LeBlades Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 ... egy nap után csak azt mondhatom, hogy nagyon pozitívak az első tapasztalataim. Nem akad össze az ESS-sel, felgyorsult a gépem... Meglepően jó a Microsofttól. Szia! Másik fórumokon is nagy volt a dicséret özön az első napokban, mint újdonság iránt aztán nagyon hamar lelohadt a lelkesedés. Csak óvatosan és átgondolva ezért dicséretekkel. Majd ha kellően bizonyított - amitől szerintem még eléggé messze van - akkor talán, de egyelőre még nincs itt az ideje.
TheSaurus Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Ha mindenki így gondolja, akkor sose fog bizonyítani, mert senki se próbálgatja ki. Bocs.
[OP]Destroy-man Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Eddig jól teljesített nálam. A vírusokat megfogja, viszint az orvosságokra nem ugrik, mint a többi virusírtó (ez pozítiv). A weblapba ágyazott rosszindulatú kódokat is megfogja, azzal sincs gond.
LeBlades Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Ha mindenki így gondolja, akkor sose fog bizonyítani, mert senki se próbálgatja ki. Bocs. Nem értetted akkor meg a szavaimat. "...Másik fórumokon is nagy volt a dicséret özön az első napokban, mint újdonság iránt aztán nagyon hamar lelohadt a lelkesedés..." Másik fórumokon sokan és ott is inkább a tesztelők azok, akik béta teszteken évek óta bizonyítanak a gyártók felé azonnal letöltötték és próbálták. Aztán véleményt alkottak róla. Volt közöttük konkurrens újságba cikkeket író és szoftvereket elemző elismert emberke is többek között. De volt köztük hivatalos szoftver fordító és cikk író is. Bocs! Ezekre a véleményekre alapoztam a mondókámat. Bocs! 5000 (teszt)vírus fájlból megtalált vagy kétezret és abból is vagy a harmadát csak egy újraindítással szedte le. Ezt is írták. Ugyan akkor az avast vagy Avira, a Kasperskyről már nem is beszélve például alig hagyott meg nem felismertet. Bocs! Google a barátod és ha érdekel akkor megtalálod ezeket a fórumokat mielőtt elhamarkodottan bírálsz!. Bocs! De nem vitatkozom senkivel. Értelmetlen lenne. (itt)
TheSaurus Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Én bocs. Tényleg felületesen olvastam el, amit írtál, és beugrottak más vélemények máshonnan, amik alapján írtam azt, amit.
jim67 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 nos és nod 32 ről váltottam rá (pontosabban 31 napos kaspersky verzióról ) , van még élő nod 32 licencem tegyem fel mellé azt is vagy elég ez ? (mert attól félek , hogy ez nem lessz elég és a nod hát nagyjából bevált . )
zorzy Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Sziasztok! A kérdéseim a következők! Jól látom, hogy nem tudja magát automatikusan frissíteni? És érdemes mellette használni spybot search and destroy és ad aware programokat? A nod mellett nem ártott.
vodás Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Csak eredeti Windows-ra települ és azonnal megkeresi a szervert. Ellenőrzés: eredeti-e az operációs rendszer a gépeden, frissíti magát. Utána le lehet futtatni.
payskin Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Nekem olyan gépen van, amin nincs aktiválva a Windows 7, ergo nem lehet tudni, hogy eredeti-e, és mégis frissíti magát. Sõt, mostanában (két hete) narancssárga riadóban cirkuszozik, hogy nem scanneltem a gépet ezer éve, itt volna az ideje. Meglepõ figyelmesség.
zorzy Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Köszönöm de nem egészen kaptam választ. Azt tudom, hogy első alkalommal frissíteni kell, de utána sem magától csinálja hanem, nekem kell az updatere nyomni. Kérdés lehet-e automatizálni a frissítést. 2. önmagában ez a szoftver kiváltja e a nod, spybot search and destroy, ad aware 3ast? A nod mellett az utóbbi kettőt használtam néha scannelésre.
payskin Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Természetesen magától frissít, nem én nyomkodom az update-et... :-) Nálam mindent kivált, lévén általában nem használok semmilyen biztonsági szoftvert, ez is csak egy képernyõkép miatt került fel a rendszerbe és a legközelebbi újratelepítésig marad.
vodás Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Ezt írják róla, hogy "fapados", nem tud mindent.http://pcworld.hu/microsoft-security-essen...s-20091105.html Itt pedig azt, hogy nem az: http://download.chip.eu/hu/Microsoft-Secur...ls_6035967.html
LeBlades Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Én több másik magazinos fórumon is ott vagyok napi szinten ezért van olvasatom erről az "emeséről". Sokan a vállalkozó kedvűek közül ki is próbálták. Én nem mert igazából nem érdekelt. Eléggé vegyes a megítélése mondanom sem kell. Megpróbálom röviden és néhány mondatban összefoglalni ezeket a tapasztalatokat. Gépet nem fogja, gyengébb gépeken is észrevétlenül fut a háttérben és valóban csak naponta egyszer frissíti a szignatúra adatbázisát. Felismerési aránya elég jó akkor, ha az általa már ismert kártevőket kell azonosítania. Ezért a jobbak közé tartozna ha ... Azért ha, mert csak az adatbázisában lévők alapján tud kártevőket azonosítani a heurisztika mint olyan nem igen működik benne, ha egyáltalán van neki olyan. Ez szerintem hiba és nem is kicsi. NOD32-vel, Avira Antivírussal, Kaspersky AV-al, avast!-tal hasonlítva, ezekhez képest már csak egy átlagosan közepes az ilyen értelemben vett tudása. (a hivatalos teszteken elért viszonylag jó eredménye ne tévesszen meg senkit) A kártevő eltávolítási képessége is hagy kívánni valót maga után, mert igen lassan, hosszú percekig dolgozik a problémán és mindig kér újraindítást, de ennek ellenére sokszor mégis megmaradt a kártevő a gépen mert mégsem szedte le. Röviden ennyi és még egyszer mondom, hogy ez egy több felhasználó által gyűjtött tapasztalat összegzése, ezért úgy vegye mindenki. Használható program de nagyon oda kell figyelni, hogy a felhasználó ez mellett merre járogat és miket nyit meg. Így meg már kicsit hogy is mondjam csak ... Van több másik (ingyenes) lehetőség is még ami sokkal hatékonyabb ennél az emesénél, így van választási lehetőség. Szerencsére. (pl: avast!, avira free vagy éppen a nod32 a magazinos kódokkal) Ui.: mint írtam is, én több magazinos fórumon is ott vagyok, de azt bizton mondhatom, hogy senkit nem tudok aki használná is ezt a programot. Pedig vagyunk egy páran. (több százan) Max a kipróbálás kíváncsisága volt az amiért feltették.
Ötvös Tomi Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Természetesen magától frissít, nem én nyomkodom az update-et... :-) Nálam mindent kivált, lévén általában nem használok semmilyen biztonsági szoftvert.... Hát Balázs, olvastam már másik témánál is, hogy nem használsz biztonsági szoftvereket. Én is beleuntam, foglalkozom a gondolattal, hogy nem teszek fel többé ilyeneket. Van valami tipp, amit azért érdemes tudni mindazoknak, akik ilyenben sántikálnak? Gondolom, azért Windows Update kell és elővigyázatosság a levélmellékletekkel kapcsolatosan, no és a kétes weboldalakkal szemben. Köszönöm előre is!!
Ötvös Tomi Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Nem tudom, hogyan került ide a hozzászólásom, mert semmi köze az AVIRA termékekhez. Amúgy rájöttem, ilyet nem szabadott volna írnom, de annak sem, akinek a kérdést címeztem. Mindegy, átolvasva egy-két biztonsági szakértői cikket-igenis kell valamilyen minimális védelem egy olyan számítógép számára, amely internetre csatlakozik.
payskin Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Azt én sem tudom, hogy került oda, de most visszahoztam. Továbbá ajánlom tanulmányozásra a Vírus Kommandó tavaly májusi körkérdését: Nem használok vírusirtót. Kicsit hosszú, de érdekes, különösen a vége, a "microsoftos" szakértõ disszertációja. Nagyjából ugyanezen az állásponton vagyok.
Ötvös Tomi Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Köszi a linket, elolvastam! Nos, valóban érdekes. Érvek, ellenérvek ütköznek... Pro és kontra nekem az szûrõdött le, hogy lehet bárhogyan védekezni, bármit feltenni, a leggyengébb láncszem maga az ember, az emberi hülyeség ellen nem véd semmi! Tehát akár használok vírusirtót, akár nem, az elõvigyázatosság, a gyanakvás a legjobb ellenszer, magyarul egy okos gazda szükségeltetik a PC-hez.
payskin Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Nocsak, nocsak! Fix Microsoft Security Essentials (MSE) Not Auto Update Virus and Spyware Definitions Signature Problem Vannak benne érdekes dolgok, például az, hogy To make matter worse, the status of the virus and spyware definitions is always up to date despite no update been done until after 7 days, where MSE will only consider the computer with seven-day-old signatures to be at risk. Illetve: With a simple registry hack, Microsoft Security Essentials can be instructed to check for updates more than once a day (default is every 24 hours – once a day). - kérdés, van-e értelme, azaz tolnak-e ki 24 órán belül több frissítést?
Neo Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Sajnos külön proxy beállítása nincs. Az a baj ezzel, hogy a helyi hálózat beállítását nem veszi át a böngészõbõl. Tapasztaltátok ezt a hibát?
aadaam Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 Természetesen magától frissít, nem én nyomkodom az update-et... :-) Nálam mindent kivált, lévén általában nem használok semmilyen biztonsági szoftver Szia Balázs! Szerinted akkor elégséges max. ez a MS védelmi program ? Tûzfalra nincsen szükség mellé ? Illetve így általánosságban nem vagyok ezzel tisztában hogy mikor szükséges tüzfal, ha szükséges -e, vagy érdemes e preferálni a komplett security csomagokat amik mindent tartalmaznak egyben. Többet tud a MS Security Essentials mint a Windows Defender és a beépített tûzfal egyben ? Köszi ui.: Utóbbi években Eset Smart Securityt használtam -most licenszvásárlás megspórolása miatt gondolkodom alternatívákon. uk.: Nem ismer esetleg valaki olyan ingyenes antivírust amiben van egyben ingyenes tûzfal is ?
Recommended Posts