Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Üdv!

Van egy ki problémám, nem tudom mi ez. Itt van kép is a hibáról. Röviden leírom: Újraindítás után előjöttek azek a pöttyök (Alaplap logó), majd az Energy star résznél is van amikor a memóriát teszteli. A táblázatnál nincs se a rendszerválaszó menübe közvetlen (XP, 7). Ha rányomok F8-at az XP részre ott már van. Így mindkét rendszer kék halállal jelzi nem tetszését (XP, 7-es). Majd újraindul és kezdődik minden elölről. Ebből arra következtetek, hogy a videokártya hibásodott meg, mert már nem Windows szintű a dolog. Másik monitoron is kipróbáltam, ugyanaz. Kivettem a kártyát, megtisztítottam, de semmi. BIOS-t frissítettem, semmi. Így a rendszerek csak csökkentett módban indulnak el, normál módban lefagynak. Mondtak nekem olyat, hogy a frekvencia állítódott el. Magától? Semmi ilyet nem csináltam se a CPU-nál se a VGA-nál.

ötlet esetleg?

Posted

Meghalt a videokártyád(on a memória).

Posted

Hát az gáz! :S Szerencsére van még gari rá.

De hogy? Túlmelegedett?

Posted

Vagy csak szimplán ennyi volt az élettartama.

Posted

Na most mi van? Elvittem a szervizbe ott kipróbálták, tök jól mûködött. Hazahoztam, semmi baja. :pislog:

Egyszer csak megjavul?

Posted

Elektromágneses jelenségek miatt beragadt áramkör. :lol:

Posted

Akkor esetleg érintkezési gond, vagy melegedés. Elõfordulhat, hogy tápellátási probléma. :hmm:

Posted

Ilyesmi bizony megesik néha. Attól tartok, nem utoljára tapasztaltad a jelenséget. :(

Posted (edited)

Ehhh :( sajnos igaz, nem utoljára láttam, újra elõjött.

Egy dologgal kiegészítve, hogy még a windowsban (épp 3DMark tesztben) elõugrott egy üzenet miszerint egy nvidia dll nem válaszol és ez után helyreállt. Ennek következménye, hogy a grafikus felület akadozott és olyan kép lett mint egy rossz kodekkel lejátszott film. Ezután kikapcsolt a monitor és nem válaszolt többé. Újraindítottam, pöttyök... A következõ újraindításnál már nem volt, de utána ismét.

Furcsa az, hogy windows hibaüzenetet kapok (ugyan ilyet) korábban is elõfordult, de nem történt ilyesmi. :huh:

Ebbõl én azt szûröm le, hogy nagy igénybe vétel mellett, nemigazán tud mûködni. Ez tán' lehet attól, hogy melegszik, a gyári hûtés van rajta. Átlagosan 70-80°C között (nagy kihasználtság mellett).

Okozhatja-e a RAM-nak a melegedése ezt a jelenséget?

Edited by KGigi
Posted

Hát, tulajdonképpen igen, de itt nyilván nem ez a helyzet. Terhelés alatt a 70-80 °C nem olyan magas. Meg aztán, gondolom, volt, amikor hibátlanul mûködött, a nagy terhelés ellenére is. Úgyhogy inkább arra gyanakszom, hogy döglõdik a kártyád. Ha még garanciális, cseréltesd azonnal.

• 2 weeks later...
Posted

Még kérdezném, hogy nem-e lehet az a hiba oka, hogy a táp nem ad le annyit mint amennyi kellene? 650W

Fesz. ingadozás vagy ilyesmi, mert hát egyszer van hiba egyszer nincs és ha úgy viszem vissza a kártyát amikor épp "jó napja van", akkor meg csak néznek rám.

Múltkor lefuttattak 3DMark tesztet rajta gond nélkül.

Posted

Nos újra elvittem a szervizbe, ott elõjött a hiba, majd lefuttattak egy 3DMarkot és azt mondták, hogy megcsinálták.

Érdekes jelenség: Hazahozom, beteszem a kikapcsolt gépbe, ahogy benyomom a szlotba bekapcsol a gép. Kikapcsológombra nem reagált, hát lekapcsoltam az elosztót. Bedugom a kábeleket meg mindent, majd bekapcs. és kiír valamilyen overclockingot majd nyomok F1-et. Windowsba megy egy darabon majd automatikusan kikapcs. Megpiszkálom a tápkábelt, majd újra bekapcs, így mûködik. Futtatnám én is a 3DMark-ot, megy is egy darabig, majd a Nvidia driver dll nem válszolt üzenettel megszakad a teszt.

Minden Windowsban különbözõ Nvidia driverekkel kijön ez az üzi.

Na most ez azt jelenti, hogy 3D-s programokat limitált ideig futtathatok? Ez így nem lesz jó.

Vajon mit tudnak a 3DMarkukkal csinálni amit én nem... :S

Posted

Hát ha valami kutyaszar tápod van, az kicsinálhatja a kártyát (persze a márkája a lényeg, az senkit nem érdekel, hogy hány wattos). De a te videokártyádnak már annyi.

Mi az, hogy megcsinálták? Hát hová a rossebbe vitted? Ha garanciális, már régen cseréltetni kellett volna, ha meg nem, akkor dobd ki a francba és szerezz másikat. A hibaelhárításnak gyakorlatilag itt vége.

Posted

Még van rá bõ 1 év gari és persze oda vittem ahol vettem. Úgylátszik nem hajlandók a cserére. Kénytelen leszek kikövetelni. :mérges:

A tápom: Fortron Source 650W Aktív PFC ATX FSP650-80GLC

A kártya: MSI PCI-E nVidia GeForce 8800 Ultra

Posted

Ha van érvényes garancialeveled, és egyértelmû, hogy problémás a kártya, akkor a bolt köteles cserélni vagy cseréltetni a kártyádat. Hivatalosan õk nem módosíthattak volna semmit a kártyádon, így a "megcsinálták" kicsit érdekesen hangzik. :hááát: A tápegységed jó és bõven elegendõ ehhez a kártyához, így arra nem gyanakodnék. Ez egyértelmûen a kártya hibája, ráadásul ott is elõjött a probléma, ahol vetted, tehát õk is megbizonyosodhattak róla. Ilyen hibának egyáltalán nem szabad jelentkeznie, egyetlen alkalommal sem! Következésképp: ha már akár egyszer is jelentkezett a boltban a tesztelés során, az már elég bizonyíték arra, hogy trágya a kártya, vagyis garanciális cserére (vagy pénzvisszatérítésre) vagy jogosult. Amennyiben a bolt erre mégsem hajlandó, akkor fordulhatsz az illetékes szervekhez (pl. a fogyasztóvédelemhez).

Ha nem titok, érdekelne, hol vetted a kártyát!

Posted

Nos a dõzsölés (mûködés) eddig tartott. :gonosz:

Az User's-ben vettem.

Tehát, akkor eleve hülyeség, hogy egy teszt program, javítást is tudjon végezni. Kaptam olyan kommentet, a boltban, hogy "ez tipikus MSI probléma". Nem tudom, így van?

Csak érdekelne, hogy lehet-e a hibás memória részeket kizárni programmal vagy hardveresen talán hasonlóan mint a vinyóknál a SMART.? Hasonló tuning programokkal, mint a frekit, ventit meg egyebet lehet állítani (pl.: nTune, nHancer, stb.).

A mostani elromlásnál elõször 3 pont volt majd szaporodott (visszaállt) a szokásos 4-re. Lehet, hogy a sorpárosodás a nagyobb frekitõl van? Bár én nem nyúltam ilyenekhez.

Na most, akkor bebizonyosodni látszik a boltosok hozzá nem értése, szerény meglátásom szerint. Mert ha programmal is dolgoznának rajta azt azért én is megtudom csinálni, ahhoz nem kell szervizbe vinnem (+utaz. költ.).

A Gogli kiadott pár találatot a hibával nVidia fórumon, ahol úgy vettem ki, hogy megsült a RAM-ja. Amit írtak az update-ekrõl, az nekem megvolt. Na, akkor rossz volt a gyári hûtés? De ha lecseréltem volna akkor a gari ment volna el. Ki is néztem pedig a hûtõt, egy Artic Cooling lett volna.

eehhhhh :S

Posted

Nem menthette volna meg másik hûtõ, kár agyalni. A User's-nél pedig már többször bebizonyosodott, hogy .... ..... vannak.

Lényeg, hogy goto 10.

:lakat:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...