vacsabi 0 Share Posted October 17, 2009 Sziasztok! Lehet, hogy kérdésem meglehetõsen buta, mert részben én is annak érzem. Mennyire érdemes laptopra XP-t telepíteni? Van egy ismerõsöm, aki megkért, hogy telepítsem újra a gépét. Most elõre telepített Vista van rajta. A Vista tartalmaz olyan funkciókat, amelyek fejlettebb energiagazdálkodást, vagy jobb Wi-Fi támogatást tesz lehetõvé? Vagy elegendõ maga az XP is? Ti mit tennétek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave891 0 Share Posted October 17, 2009 Egyrészt nem biztos, hogy tele van a net a laptophoz való XP driverekkel, másrészt miért törölné le a legális Vistát, amit már megvett a géppel együtt, egy (valószínûsítem) tört XP-re? Hacsaknem valami nagyon-nagyon gyenge laptopról van szó (1 GB ram, 1 magos processzor), akkor szerintem nincsenek nyomós érvek az XP mellett. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkangyal1528464506 0 Share Posted October 17, 2009 Xp-vel gyorsabb lesz, Nyomós érv, hogy Vista 2GB alatt hozzád se szól, XP meg száguld... Ha van legális Vista-d, simán rakj fel hasonló XP-t. Az energiagazdálkodás lehet, hogy jobb, de a teljesítménybeli különbség oly nagy, hogy felejtõs csak azért Vista-t használni. Egyetlen egy kérdés merül fel szerintem: mindenbõl van XP driver? De ha XP-re nem is, Win7-re váltanék. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted October 17, 2009 Gyenge laptopra nem pakolnak gyárilag Vista-t, és egyben bugyuta kérdés. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vacsabi 0 Author Share Posted October 17, 2009 A gép alkalmas Vista futtatására, de annyi pcre és laptopra ráírták anno, hogy Vista Ready, hogy nem lehetett komolyan venni... elfut rajta persze, de tényleg lassan. Azonkívül egyértelmű, hogy a windows a korosodásával még inkább belassul. Hogy őszinte legyek, szívem szerint talán egy Ubuntut tennék fel, de ez is messze van a tökéletes megoldástól, főleg, hogy lányé lenne. Plusz, a gép tele van olyan gyári szoftverhülyeségekkel, amelyeket az acer és a toshiba is vidáman felpakol, mondván felhasználóiélmény-növelés, közben pedig semmire sem jók. Tehát, a megoldás szerintetek az lenne, hogy pofozzam ki a már meglévő rendszert? Azért az sem egy egyszerű feladat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted October 17, 2009 A megoldás egy tiszta Vista-telepítés. Letöltesz egy SP2-es képfájlt (ellenõrzöd), majd a gép alján lévõ kóddal telepíted. Egyszerû ez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vacsabi 0 Author Share Posted October 17, 2009 Van benne valami... majd megnézem a gépe alját. /Úgy érzem, nem módosítottam a kérdés bugyuta voltát az értelmes felé / Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkangyal1528464506 0 Share Posted October 20, 2009 Jaj.. dehogy nem.. Bizonyos emberek szerint megy az simán 1GB memóriával is.. vacsabi: továbbra is XP vagy inkább Win7 mellett lennék - ha van driver. Vista-nak jobb energiagazdálkodása/wifi támogatása van, csilli-villi, viszont lomha, UAC-ot meg úgy is kikapcsolod (ha jót akarsz a csajtól ). Mondjuk ha írsz termék adatokat, egyszerűbb/ésszerűbb lenne a válasz is. Néhány gyártói programnak van értelme, pl. BIOS frissítés, RPM kijelzés esetleges ventillátorokhoz, stb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted October 21, 2009 Egy 2 magos notebook, 2G rammal, vista ready, meg minden, 1 hete vásárolva és elég siralmas, amit a vista mûvel rajta. A tulajnak tetszik, hogy csili-vili, ezért nincs downgrade, Windows 7-et meg (érthetõen) nem akar venni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted October 21, 2009 Ott már valami el van tolva rendesen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted October 21, 2009 Gyárilag telepítve, frissítésekkel. Ha hangolgatni kell hogy menjen, akkor ott tényleg valami el van tolva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted October 21, 2009 "Gyárilag van telepítve" <-- Probléma forrása. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted October 21, 2009 Igaz, rosszul írtam: recovery-rõl rakva frissen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted October 21, 2009 Krumpli-burgonya esete, biztos vagyok benne, hogy nem egy túl friss mentés (pl. SP2 meg új driverek sehol). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted October 21, 2009 Ok persze, ezért frissítettük. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted October 22, 2009 szívem szerint talán egy Ubuntut tennék fel, de ez is messze van a tökéletes megoldástól, főleg, hogy lányé lenne Miért, miben rosszabb, mint egy fiú? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts