[OP]Destroy-man 160 Share Posted November 6, 2009 Valaki meg tudná mondani nekem, hogyan kössem össze a mini-DIN8-as csatlakozót az RS-232-vel? Egy rajztáblához kellene a kábel. A kézikönyve szerint a mini-DIN 8-as csatlakozó RS-232 szabványú. Sajnos ahány sematikus ábrát láttam, annyi féle képpen volt kötözve a kábel. Remélem tudok segíteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted November 6, 2009 Típusa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Author Share Posted November 6, 2009 Kurta XLC 2436 vagy Mutoh XLC 2436 (ugyan az a kettő) Googleben találtam is hozzá egy kapcsolási rajzot TXT formában, de az nem jó, azzal nem érzékel semmilyen kapcsolatot sem. Most megépítettem hozzá ezt: http://techpubs.sgi.com/library/tpl/cgi-bi....html#id5214404 7-4 táblázat. Ezzel már volt kapcsolat a tábla és a gép között, de a driver hibás adatcsomagküldést jelez, és nem kap se koordináta, se gombnyomás adatot. A tábla elvileg jó, ugyanis bekapcsoláskor egy diagnosztikát futtat le a tábla, és hang és fényjelzéssel jelzi, hogy milyen állapotban van. 1 rövid csipogás/villanás: a tábla működésre kész 3 csipogás/villanás: a tábla meghibásodott 4 csipogás/villanás: nincs kapcsolat a számítógéppel Ebből az első és az utolsó fordult eddig elő. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted November 7, 2009 Ezt próbáld ki: Serial cable pinout for Indigo family (8-pin DIN): The DIN-8 serial port connectors on the Personal Iris 4D/30, 4D/35, 4D/RPC, and 4D/RPC-50 have the following pin assignments. --------- / 8 7 6 \ ( 5 4 3 ) \ 2 1 / --------- ___________________________________________ |_4D_Compatible_Pin_Assignments_(RS-232)___| | Pin | Name | Description | |_______|_________|________________________| | 1 | DTR | Data Terminal Ready | | 2 | CTS | Clear To Send | | 3 | TxD | Transmit Data | | 4 | GND | Signal Ground | | 5 | RxD | Receive Data | | 6 | RTS | Request To Send | | 7 | DCD | Data Carrier Detect | |__8____|_GND_____|_Signal_Ground__________| 8-pin DIN Signal Name 25-pin RS232 -------------------------------------------- 1 DTR 20 2 CTS 5 3 TxD 2 4 GND 7 5 RxD 3 6 RTS 4 7 DCD 8 8 N/C - Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Author Share Posted November 7, 2009 Ezzel az a baj, hogy 25 pines RS-232. Nekem viszont 9 pines RS-232 kell... Szerk.: Találtam egy táblázatot a 9 és a 25 tűs összekötésére: http://www.aggsoft.com/rs232-pinout-cable/...-and-signal.htm Szerk. 2: Az álltalad linkelt összekötés alapján, összesen 1 lábpárt sikerült eltalánom. 5-2 (mini-DIN8 - RS-232) Szerk. 3: Nem jó a kapcsolás. Ez még komunikációs hibát sem dob, a gépet nem érzékeli. Marad az általam belinkelt bekötés többfejlesztése, csak kérdéses, milyen irányba. De lehet, készítek majd hozzá egy tesztpanelt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted November 7, 2009 Számtek boltokba kapható átalakítók. Nem lenne egyszerûbb. Nem drágák (legalábbis annó mikor vettem). Csak mint érdekes. Mindenféle Itt is sokminden van. Bekötések. Ha csinálni akarod. Itt is sokféle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Author Share Posted November 8, 2009 Köszi a linkeket, de egyik sem volt nyerő, ugyanis nem találtam köztük miniDIN8 - RS232 átalakítót. Igazándiból a probléma a miniDIN8-al van, ugyanis nem szabványosították rendessen, így többféle bekötés is létezik, és csak egy működik közülük Annyit tudok róla, hogy a miniDIN8 RS232 szabványú, de ezen kívül semmi mást nem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts