vacsabi 0 Share Posted September 14, 2009 Sziasztok! Van lehetõség arra, hogy az újságot csak és kizárólag PDF-ben olvassa az ember? Ez is lehetne egyfajta új terjesztési mód, amely ebben a gazdasági helyzetben talán egyes olvasóknak kedvezne. Ugyan az elektronikus könyvek még nincsenek egyáltalán elterjedve, így maradna a monitor, és azt sem tudom, üzletileg ez a magazin számára milyen elõnyt-veszteséget jelentene - biztos vannak, akik nálam jobban értenek ehhez... Lehet, volt már róla szó valamelyik topikban, de gondoltam nyitok egy új témát. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted September 14, 2009 e-lap -- A világ bármely pontjáról elérhetõ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted September 14, 2009 Balázs erről már írta, hogy nem szeretné megkönnyíteni a "terjesztők" dolgát. Egyébként így is kikerül PDF-be az újság, igaz nem hivatalossan. Mondjuk a szeptemberiből most csak az angolt látom kint, de augusztisig kint vannak a magyar lapok is. Most nézem a leírást, még reklám mentesítve is lett. Ugyanis a teljes oldalas reklámok nem kerültek archiválásra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vacsabi 0 Author Share Posted September 15, 2009 mondjuk az igaz, ha ez a lehetõség élne, akkor sokan tényleg könnyebben tudnák ide-oda adogatni technikailag a dolog nem oldható meg máshogy? igaz, PDF-et írtam... gondolok regisztrációhoz kötött webes felületre pl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted September 15, 2009 Az sem az igazi, mert most is megveszik az újságot és úgy scannelik. Ha a te elképzelésed szerinti regisztráció utáni elérést nézzük, akkor ugyanott tartunk, mint a sima PDF-nél, max egy kicsit tovább tart, mert meg kell keresni a fájl(ok) pontos helyét a forrásban, amit előbb vagy utóbb meg is találnak az illetékesek. Tény, hogy ígyis-úgyis letölti az aki nem akarja megvenni, csak olvasni akarja, úgyhogy szerintem tök mindegy a hivatalos terjesztési forma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Share Posted September 16, 2009 @vacsabi Ha észrevetted volna Pjotr már válaszolt a kérdésedre: http://pcworld.hu/e-magazin @[OP]Destroy-man Ha valaki illegálisan terjeszteni akar egy újságot, az úgyis megteszi, csak kicsit több idõbe telik neki, beszkennelni az újságot, mintha az e-változatot lopná el. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 806 Share Posted September 16, 2009 Azért nagyon nem mindegy, hogy letöltesz egy PDF-et vagy beszkennelsz 100 oldalt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dávid Csaba 232 Share Posted September 16, 2009 Engem ez nagyon emlékeztet az USB kulcsokkal kapcsolatos végkövetkeztetésre: "bűnözőnek" néznek mindenkit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vacsabi 0 Author Share Posted September 16, 2009 Ez is egy örök vitakérdés lesz, mert visszavezethető a kalózkodás-jogvédés témára. Persze, jogos és egyértelmű hogy a PDF-fájlokat úgy lehet teríteni ahogy csak jólesik. Ugyanakkor igenis lenne rá normális igény szerintem, csak nincsenek meg hozzá a társadalmi és technikai feltételek jelenleg sem Magyarországon, sem a világon, így marad minden úgy, ahogy volt... ahogy minden más is. Szóval, megértem a szerkesztőket:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts