Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows Desktop Search

warynski

Recommended Posts

warynski

Telepítettem a Windows Desktop Search-öt, XP alá. Leszámítva, hogy az erőforrás igénye nem kevés, nagyon meggyőzően működik. A keresési eredmény áttekinthető, jól csoportosítható, egyszóval jó.

Telepítéskor a belső HDD egyik partícióját és egy külső HDD-ét indexeltettem vele végig. Ezután ezeken a helyeken villámgyorsan megtaláltam mappát, fájlt. Most viszont azt látom, hogy ha a belső HDD indexelt partíciójára másolok valamit, azt azonnal újraindexeli, vagy akár kézzel is elindíthatom az indexelést.

Viszont a küldő HDD-én az új fájlokat nem észleli és nem tudom újra indexeltetni vele. Azt mondja: indexing complete.

Nem értem, hogy ha már egyszer a telepítéskor jól észlelte és indexelte a külső HDD-ét, most mi lelte.

Van valakinek valami tippje?

• 8 months later...
RedBoy

Sziasztok!

A következõ gondom akadt a Windows Desktop Search 5.1-el Windows XP alatt: szeretném indexelni a C- meghajtón egy mappámat, de a "Windows Search beállításai... -> Módosítás -> Indexelt helyek" útvonal végén a "Módosítsa a kijelölt helyeket" részben nem jelenik meg semmi. Így nem tudok gyorsan keresni semmit, csak a leveleim között (Outlook).

Nem tudtok valami megoldást erre?

Üdv!

RedBoy

Kicsit beleástam magamat a problémába, és a következõre jutottam. Beletúrtam a Számítógép kezelõbe (jobbklikk sajátgépen és kezelés) és azt láttam, hogy az Indexelõ szolgáltatás menüpont teljesen üres. És semmit nem lehet benne csinálni, nem reagál jobbklikkre, vagy a További mûveleteknél sem ugrik fel semmilyen ablak.

Megnéztem, a C meghajtónál be van kapcsolva az indexelõ szolgáltatás, ennek ellenére ez a helyzet.

Valami ötlet? Mit kell ilyenkor kezdeni?

SkyBird

Azt az indexelő szolgáltatást jobb kikapcsolni, letiltani a szolgáltatást, csak feleslegesen terheli a gépet.

Az nem ugyanaz, mint a Desktop Search.

Pjotr

Nincs elõttem Windows XP, de szerintem a services.msc-ben kell lennie egy service-nek, aminek Windows Search vagy hasonló a neve. El van indítva?

RedBoy

Igen, el van indítva.

SkyBird

:pislog: Most én keverek valamit, vagy mi újság van? :lol:

Amire én gondoltam, "csak" 4.0 verzió és Desktop nélküli. Windows Search 4.0

Most akkor ez Windows Desktop Search 5.1 az XP-vel szállított eredeti volna? :hááát:

RedBoy

Nem tudom pontosan melyik verzió, de a súgó->névjegy résznél ezt írja: (Verzió: 5.1 (build: 2600.xpsp_sp3_gdr.100216-1514 : Szervízcsomag 3)

RedBoy

Majom vagyok, mert nem ott kell nézni, hanem a programok telepítése-törlése résznél. Windows Search 4.0 :upsz: Ennek ellenére tanácstalan vagyok... :(

SkyBird

Rendszergazda joggal vagy belépve?

Talán anélkül nem tudsz mappát hozzáadni, csak a meglévő alapértelmezett Outlook Express és Outlook tárolómappák elől a pipát kivenni.

Ehhez a programhoz tényleg nem kell az indexelő szolgáltatás, ami még a System Volume Information mappába mentett, ha jól emlékszem.

RedBoy

Nem úgy voltam, de bejelentkeztem és mûködött, de lassan kezdek egyetérteni, hogy ennek semmi köze a Windows Search 4-hez. :( Mert hiába vettem fel ott a könyvtáramat, annak ellenére sem tudott indexelni belõle. :nem::Sír:

SkyBird

Biztos?

Az egyik része akkor megoldva a dolognak, megfelelõ jogosultság kell a beállításhoz.

Nekem van hozzáadva 2 mappa, és annak tartalmát rendesen indexeli, fájlnévre is, és .txt tartalomra is.

RedBoy

Igen, nálam is hozzá van automatikusan adva a Documents and Settings mappa meg az Outlook postafiókom, de amikor a Módosításra kattintok, akkor a "Módosítsa a kijelölt helyeket" ablakban semmi sem jelenik meg. És csak ezért nem szeretnék 600+ dokumentumot átmásolni a documents and settingsbe...

SkyBird

Nekem nem a Documents and Settings alatti dolgok vannak hozzáadva, hanem két másik mappa, és még nem is azon a partíción.

A Doc & Settings alatt fájl hozzáférési jogosultság problémák lehetnek, illetve nem mindegy, hogy melyik felhasználó fiókjáról van szó. Illetve itt van kizárás is.

A sajátnak persze rendben kellene lennie. :)

Azt próbáld ki, hogy létrehozol egy fájlt a kívánt helyen egy teljesen egyedi vagy krixkrax tartalommal, és utána megnézed, hogy indexelés után a kereső megjeleníti-e a fájlodat, ha a keresőmezőbe erre utalót írsz.