RJoco Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Sziasztok! Két programot keresek: 1. és fontosabb Olyan Registry turkáló programot keresek, ami képes a feltelepített programok szerint szétszortírozni a registry-ket és azokat le is lehet menteni. Hogy ez miért lenne jó nekem? Mert amikor áttérek egy másik rendszerre vagy valamilyen oknál fogva újra kell telepíteni a rendszert, jó lenne, ha nem kellene minden programot újratelepíteni. Elsősorban a játékokra gondolok, mert elég sok foglal több GB helyet és ezzel a módszerrel telepítések nélkül sok időt megspórólhatnák. 2. Olyan program, ami naplózza az összes futtatott program hozzáférését a fájlokhoz. Szűrhető legyen, hogy ne legyen akkora adatmennyiség. Lényege: ha egy program valamiért nem indul el, akkor lehet látni, hogy hol akad el. Amigán régen volt ilyen programom, de nekem PC-re lenne szükségem. Mindkét program fusson Windows XP, Vista, Win 7 rendszereken. RJoco
Pjotr Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Az elsõ gondolatodat gyorsan felejtsd el. A másodikról sajnos semmit sem tudok.
arpsoft Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Csak a Sysinternals-t tudom javasolni. Nekik van egy filemon nevû programjuk. Pont ezt tudja. Az elsõt tényleg felejtsd el.
RJoco Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 Hát az elsõt nagyon sajnálom, csodálkozom, hogy még senkinek nem jutott eszébe egy ilyent írnia! A másodikat köszönöm, kipróbálom.
Pjotr Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Nem, az elsõ egy bolond ötlet, már-már perverz.
RJoco Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 Nem tudom miért lenne az. Szerintem egy tök természetes dolog. Hiszen az uninstaller progik is megkeresik a registryket és törlik azokat, ezért is hatékonyabbak, mint a sima uninstallok. Valamint a registry takarítók is képesek megkeresni azokat a bejegyzéseket, melyek semelyik programhoz sem tartoznak. Szóval tényleg nem értem, hogy ilyen progi miért nincs, amit én keresek. Bár elvileg a 2. pontban keresett programnak is meg kell találnia a program által használt registryket, amikor a program ránéz azokra. Max nekem kell lementenem egyenkét. Ezt majd kipróbálom a kapott programmal.
arpsoft Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Az uninstaller programok is csak akkor tudnak mûködni, ha install közben "megjegyezték", hogy melyik program hova ír. Aztán ezeket a bejegyzéseket törlik, amikor már nincs rájuk szükség.
RJoco Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 És gondolom az uninstaller programokból sem lehet kiszedni ezeket az információkat? Mert akkor elég lenne õket egyszer feltelepíteni és akkor megvannak késöbbre is az adatok. Amúgy a YourUninstaller2008 szokott registry-t is törölni uninstallkor és azt az után raktam fel, hogy a progik már rajta voltak. Vagy csak egy registry takarítást végezne?
TheSaurus Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 A regeditbõl éppen lehet exportálni/fájlba menteni egyes bejegyzéseket, ha tudod, melyiket akarod. (Jobb gomb, exportálás.)
arpsoft Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Kivéve, ha nincs elrejtve. Mert olyat is lehet ám!
TheSaurus Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Átlagos mezei programok tán nem csinálnak ilyent. <Off> Nem úgy akartad írni, hogy: "Kivéve, ha el van rejtve."? </Off>
Recommended Posts