Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2009. szeptemberi számról


Pjotr

Recommended Posts

Pjotr

Talán nem haragszanak meg érte:

:oké: --> KÉP <-- :oké:

 

Íme itt az új szám tartalma

 

 

Köszönjük!! :kocc: /szerk./

Link to comment
Share on other sites

Maxxxan

Na erre már most kiváncsi vagyok, remélem minél hamarabb megjön :)

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Délelõtt 10 órakor már a kezemben volt, délután 3 órára már ki is olvastam. :D Vélemény majd holnap. ;)

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Akkor nagyon gyorsan tudsz olvasni. .) Ilyenkor minden cikket el tudsz olvasni? Áruld el mi a recept, hogy gyorsan olvassak, sajna nekem még nem sikerült ilyen gyorsan olvasni.

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Egyszerû: "idomított" család, egy-két doboz hideg sör, kényelmes ülõgarnitúra és párórányi szabadidõ. :D

 

Elõzetesként: a 24-26. és a 85-89. oldalak megérték azt a sört. ;)

Link to comment
Share on other sites

action74

Sziasztok.

Ismételten sikerült végigolvasnom, böngésznem a szeptemberi PcWorld magazint. Nagyon sok érdekességet, hasznos tippeket, teszteket stb olvastam a szeptemberi számban is. Királyságnak tartom, hogy egy regisztráció ellenében használhatom az Ashampoo Burning Studio 2010-et, gyorsan fel is tettem a 2009-es helyére, ha már lehetõségem nyílott rá, hogy legálisan használhatók egy ilyen jó íróprogramot. Továbbá örömmel látom a lapban, folytatódik a különféle területeken használható programok bemutatása, csak így tovább. Amatõr számítógép felhasználó létemre, így egyszerûbb behatárolnom egy programot, valójában mire is használható. A mesterfogások részben található, weboldalkészítõ sulit érdekesség képpen végigolvasom, de ennek a gyakorlatban való megvalósítását, meghagyom a profikra, nekem ez kicsit (nagyon) magas. Majd a végén jön a levezetõ, pihentetõ segélyvonal olvasása, sok-sok tanulsággal.

Összességében, az egy -két reklámtól eltekintve, ami tudom hogy már sehonnan nem hiányozhat, jó, érdekes a szeptemberi PcWorld magazin is.

Jöhet az október :)

Link to comment
Share on other sites

Athos

Mint mindig most is tetszett az újság, de fõként a Linuxos cikk. Pont arra jó volt számomra, hogy egy kis képet kapjak errõl a világról, mivel Linuxot nem nagyon használtam eddig. Kedvem még jobban megjött hozzá, már csak idõ kell. :)

Link to comment
Share on other sites

apa

Tetszik, mint mindig. Csak így tovább.

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Nekem sincs nagyon hozzáfűzni valóm a dologhoz, csupán pár apróbb észrevétel.

 

Összehasonlításként:

- 2008. szeptember: 148 oldal, "normál" forma, 1350 forintért

- 2009. szeptember: 124 oldal, "kompakt" forma, 1380 forintért

(reklámok mennyiségét nem vizsgáltam)

 

Vásárlási tanácsadó:

- Érdekes belépő irodai gép, amiben egy Athlon II X2 250 processzor dolgozik 2GB memóriával és 500Gb háttértárral. Sok Vista/Win7-es irodai gép futhat kicsiny hazánkban. :D (értem ám, hogy AM3-as foglalthoz kell)

- Már tavaly szeptemberben is a DDR3-as alaplapokat ajánlottátok megvételre a kommentárban, de akkor is DDR2-esek voltak a javasolt termékek, meg most is. :D

- Processzorok: AMD Phenom II CPU-kat nem csak 55ezer forinttól lehet vásárolni. Most vettem 22ezerért egy 545-öst, de az 550-es se volt több 26ezernél. Igaz, ezek X2-esek, de az X4-esek között is van 35ezer körül. ;)

 

A linuxos cikkért pedig tényleg "reszpekt"!

Link to comment
Share on other sites

rocco73

Üdvözlet!

 

A szeptemberi PC World magazin "Boszorkányüldözés" c. cikkével kapcsolatban vannak észrevételeim. A cikkíróval, Balla Zoltánnal teljes mértékben egyetértek, sajnos mi magyarok, saját magunk dolgát nehezítjük meg azzal, hogy egyszerûen mindenhol rémeket látunk. Állandó bürokratikus akadályokat gördítünk a lehetõségeink elé. És itt pont az adatvédelmi aggályokra gondolok. Miért kell pont a Google Maps szolgáltatásától félni, amikor az utcán sétálva lépten-nyomon térfigyelõ kamerák lesik minden lépésünket? Attól nem féltenek minket az adatvédõk, hogy egy városunkat fényképezõ turista képén véletlenül rajta leszünk? Esetleg egy televíziós stáb összeállítást készít az esti híradóba, ahol a háttérben jól kivehetõek vagyunk? Nem ez itt a baj! Az, hogy mi mindig szeretünk belekötni valamibe, csak hogy elégedetlenek lehessünk! Mert talán lelkiismeret-furdalást éreznénk, ha egyszer elégedetten nyilatkoznánk valamirõl, ami ígéretes és jó! Elgondolkodtunk mi valaha is azon, hogy miért maradunk le mindig is a világ mögött? Azért, mert mindig csak vakaróztunk amikor lehetõségeink lettek volna az elõrelépésre és a fejlõdésre. Gondolt már itt Magyarországon valaki arra, hogy azok a híres tudósaink, akiknek a nevével most így utólag oly büszkén dobálózunk, vajon miért nem itthon, hanem más országokban csinálták meg a szerencséjüket? Jedlik Ányos fizikus számos találmánya miért egy német tudós neve alatt lett bejegezve? Vagy a híres filmesek, zeneszerzõk, pl. Korda Sándor, Rózsa Miklós, és még sokan mások miért külföldön lettek elismertek? Mert Magyarország túl lassú és bürokratikus volt ahhoz, hogy elismerje és felismerje a tehetségüket! Igaz, hogy a Google Maps esetében kicsit másról van szó, de ismét itt van egy olyan lehetõség, amit megint csak a saját lassúságunk és körülményességünk miatt elszalasztunk. Ilyen a "Magyar Ugar". Aki egy kicsit is ismeri a Google Maps szolgáltatását, az tudja, hogy az utcai képeken az arcok és az autók rendszámai ki vannak takarva, így a szemlélõdõ csak egy kék autót, vagy egy szürke ruhás embert lát. Én nem gondolom, hogy ettõl jobban kellene félnem, mint attól, hogy este leütnek egy sötét mellékutcában. Balla Zoltán cikkében az utolsó mondat ragadja meg legjobban a lényeget, hogy legalább a nekünk tálcán kínált lehetõségek elé ne gördítsünk akadályokat. Mert ha ezt tesszük, késõbb már csak magunkat pofozhatjuk.

Link to comment
Share on other sites

SzoZo

A szeptemberi számban lévő Linux vs. Linux cikk színvonalas és olvasmányos volt, ahogy ezt torostól megszokott, csak sajnos sokat kellett várni erre. Az áprilisi PCWorld ajánlójában volt, hogy május 7-én megjelenő PCW-ben ez a cikk lesz. Igaz, hogy oda van írva, hogy csak tervezett tartalom. Remélem lesz még több ilyen cikk, akár egy-egy különlegesebb (nem beépített, hanem telepítendő) program bemutatásával. Itt is be lehet mutatni a TrueCrypt-el történő teljes meghajtó titkosítást is (Aug. szám 26. old.); XAMPP beállítást (77. old), ugyanis ez elsőre nem sikerült nekem Ubuntu alól.

;)

Link to comment
Share on other sites

quentaromaester

Sziasztok! Először is szeretném megjegyezni, hogy eléggé hosszas procedúrán kell átesnie annak, aki ide írni szeretne, pedig lehet, hogy csak egyetlen kérdése van... A kérdésfeltevős fórumokban ritka az ilyen kikérdezős, ide-oda dobálós reg - sőt, inkább az azonnali beírásos lehetőség van terjedőben (captchás ellenőrzéssel).

 

A kérdésem a következő: A szeptemberi számhoz járt egy google adwords kupon, ezt szeretném elhasználni, az egyik lehetőség, hogy meg kell adnom a hitelkártya adataimat - ezzel az a gond, hogy ilyenem nincs, de ha lenne, akkor sem adnám meg neten, gondolom sokan vannak ezzel így, alternatív bankkártya létrehozása pedig csak emiatt.... hát nem tudom. :)

 

Szóval az átutalásos lehetőség mellett döntöttem, csakhogy erre azt akarja, hogy valamit ugyan utaljak már át nekik előre - nos én a 10 000-es kuponom terhére akár 5 ezret is adok nekik, de épp nincs "kedvem" átutalni 2000-ret egy egyszerű, fansite oldalam miatt.

 

Tehát a kérdés : ilyenkor mi a teendő?

 

Hogy valami ide illőt is írjak: az újság nagyon jó, különösen tetszett a Linux-os cikk. Április óta Ubuntut használok, és a kezdeti nehézségek után teljesen meg vagyok vele elégedve! Lehetne az újságban egy Ubunturól szóló sorozat (ha már Toros...), mert az a legelterjedtebb disztribúció, a leginkább felhasználóbarát, itt van a legtürelmesebb, legnagyobb, legsegítőkészebb közösség, tehát megjelölhető, mint desktop linux!

 

Ha valakinek nem a játék a mindene, vagy ps3-on játszik, mint én, akkor szerintem az Ubuntu kitűnő választás, sok mindenben jobb mint az XP, és egy idő után kevesebb is a gond vele. Dinamikusabb, nem kell hozzá erőgép - amíg nem ette meg egy vírus a xp-m, és nem lett elegem - nem kezdtem el kutatni - nem is tudtam, hogy van ilyen!

Szóval egy olyan nagy, és komoly újság igazán felhívhatná jobban a figyelmet egy ilyen remek operációs rendszerre!

Előre is köszönöm a választ, további szép napot!

Link to comment
Share on other sites

Bata László
(quentaromaester @ 2009. szeptember 23. 8:52) 401956[/snapback]

Tehát a kérdés : ilyenkor mi a teendő?

 

Nem az előre utalásos módszert kell választani, hanem az utólagos fizetést. Ekkor nem kér azonnal egyenlegfeltöltést az AdWords, megelégszik a kuponkód 10000 forintjával. Természetesen ehhez egy bankkártyaszámot is meg kell adnunk, de ez manapság nem lehet akadály. A kampányt be lehet úgy állítani, hogy a 10000 Ft-ot ne lépje túl, ekkor nem vesz le a kártyáról összeget.

Link to comment
Share on other sites

sonykor
(quentaromaester @ 2009. szeptember 23. 9:52) 401956[/snapback]

az Ubuntu kitűnő választás

 

Laptopomon a wifit nem tudtam beüzemelni. Msn-en és a skype-n a webkamera-hangátvitelt nem tudtam megoldani. Amúgy minden szépen működött az ubival.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
mykee

Tudom, hogy valószínûleg fordításból van a cikk, de én csak egy apró kiegészítést tennék a Készítsünk Vista 7-et címû cikkhez. A 89-ik oldalon van a Miniképes elõnézet bejegyzés, amiben az a mondat szerepel, hogy "E funkciót sajnos sehogy sem varázsolhatjuk az XP-nkre".

Jó hírem van: de lehet! Ugyanis a Visual Task Tips nevû kis kiegészítõ pont ezt viszi XP és Vista alá:

http://www.visualtasktips.com

Ingyenes, egyszerû és folyamatosan fejlesztik. :)

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Köszönöm!!! :taps:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
quentaromaester

Köszönöm a választ!

Még egy kérdésem volna: az újságban le van írva, hogy a kuponkód felhasználható dec 31-ig, ez azt jelenti, hogy ha aktiváltam, akkor az összeg bármeddig felhasználható?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Pjotr

Az elõbb járt a kezemben ez a szám, az útválasztós tesztben a mérési eredmények idõben vannak megadva (perc:másodperc), de ez így nem jó. Sokkal ésszerûbb az elérhetõ adatátviteli sebességeket feltüntetni, plusz nem ártana egy alaprajzféleség, ha már egy épületrõl van szó.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Papp Gábor

Dear Pjotr!

 

Tudom, hogy a konkurens online oldalnál ez a szokás, de nem feltétlenül akartuk követni a sémájukat. Már csak azért sem, mert ha jól tudom, õk más módszerrel mérnek -- egy konkrét fájl átvitele pedig sokkal közelebb áll a valósághoz. Viszont távol álljon tõlem, hogy elvessem az ötleted, ezért legközelebb odaírom zárójelben az átviteli sebességet is, így mindenki jól jár 8)

Alaprajz pedig azért nem volt, mert nem fért el a lapban :weep:

 

Üdv

PG

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Süti.

 

Sebességteszthez:

2 Ubuntu a következő parancsokat elindítva a Terminálból:
  1. gépen
    :
    nc -n -l -p 777 >/dev/null
  2. gépen:
    dd if=/dev/zero bs=100M count=10 | nc -n 192.168.1.141 777
Most 10*100 MB-nyi adatot cserélnek, második gépnél az IP-cím az első gép címe. Ha így történik a teszt, akkor a gépek nem nyúlnak a merevlemezhez, nem lesz korlátozó tényező. Persze elképzelhető, hogy nem ismeri fel a hálózati kártyát, de ez inkább csak WiFi esetén jön szóba, ott meg nem fontos így nézni.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...