> Hangok és Audioeszközök -> Hang -> Hardver kipróbálása (gomb) ;)

Posted

Sziasztok ismét!

Köszönöm, hogy segíteni akartok.

Lehet, hogy kicsit elkapkodva és nem jól tettem fel a kérdést.

Bluetooth-os headsetet akarok mûködésre bírni, hogy MSN, Skype alatt használhassam.

A gondom az, hogy a felvevõ/lejátszó eszközök listájánál csak azt látom,

hogy "Vinyl AC'97 Audio (Wave)".

Ha jól sejtem itt kéne kiválasztani a headsetet, de nem tudom, hogy hogy, vagy mit kéne csinálni, hogy listában legyen.

• 11 months later...
Posted

Sziasztok!

Fejhallgatót keresnék megbízhatót, jó minõségût (a kerethez képest). Zenehallgatásra használnám - kotta jegyzésre hallás után - tehát fontos lenne, hogy jól és élethûen adja vissza a zenét ill. nem lenne rossz, ha lenne rajta esetleg egy mikrofon is, telefonáláshoz. A keret úgy max. 10 ezer lenne... mit tudtok ajánlani?

Én ezt néztem - de nem tudom, hogy mi megbízható és mi jó.

Köszi a segítséget!