Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Halott merevlemez


döke

Recommended Posts

döke

Hello!

 

Nekem az lenne a gondom, hogy van egy külsõ winchesterem (120 GB Western Digital), ami már nem mûködik. A gép felismeri, hogy csatlakoztatva van, illetve kiírja, hogy ú j hardver, de meghajtóként nem látja, szóval nem tudok hozzáférni a rajta lévõ adatokhoz/fájlokhoz. A boltban annyit mondtak (szó szerint írom), "egy forgó alkatrész nem Mûködik de lehet javitnai csak nem éri meg". Nekem az lenne a gondom, hogy annyira nem érdekel, hogy ú jat kellene vennem, de a rajta lévõ fájlokra szükségem lenne. Azt szeretném kérdezni, hogy valahogy van esély, hogy az adataimat megkaphassam? Nagyon fontos lenne.

 

Elõre is köszönöm, és várom a válaszokat!

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Ha igaza van a boltnak, akkor Kürt Kft., de nem biztos, hogy mechanikai probléma, elõfordul, hogy az elektronika hibájából kifolyólag produkál ilyeneket a vas, ki kell próbálni egy teljesen ugyanolyan elektronikával, mint amilyen most van neki.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
mazda6diesel

Sziasztok!

 

Olyan gond jött elõ, hogy amikor rendezgettem az ATA kábeleket a házon belül az addig sem teljesen jól muzsikáló merevlemezem alsó részén felvillant valami és szépen elfüstölt az egyik IC. Az lenne a kérdésem, hogy ez a winchester hibája volt vagy lehet kábel, alaplap, vagy tápegység hiba is? Azért fontos ez mert megvan már az új vinyó, de addig nem akarom betteni amíg meg nem kérdezem:)

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

1. Mûködõ gépben nem turkálunk

2. Bármelyik lehet a hiba forrása, de valószínûbb a merevlemez hibája, ha a gép többi alkatrésze nem mutat hibát. Érdemes az alaplapi kondikat megnézni, a tetejüknek egyenesnek kell lennie.

Link to comment
Share on other sites

mazda6diesel

Nevezzük az elfüstölt merevlemezt A-nak. Van egy másik merevlemez is ez legyen B. Az egész úgy kezdõdött, hogy az A merevlemezen levõ Win XP nem, akart elindulni csak futott a kék csík a logo alatt sokáig. Amikor kivettem a B merevlemezt akkor szépen elindult a win. Utána visszatettem a B merevlemezt és újra elõjött az indítási probléma. A lemezek ATA kábellel voltak összekötve, a master volt a win-es lemez ez volt a kábel végén, a slave volt a B lemez ez volt a kábel közepén. Amikor ismét nem indult el a win akkor kezdtem arra gondolni, hogy a B lemez miatt nem indul el a rendszer, ekkor néztem meg a csatlakozóját (menet közben) és ezzel egyidõben füstölt el az A. Kipróbáltam a B merevlemezt egy másik gépben is és lám az rendeszer sem indul el pedig jól van összekötve. Bocs, hogy ilyen hosszan írtam le. Az lehetséges hogy a B lemez tette tönkre az A rendszerlemezt?

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Melyik kábelt piszkáltad? Az adatkábelt? Mert attól nem szabadna elfüstölnie, kivéve ha véletlenül hozzáértél más dologhoz is, amivel zárlatot okozhattál. Milyen táp van a gépben? Az is okozhat ilyen elfüstölést, de akár még az is lehet, hogy egyébként is elfüstölt volna az a winyo.

Link to comment
Share on other sites

mazda6diesel

Nem a tápkábelet, hanem az adatkábelt piszkáltam. Azt honnan tudom megállípítani, hogy a tápegység okozta-e a zárlatot?

Link to comment
Share on other sites

Temporary

:tap: és mi a HDD-k pontos típusa? Pontosan mit jelent a piszkálás?

Lehúztad akár egy kicsit is a csatlakozóról menet közben, vagy csak a kábelt mozgattad?

 

Mint azt [OP]Destroy-man írta, a Maxtor el is érhette életciklusa végét, de az is könnyen lehet, hogy táp először B-t nyírta kicsit, majd A-t nagyon.

 

------------------szerk

 

:pislog: Codegen??? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :sárgalap: neked és :piroslap: a tápodnak :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

mazda6diesel

A tápegység egy mezei Codegen 300w-os csoda a merevlemez pedig egy Maxtor 40 Gb ATA típus. Nem húztam le csak megmozgattam, hogy hátha elindul.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Táp --> kuka.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

De az a Maxtor sem volt egy életbiztosítás. Én aztmondanám, hogy a táp és a winyo is hibás volt abban a gépben. Egyébként meg szerencséd van, hogy mûködik az a gép, és hogy csak a winyo szált el.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...