Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nyomtatók fejtisztítása


Pink0326

Recommended Posts

Pink0326

Szevasztok!

Lehet hogy más témák alatt már adtatok tanácsokat rászorulóknak hasonló kérdésre, de a problémám sürgősségénél fogva fordulok új témacím alatt hozzátok. Az utóbbi napokban jutottam hozzá egy hp color inkjet cp1700-s A/3 nyomtatóhoz, mely munkáimat jelentősen megkönnyítené. Csupaszon jutottam hozzá könyv és cd nélkül, a patronokat megvizsgálva üres tintaszintekkel.A gép legalább egy éve nem préselt ki magából produktumot. Feltelepítés után- a feléledés megszokott hangjai után- a papíradagoló sárga ledje villog folyamatosan. Szoftveres fejtisztítást elindítva nem hallok semmilyen hangot, mely a korábbi hp gépemnél ezzel a folyamattal teljesen természetesen együtt járt. Kérlek benneteket, adjatok tanácsot, hogy mivel kezdjem a problémakeresést.Nem mindegy ugye, hogy fejtisztítással és a patronok pótlásával, vagy a fejek és a patronok cseréjével tudom csak bezizzenteni a masinát. Van e anyag és módszer a fej otthoni tisztítására? Válaszotok előre is köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

BáGyu

Ha egy nyomtató sokáig áll, az bizony nem jó jel!

Plusz, ha egy patron üres tintaszintet mutat, az szinte megoldhatatlan. Lenne!

Vannak módszerek!

Elsõ kérdés szeretsz-e barkácsolni? Mert a megoldás kb. ezt jelenti!

Ha igen, akkor a következõkkel kezd:

Ha a patront a nyomtató üresnek látja!

1, Irány a gyógyszertár, itt vegyél 96%-os alkoholt 1-2 dl-et. Vagy irány a Photo Hall, és veszel patrontöltõ készlettel együtt kapható és patrontisztításhoz használható higítót. ( az alkohollal szemben ez utóbbinak annyi a hátránya, hogy ha megiszod nem fog ízleni :lol: )A csomagban csavarhúzót, fecskendõt, kesztyût is adnak kb. 4500-Ft és kb 4-5 feltöltésre elég.

2, Szerzel egy befõttes üveget zárókupakkal.

3, Leveszed a kiszerelt patronok tetejét borító matricát.

4, Minden lyukacskába benyomsz 5-5 ml alkoholt, vagy hígítót.

5, A befõttes üveg tetejébe beleállítod a patront és annyi hígítót, vagy alkoholt öntesz mellé, hogy az érintkezõket el ne érje.

6, hogy a könnyen illó anyagok párolgását gátoljuk, rácsavarjuk az üveget (ne fordícsad meg :démonikacaj: ) Közben azért "fürgyé le", mert másnap estig bátran hagyhatod ázni.

7, Bár azt tartják, az érintkezõket tilos megfogni, tisztítani tiszta alkohollal megteheted.

8, Töltsd fel festékkel a patronokat, azt most kihagynám, hogy mire kell odafigyelni. Amikor nyakig festékes leszel úgy is rájössz. :D:P

 

Link to comment
Share on other sites

Pink0326

Köszi a tippet. Ezt a hadmûveletet a fejekkel is el kell végezni majd a siker érdekben, vagy csak a patronokkal? Mert ugye mint említettem már korábban ez utóbbiak most üresek.

Link to comment
Share on other sites

Pink0326

További kérdésem is lenne. A C4844A; ...36A;...37A;stb...kódszámú patronokat kellene vásárolnom a tisztító hadmûvelet után. Vajon ha a patron kódja kiegészül egy E betüjelzéssel a végén - ami tudom hogy economikot jelent - passzolni fog az én Inkjet cp 1700-as nyomtatómhoz? Válaszotokat elõre is köszi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...