Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Dell

KGigi

Recommended Posts

KGigi

Nyitok egy topikot, ennek a gyártónak még nem volt.

Indítanék rögtön egy speciálisan Dell-es kérdéssel. Itt ajánlottátok nekem a Vostro 1015-öst Vista Business-el, amit ingyen lehet upgradelni 7-re. Kitöltöttem a regisztrációt, meg is jött a levél, de a múlt hét óta semmi fejlemény. Ilyenkor mi van? Van valakinek tapasztalata ilyen téren?

KGigi

Ez megvolt igen, az értesítésben annyi volt, hogy majd szólnak...

Csaba_#

Nos, visszaírt ismerősöm. Neki volt egy kis probléma a termék sorozatszámával, nem fogadta el a regisztráció közben, ezért írt a DELL-nek. A válaszlevélben amellett, hogy rendezték neki, írták hogy küldik a lemezt, amint rendelhető lesz. Szóval ezek szerint még nem rendelhető...

KGigi

Na basszus. Csak az illetőnek jövő héten már kellene a gép. Nem gondoltam, hogy ez hetekig elhúzódik. És sajnos ideiglenesen sem tudok másikat feltenni, mert céges gép lesz és megnézik, hogy legális-e. A 64 bites, azonos verziójú Win7 kulcsa vajon jó 32 biteshez? Mert a géphez 32 bites lenne, nekem 64 bites van. Feltenném az enyémet, és ha megkapjuk a lemezt, átírnám a serialt. Ennyit talán meg lehet beszélni. De ehhez ez kell. A hozzá kapott Vista nem jó, mert XP-s programnak kell futnia rajta.

Pjotr

Ennyi erõvel rearm. :)

• 3 weeks later...
KGigi

Csaba! Hogy áll a dolog az ismerősödnél? Mi azóta sem kaptunk telepítőkészletet. Felháborító, amit csinálnak...

Csaba_#

Épp nincs fent Skype -on. Dobtam neki egy e-mailt...

--

Szerk.:

Rakj fel egy, csak úgy egy Windows XP valamilyen VPC-re, mire lejár a 30 nap aktiválási időkorlát addigra csak megérkezik tán a Win 7 Upgrade lemez. Ez így szerintem nem is számít illegálisnak.

KGigi

Feltettem egy azonos verziójú Win7-et és nem aktiváltam. 30 napon belül csak megjön... Nekem igazából egy kulcs elég lenne, fenének sem kell a sufnituningolt lemez.

Csaba_#

Most írt vissza a srác, egyelőre még neki sem jött meg a lemez.

Kész kabaré ez az Upgrade program.. :hááát:

arpsoft

Nekünk megjött!

Csaba_#

Végre valaki.

Lenne két kérdésem:

• Mennyi volt a posta költség?
  • Ez az Upgrade lemez csak is úgy mûködik, ha "rátaknyolja" valaki a Vista -jára, vagy tiszta telepítéssel, formázott vinyóval is?

arpsoft

Odáig még nem jutottunk, de én tiszta telepítést fogok végezni.

A postaköltség párszáz HUf volt.

• 3 weeks later...
KGigi

Nekünk elvileg holnap jön meg (van nyomkövetés). Szurkoljatok!

KGigi

ÉÉÉÉÉÉÉÉS megjött! 16-án már az országban volt, mostanra a posta méltóztatta ki is hozni...

Csaba_#

Zsír. :olé:

Bár ennek ellenére, még siralmas ez a kampány. :hááát:

• 2 weeks later...
BakaNeko

Sziasztok! Ismét lenne egy kis gondom a laptoppal... korábban már többször fordultam hozzátok, és tudtaok segíteni, szóval belekezdenék...

Újra kellett telepítenem a Dell D400-as laptopot, mivel a vírusiróm befuccsolt, és valami miatt nem mûködött szinte már semmi. Ez a probléma természetesen megszûnt vele. De az internet nem hajlandó mûködni. D400-ra a következõ számú drivereket próbáltam ki: R78792; R85950; R105328; R111827; R156778; R157676; R197197... de egyikkel sem mûködik. Idõközben apám feltette rá a BELKIN USB adaptert, szóval azóta is hajtom a megfelelõ drivert a gépre... mivel használtam vette apám, lapból nem tuduk pontosan milyen, kártyás-e vagy sem. Letötöttem egy útmutatót, de az onna indul, hogy az ikon megjelnik, és nem mûködik, de nálam ikon sincsen, semmi, amint eltávolítom a Belkin-t... és mivel ez az egy USB kábelem van a gépen, nincs lemezolvasó, pendrive vagy egérhasználat, utóbbi igen "megnehezíti" a dizánjkészítést, a pendrive nélkül meg nincsenek meg a szükséges cuccok sem. Szóval ha tudnátok segíteni, honnan tudom a megfelelõ drivert megszerezni, lehetõleg minél elõbb, akkor kérlek segítsetek!

A másik meg hogy hang sincsen... Byte XP-m van, apám azt akarta kipróbálni...

Elõre is köszönöm a segítséget! És boldog új évet mindenkinek!

• 11 months later...
Szatyi

Fizikai MAC cím átírása, hogyan W7? Az eszközkezelõben csak helyileg kezelt cím átírására van lehetõség!

KGigi

@BakaNeko

Először is felejtsd el azt a buherált telepítőt, és tegyél fel egy normális operációs rendszert. A gép alján egészen biztosan ott van a teljes típusszám, ami alapján pontosan meg tudod nézni a Dell honlapján, hogy milyen driverek valók a gépedhez.

@Szatyi

Gyönyörű a magyar nyelv, hidd el, érdemes megtanulni! Egyébként a válasz arra, amit szerintem kérdezni akartál:

Hálózati és megosztási központ :nyíl: Adapterbeállítások módosítása :nyíl: Jobb gomb az adapteren, tulajdonságok :nyíl: Beállítás... :nyíl: Speciális :nyíl: Hálózati cím. Elválasztójelek nélkül kell megadni a címet.

• 1 year later...
sven7100

Sziasztok!

Van egy Dell Inspiron 1545 típusú laptopom, a kérdésem a következõ, a 3 éves garanciája még él, most jött meg bõvítésnek 2GB RAM, belerakhatom otthon garanciavesztés nélkül vagy szakszerviz az is csak a dell által ajánlott? Nem kockáztatnám a garanciát de kéne neki a 2giga ram mint egy falat kenyér.... sehol sem találok erre vonatkozó információt... Válaszotokat elõre is köszönöm :)

nagyjani

Ha nincs leragasztva a ram fedél, akkor tehetsz bele nyugodtan, de a dell kényes a modulokra, ne lepõdj meg ha kicsipogja az elsõ körben.