Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Érdemes XP-t Vista helyett laptopra telepíteni?

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Lehet, hogy kérdésem meglehetõsen buta, mert részben én is annak érzem. Mennyire érdemes laptopra XP-t telepíteni? Van egy ismerõsöm, aki megkért, hogy telepítsem újra a gépét. Most elõre telepített Vista van rajta. A Vista tartalmaz olyan funkciókat, amelyek fejlettebb energiagazdálkodást, vagy jobb Wi-Fi támogatást tesz lehetõvé? Vagy elegendõ maga az XP is?

Ti mit tennétek?:)

Posted

Egyrészt nem biztos, hogy tele van a net a laptophoz való XP driverekkel, másrészt miért törölné le a legális Vistát, amit már megvett a géppel együtt, egy (valószínûsítem) tört XP-re? Hacsaknem valami nagyon-nagyon gyenge laptopról van szó (1 GB ram, 1 magos processzor), akkor szerintem nincsenek nyomós érvek az XP mellett.

Arkangyal1528464506
Posted

Xp-vel gyorsabb lesz, Nyomós érv, hogy Vista 2GB alatt hozzád se szól, XP meg száguld... Ha van legális Vista-d, simán rakj fel hasonló XP-t. Az energiagazdálkodás lehet, hogy jobb, de a teljesítménybeli különbség oly nagy, hogy felejtõs csak azért Vista-t használni.

Egyetlen egy kérdés merül fel szerintem: mindenbõl van XP driver? De ha XP-re nem is, Win7-re váltanék.

Posted

Gyenge laptopra nem pakolnak gyárilag Vista-t, és egyben bugyuta kérdés.

Posted

A gép alkalmas Vista futtatására, de annyi pcre és laptopra ráírták anno, hogy Vista Ready, hogy nem lehetett komolyan venni... elfut rajta persze, de tényleg lassan. Azonkívül egyértelmű, hogy a windows a korosodásával még inkább belassul. Hogy őszinte legyek, szívem szerint talán egy Ubuntut tennék fel, de ez is messze van a tökéletes megoldástól, főleg, hogy lányé lenne. Plusz, a gép tele van olyan gyári szoftverhülyeségekkel, amelyeket az acer és a toshiba is vidáman felpakol, mondván felhasználóiélmény-növelés, közben pedig semmire sem jók. Tehát, a megoldás szerintetek az lenne, hogy pofozzam ki a már meglévő rendszert? Azért az sem egy egyszerű feladat.

Posted

A megoldás egy tiszta Vista-telepítés. Letöltesz egy SP2-es képfájlt (ellenõrzöd), majd a gép alján lévõ kóddal telepíted. Egyszerû ez. ;)

Posted

Van benne valami... majd megnézem a gépe alját.

/Úgy érzem, nem módosítottam a kérdés bugyuta voltát az értelmes felé :D /

Arkangyal1528464506
Posted
Jaj.. dehogy nem.. Bizonyos emberek szerint megy az simán 1GB memóriával is..

vacsabi: továbbra is XP vagy inkább Win7 mellett lennék - ha van driver. Vista-nak jobb energiagazdálkodása/wifi támogatása van, csilli-villi, viszont lomha, UAC-ot meg úgy is kikapcsolod (ha jót akarsz a csajtól :P). Mondjuk ha írsz termék adatokat, egyszerűbb/ésszerűbb lenne a válasz is.

Néhány gyártói programnak van értelme, pl. BIOS frissítés, RPM kijelzés esetleges ventillátorokhoz, stb.

Posted

Egy 2 magos notebook, 2G rammal, vista ready, meg minden, 1 hete vásárolva és elég siralmas, amit a vista mûvel rajta. A tulajnak tetszik, hogy csili-vili, ezért nincs downgrade, Windows 7-et meg (érthetõen) nem akar venni.

Posted

Ott már valami el van tolva rendesen.

Posted

Gyárilag telepítve, frissítésekkel. Ha hangolgatni kell hogy menjen, akkor ott tényleg valami el van tolva. ;)

Posted

"Gyárilag van telepítve" <-- Probléma forrása.

Posted

Igaz, rosszul írtam: recovery-rõl rakva frissen.

Posted

Krumpli-burgonya esete, biztos vagyok benne, hogy nem egy túl friss mentés (pl. SP2 meg új driverek sehol).

Posted

Ok persze, ezért frissítettük.

Posted
szívem szerint talán egy Ubuntut tennék fel, de ez is messze van a tökéletes megoldástól, főleg, hogy lányé lenne

Miért, miben rosszabb, mint egy fiú? :D