chrisx 0 Share Posted August 24, 2009 Sziasztok! Végre vettem egy Full HD-s TV-t. Van egy 1680*1050-es felbontású monitorom és egy ATI HD4850-es videokártyám ez a kettõ DVI-n van összekötve. Mivel két ilyen kimenet van a kártyán és van HDMI átalakító nem voltam rest a tv-vel ezt összekötni. A gép (Vista Business 64bit, Catalyst Driver Packaging Version: 8.62-090520m1-081756C-ATI) azonnal felismerte, hogy egy HDMI (1920*1080) eszköz van rákötve. Kiterjesztettem rá az asztalt és észrevettem, hogy körben kb. egy centis csík hiányzik. Így nincs teljesen kitöltve a rendelkezésre álló területet. Pedig a sima TV mûsoroknál teljes a kép. Teljes képernyõben lejátszott HD (1920*1080) filmeknél ez így nagyon zavaró. Próbálkoztam a frekvencia állítással, de akkor még rosszabb lett. A TV-n pedig az automatikus szélességgel próbálkoztam, de az a HDMI bemenetnél inaktív, mert itt gondolom alapból aktív. Nem tudom, miért van ez az egész. Mi lehet a probléma? Minden öltetett szívesen várok. Köszönöm a segítséget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Share Posted August 24, 2009 Én ugyan csak NVIDIA kártyával csináltam ugyanezt, de ott be kell lépni az NVIDIA Control Panelbe, majd a "Set multiple displays" menüben beállítani, hogy a két kijelzõ NE ugyanazt a képet kapja, hanem mindegyiket külön kezelje, így meg is lehet adni, hogy konkrétan a TV 1920x1080-as képet kapjon, míg a monitor az 1680x1050-et. Valami ilyesmit keress az ATI kezelõjében is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 832 Share Posted August 24, 2009 Vagy keress valami Auto Adjustment vagy ehhez hasonló menüpontot a TV menüjében. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Share Posted August 24, 2009 Ezt is akartam javasolni, de attól még nem lesz FullHD a tényleges felbontás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 832 Share Posted August 24, 2009 Hát én nem mondtam, hogy ne vegye figyelembe, amit javasoltál. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisx 0 Author Share Posted August 25, 2009 Én ugyan csak NVIDIA kártyával csináltam ugyanezt, de ott be kell lépni az NVIDIA Control Panelbe, majd a "Set multiple displays" menüben beállítani, hogy a két kijelzõ NE ugyanazt a képet kapja, hanem mindegyiket külön kezelje, így meg is lehet adni, hogy konkrétan a TV 1920x1080-as képet kapjon, míg a monitor az 1680x1050-et. Valami ilyesmit keress az ATI kezelõjében is. Pontosan így van beállítva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Share Posted August 25, 2009 Biztos? Ugyanis úgy tűnik, hogy a TV is a monitor felbontását kapja, ez okozza a 10 cm-es szegélyt. Ha más nem, állítsd be a TV-t elsődleges kijelzőnek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisx 0 Author Share Posted August 25, 2009 Biztos, amúgy nem 10 cm, mert alulról-felülről 0,6 cm balról-jobbról meg 0,8 cm a távolság és már elsődleges monitorként is kipróbáltam. ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 832 Share Posted August 25, 2009 A TV menüjében keresd meg az Auto Adjustment (vagy ehhez hasonló nevû) menüpontot, miként már fentebb javasoltam. Ha nincs ilyen (amin csodálkoznék) vagy nem mûködik, akkor próbálkozz meg a manuális pozicionálással (ezt biztosan meg lehet oldani a TV menüjébõl). Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisx 0 Author Share Posted August 26, 2009 Akár hiszed akár nem nincs Itt a használati. Nézd a 45. oldalt, hogy mik vannak. Szerintem ennyit lehet csak kihozni, kezdem azt hinni hogy ez egy ratyi TV így.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted August 26, 2009 Ha csak a TV-t hagyod rajta a gépen akkor sem javul a helyzet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisx 0 Author Share Posted August 27, 2009 Igen ugyan az az állapot. A vicc hogy a TV kiírja, hogy a bejövő jel 1920*1080. Beszéltem a szervizzel azt mondták cseréljem le a HDMI kábelt hátha az segít. Pedig a kábel 1.3 as és full hd van ráírva. De amúgy ők sem hallottak még ilyen esetről. Így most egy másikat akarok kölcsönbe szerezni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 832 Share Posted August 27, 2009 Nézd a 45. oldalt, hogy mik vannak. Nem értelek. Ott vannak az "Auto széles", "16:9", "Nagyítás", "Képernyõhöz igazítás", "Széles nagyítás" fedõnevû menüpontok, nem is beszélve a "Képernyõ mód" rész alatt felsorolt lehetõségekrõl. Egyikkel sem sikerül elérni a kívánt eredményt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisx 0 Author Share Posted August 27, 2009 Nem sajnos. Ez volt az elsõ amit néztem:( De ha észreveszed akkor még az is ott van, hogy HDMI módban az "auto széles" az inaktív (ez bosszant, hogy miért??) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyBird 118 Share Posted August 31, 2009 Nem a tévét kell piszkálni, hanem az ATI Control Centerben a underscalinget megszüntetni és 0-ra állítani. Akkor nem lesz keret körben. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisx 0 Author Share Posted September 2, 2009 Igen ez jó csak, a legújabb ATI Control Centerbe nincs ilyen, vagy csak én nem találom.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyBird 118 Share Posted September 2, 2009 A Catalyst 9.8-at és CC-t még nem szedtem le. Korábban volt. Most is lennie kellene, legfeljebb máshol, másképp. Valaki írt már hasonlót, hogy az újban nem ment neki. Legfeljebb marad a régebbi egyelõre. Különben meg mi a csudának teszik 94 vagy 96 %-ra alapértelmezetten? Monitoron jó az 1:1 pixel mapping, tévén meg ilyen firnyákságok vannak? Én nem is szoktam minden partícióra feltenni a CC-t, csak a drivert. Emiatt meg muszáj lenne, ha tévét is rá akarna kötni az ember. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisx 0 Author Share Posted September 2, 2009 Én is csak azért szedtem le, mert azt hittem, hogy nem elég friss a driver meg a CCC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts