vacsabi Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Sziasztok! Van lehetõség arra, hogy az újságot csak és kizárólag PDF-ben olvassa az ember? Ez is lehetne egyfajta új terjesztési mód, amely ebben a gazdasági helyzetben talán egyes olvasóknak kedvezne. Ugyan az elektronikus könyvek még nincsenek egyáltalán elterjedve, így maradna a monitor, és azt sem tudom, üzletileg ez a magazin számára milyen elõnyt-veszteséget jelentene - biztos vannak, akik nálam jobban értenek ehhez... Lehet, volt már róla szó valamelyik topikban, de gondoltam nyitok egy új témát.
Pjotr Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 e-lap -- A világ bármely pontjáról elérhetõ.
[OP]Destroy-man Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Balázs erről már írta, hogy nem szeretné megkönnyíteni a "terjesztők" dolgát. Egyébként így is kikerül PDF-be az újság, igaz nem hivatalossan. Mondjuk a szeptemberiből most csak az angolt látom kint, de augusztisig kint vannak a magyar lapok is. Most nézem a leírást, még reklám mentesítve is lett. Ugyanis a teljes oldalas reklámok nem kerültek archiválásra.
vacsabi Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 mondjuk az igaz, ha ez a lehetõség élne, akkor sokan tényleg könnyebben tudnák ide-oda adogatni technikailag a dolog nem oldható meg máshogy? igaz, PDF-et írtam... gondolok regisztrációhoz kötött webes felületre pl.
[OP]Destroy-man Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Az sem az igazi, mert most is megveszik az újságot és úgy scannelik. Ha a te elképzelésed szerinti regisztráció utáni elérést nézzük, akkor ugyanott tartunk, mint a sima PDF-nél, max egy kicsit tovább tart, mert meg kell keresni a fájl(ok) pontos helyét a forrásban, amit előbb vagy utóbb meg is találnak az illetékesek. Tény, hogy ígyis-úgyis letölti az aki nem akarja megvenni, csak olvasni akarja, úgyhogy szerintem tök mindegy a hivatalos terjesztési forma.
Csaba_# Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 @vacsabi Ha észrevetted volna Pjotr már válaszolt a kérdésedre: http://pcworld.hu/e-magazin @[OP]Destroy-man Ha valaki illegálisan terjeszteni akar egy újságot, az úgyis megteszi, csak kicsit több idõbe telik neki, beszkennelni az újságot, mintha az e-változatot lopná el.
payskin Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Azért nagyon nem mindegy, hogy letöltesz egy PDF-et vagy beszkennelsz 100 oldalt.
Dávid Csaba Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Engem ez nagyon emlékeztet az USB kulcsokkal kapcsolatos végkövetkeztetésre: "bűnözőnek" néznek mindenkit.
vacsabi Posted September 16, 2009 Author Posted September 16, 2009 Ez is egy örök vitakérdés lesz, mert visszavezethető a kalózkodás-jogvédés témára. Persze, jogos és egyértelmű hogy a PDF-fájlokat úgy lehet teríteni ahogy csak jólesik. Ugyanakkor igenis lenne rá normális igény szerintem, csak nincsenek meg hozzá a társadalmi és technikai feltételek jelenleg sem Magyarországon, sem a világon, így marad minden úgy, ahogy volt... ahogy minden más is. Szóval, megértem a szerkesztőket:)
Recommended Posts