Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Mitõl zavarodhat meg egy böngészõ?

Recommended Posts

Posted

Mitõl zavarodhat meg egy böngészõ?

Nem tudom nézni a vivet!
:S

1. Kártevõ

Bármilyen meglepõ, de a kártékony programok imádják a böngészõinket, érti ezt valaki?!
    :hááát:

2. Védelmi program bekavar

Egy példa erre az, amikor a reklámszûrõ olyan tartalmat is letilt, ami nem reklám. Elõjöhet még olyan is, hogy nem tölti be a böngészõnk egyik oldalt sem, vagy például flashvideók nagyon lassan jönnek le.

3. Toolbar

Ha ilyet látunk valamelyik program telepítõjében, és fogalmunk sincs, mire való, vegyük ki elõle a pipát.

4. Taknyolt Windows

Ez a klasszikus és egyben a személyes kedvencem. Ha véletlenszerûen omlik össze a böngészõnk, akkor kapjunk az agyunkhoz!

5. Felhasználói hiba...

Ide nem írhatok semmit, mert sértõdés lesz a vége.

Szóljatok, ha tudtok még, én csak ezekkel találkoztam, míg kiganéztam az istállót. :lovas:

• 4 months later...
Posted

Mi a fene ez? Még nem találkoztam ilyennel. Firefox alatt. Hármasával jelentek meg, ugyanazzal a szöveggel. Vagy ötvenszer felugrott, végül nagy nehezen eltûnt.

IPB kép

Posted

Szerintem is. Az 1.6.19-es Java csinált ilyen furcsaságokat. Ha neked az van, akkor frissítsd az új 1.6.20-ra.

Posted

@Jay

@Sebi

Köszi a tippet! Utánanézek, hogy kell frissíteni. :)

Posted
Mozilla Firefox 3.6.3 frissités: napokig nincs semmi baj vele. Aztán menetrend szerinti összeomlások: egy, kettõ, három: bejelentés. Válasz másnap Mozilláéktól: tiltsam le a Java Deployment Tooolkit 6.0.180.7 bõvítményt. Na ne, én ilyet soha nem telepítettem. Honnan került bele? Most le van tiltva, de persze törölni nem lehet. És ott van a Mozilláék megjegyzése: Biztonsági vagy stabilitási problémákat okoz. No comment. Pjotr, kellene egy ilyen kategória is: amikor a gyártó okozza a bajokat, például rossz vagy hibás frissitéssel.
Posted

A múltkor pont Java keretrendszer telepítésével volt gondod. :hááát: Ha zavar, akkor töröld ki kézzel a Firefox megfelelõ mappájából.

Posted
Válasz másnap Mozilláéktól: tiltsam le a Java Deployment Tooolkit 6.0.180.7 bõvítményt. Na ne, én ilyet soha nem telepítettem. Honnan került bele? [...] kellene egy ilyen kategória is: amikor a gyártó okozza a bajokat, például rossz vagy hibás frissitéssel.

És szerinted a frissítésnek mi köze van a Java bõvítményhez? :hááát: A problémádra valószínûleg ott a válasz a legelsõ hozzászólásban...

Posted
Válasz másnap Mozilláéktól: tiltsam le a Java Deployment Tooolkit 6.0.180.7 bővítményt. Na ne, én ilyet soha nem telepítettem. Honnan került bele?

A Java teszi fel magától. Amúgy frissítsd a Java-t, avval nem lesz ilyen gondod. Az új 1.6.20-as, a Java Deployment Tooolkit 6.0.200.2-es verziót teszi fel.

Posted

IPB kép

Sajnos továbbra is fennáll a probléma. Firefoxot használok. :(

Posted

Próbáld meg törölni a Java-t és újratelepíteni.

Posted

@Sebi

Köszi a választ! Majd megpróbálom, de pár napja nem jelentkezik ez a hiba.

• 1 year later...
Posted

Sziasztok!

Kérném a segítségeteket a következõben!

Firefox 10.0.1. használok a minimális kiegészítõkkel!

Az elmúlt 2 napban többször is megfagyott! Általában :Youtube, és a Köpönyeg.hu oldalakon!

Semmit nem lehet csinálni, de a tálca és az összes többi program hibátlanul fut.

Feladatkezelõvel tudok csak kilépni belõle.

Néztem mennyi RAM-ot használ. 250-400Mb ablakszámtól függõen.

Eddig nekem soha semmi bajom nem volt a rókával, sajnálnám ha le kellene cserélni...:(

Posted
Például a Flash Player összeomlásának szokott elõjele lenni a fagyás. Abból is tedd fel a legújabbat, hátha segít.

Alkalmi memóriahasználat csökkentés.

Igen, igazad van!

Közbe már én is elkezdtem tiltani a kiegészítõket és így stabil!

Mikor a Flash Player engedélyezem, egy-két klikk és megint behal!

Megpróbálom javítani!

Köszönöm a segítséged!

Posted

Régebbi videokártyás gépeken veszem észre, hogy a hardveres gyorsítás tiltása segíteni szokott, próbáld ki, hátha nálad is bejön!

• 3 months later...
Posted
Egyszerûen nem értem, mi történt? Laptop, mobilnet, egyik napról másikra az összes böngészõm és a levelezõkliens is egyszerûen elfelejtette a Googlet! De nemcsak a keresõt, hanem a Gmail-t, és egy sor más oldalt is. (Pl. Youtube). Állandóan a proxyt jelzi, pedig a mobilnetek egyáltalán nem használnak ilyet. De ez még semmi, a Windows XP pocsék tûzfala is jajgat, hogy kapcsoljam be, eszembe sincs, ESET Smart Security5 van a gépemen. Mit lehet tenni ebben a helyzetben? Mi okozhatja ezt? Vagy a három böngészõt és a levelezõt engedélyezni kellene a Windows tûzfalán? Eddig megvoltam nélküle. Trójait, egyebet nem talált egyetlen víruskeresõ sem, egy PUP FunMoods valamibõl vagy ötöt igen, de azt letörölte a Malwarebytes.
:(
[OP]Destroy-man
Posted

Pedig ez vírus lesz. A win tûzfala csak akkor fog reklamálni, ha egyáltalán nincsen (mûködõképes) tûzfal. Az ESET féle cuccok nem rosszak, de azért elég sokat hibáznak. Ami nem vírus, azt annak kiáltja, a komolyabb vírusokat meg nem veszi észre. Ráadásul a gépigénye is nagy.

Posted

Naaaaa. Ezt még nem hallottam, hogy az Eset gépigénye nagy volna. :lol:

Egyike azoknak, amik alig lassítanak a rendszeren. Az on demand keresés lassú talán kicsit, de azt meg én nemigen használok.

Posted
Csúnyám összevesztem Esetékkel, egy kalap pénzért arra hivatkoznak, hogy biztonsági rések stb. Na persze. Most telepíthetem újra a Windowst! Egyébként nem tudok kiegészítõket se letölteni, hiába cseréltem le a két Mozillát, cseréltem Flash Playereket és Javát. Valószínûleg a Microsoft ócska IE8-a okozhatta. Illetve abba telepedett be valami Javascriptes akármi. (Nem enged más böngészõt használni az egyik weboldal, amire szükségem van). De legalább többé-kevésbé mûködik a Chrome. Most az új Firefox-ot próbálgatom, de a www.ok.hu keresõvel megy, a Google-val nem. Majd jelentkezem, ha kész a telepítés, de lehet, hogy meg fel az Ubuntu! Elfogyott a türelmem, remélem, mûködik mobilnettel is.
Posted

Sziasztok!

Adott egy portable Firefox, céges gépen dokumentumok/ffox mappába telepítve. Nem tudni mitől és mikor történt, de egyszercsak valakinek feltűnt, mintha le lennének tiltva a kiegészítők. A kiegészítő kezelőben aznban minden engedélyezve van.

Se az újraengedélyezés, se a újratelepítés (még a teljes FFox-é sem) nem oldja meg a problémát. :pislog:

Mi lehet a gond?

Válaszaitok előre is köszönöm

--------------------

Állítólag a próbálgatások közben az Adblock ikonja egyszer újra feltűnt az állapotsoron, de most megint se híre, se hamva a kiegészítőknek, csak az engedélyezett nyomuk az addon kezelőben.

Posted

Végre kiderült mi okozhatja a böngészõk megzavarodását? Ugyan nem vírus, hanem féreg a tettes, jól rejtõzködõ kártevõ, amelyet NEM ismert fel az Eset Smart Security5. Ez pedig elméletben FELHÕ alapú. Az biztos, hogy ahelyett, hogy megvédte volna a gépemet, inkább leállít.

Utálja a Firefox és a Chrome böngészõket a Morph féreg

http://biztonsagportal.hu/utalja-a-firefox...g-20120615.html

• 4 months later...
Posted

Firefox alatt a googlemaps ezt üzeni:

"A rendszer még mindig tölt... Túl lassú? Használja a problémamegoldási útmutatót, vagy használjon egyszerû HTML-t"

:google: -al és magyarul, csak tippeket és véletlenszerû megoldásokat találtam.

IE-vel semmi gond.

• 7 months later...
Posted

Vírust kaptam be, más is használja a netemet? Vagy valóban létezik, hogy robotnak néz a google , mert nem egész félpercenként rákeresek valamire?

http://www.kephost.c..._o7o87833eh.jpg

"...Ez az oldal akkor jelenik meg, ha a Google automatikus módszerei olyan kéréseket észlelnek, amelyek az Ön számítógépes hálózatából érkeznek, és valószínűleg megsértik az Általános Szerződési Feltételeket..."

FFox és IE mellett is ez van.

Posted

Ha dinamikus IP-d van, akkor nem biztos, hogy a te hibád. Ha nem, akkor jó nyomon jársz, érdemes lenne alaposan szétnézni azon a gépen. Esetleg naplózni a hálózati forgalmat. Én erre a Wiresharkot használtam, de biztos van valami kezdetlegesebb, felhasználóbarátabb megoldás is.