Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Végre vettem egy Full HD-s TV-t. Van egy 1680*1050-es felbontású monitorom és egy ATI HD4850-es videokártyám ez a kettõ DVI-n van összekötve. Mivel két ilyen kimenet van a kártyán és van HDMI átalakító nem voltam rest a tv-vel ezt összekötni.

A gép (Vista Business 64bit, Catalyst Driver Packaging Version: 8.62-090520m1-081756C-ATI) azonnal felismerte, hogy egy HDMI (1920*1080) eszköz van rákötve. Kiterjesztettem rá az asztalt és észrevettem, hogy körben kb. egy centis csík hiányzik. Így nincs teljesen kitöltve a rendelkezésre álló területet. Pedig a sima TV mûsoroknál teljes a kép. Teljes képernyõben lejátszott HD (1920*1080) filmeknél ez így nagyon zavaró.

Próbálkoztam a frekvencia állítással, de akkor még rosszabb lett. A TV-n pedig az automatikus szélességgel próbálkoztam, de az a HDMI bemenetnél inaktív, mert itt gondolom alapból aktív.

Nem tudom, miért van ez az egész. Mi lehet a probléma? :ötlet:

Minden öltetett szívesen várok. Köszönöm a segítséget. ;)

Posted

Én ugyan csak NVIDIA kártyával csináltam ugyanezt, de ott be kell lépni az NVIDIA Control Panelbe, majd a "Set multiple displays" menüben beállítani, hogy a két kijelzõ NE ugyanazt a képet kapja, hanem mindegyiket külön kezelje, így meg is lehet adni, hogy konkrétan a TV 1920x1080-as képet kapjon, míg a monitor az 1680x1050-et. Valami ilyesmit keress az ATI kezelõjében is.

Posted

Vagy keress valami Auto Adjustment vagy ehhez hasonló menüpontot a TV menüjében.

Posted

Ezt is akartam javasolni, de attól még nem lesz FullHD a tényleges felbontás. ;)

Posted

Hát én nem mondtam, hogy ne vegye figyelembe, amit javasoltál. :)

Posted
Én ugyan csak NVIDIA kártyával csináltam ugyanezt, de ott be kell lépni az NVIDIA Control Panelbe, majd a "Set multiple displays" menüben beállítani, hogy a két kijelzõ NE ugyanazt a képet kapja, hanem mindegyiket külön kezelje, így meg is lehet adni, hogy konkrétan a TV 1920x1080-as képet kapjon, míg a monitor az 1680x1050-et. Valami ilyesmit keress az ATI kezelõjében is.

Pontosan így van beállítva. :huh:

Posted

Biztos? Ugyanis úgy tűnik, hogy a TV is a monitor felbontását kapja, ez okozza a 10 cm-es szegélyt. Ha más nem, állítsd be a TV-t elsődleges kijelzőnek.

Posted

Biztos, amúgy nem 10 cm, mert alulról-felülről 0,6 cm balról-jobbról meg 0,8 cm a távolság és már elsődleges monitorként is kipróbáltam. :Sír:

Posted

A TV menüjében keresd meg az Auto Adjustment (vagy ehhez hasonló nevû) menüpontot, miként már fentebb javasoltam. Ha nincs ilyen (amin csodálkoznék) vagy nem mûködik, akkor próbálkozz meg a manuális pozicionálással (ezt biztosan meg lehet oldani a TV menüjébõl).

Posted

Akár hiszed akár nem nincs

Itt a használati. Nézd a 45. oldalt, hogy mik vannak.

Szerintem ennyit lehet csak kihozni, kezdem azt hinni hogy ez egy ratyi TV így.. :(

Posted

Ha csak a TV-t hagyod rajta a gépen akkor sem javul a helyzet?

Posted

Igen ugyan az az állapot. A vicc hogy a TV kiírja, hogy a bejövő jel 1920*1080.

Beszéltem a szervizzel azt mondták cseréljem le a HDMI kábelt hátha az segít. Pedig a kábel 1.3 as és full hd van ráírva. De amúgy ők sem hallottak még ilyen esetről. :upsz: Így most egy másikat akarok kölcsönbe szerezni... :huh:

Posted
Nézd a 45. oldalt, hogy mik vannak.

Nem értelek. Ott vannak az "Auto széles", "16:9", "Nagyítás", "Képernyõhöz igazítás", "Széles nagyítás" fedõnevû menüpontok, nem is beszélve a "Képernyõ mód" rész alatt felsorolt lehetõségekrõl. Egyikkel sem sikerül elérni a kívánt eredményt? :huh:

Posted

Nem sajnos. Ez volt az elsõ amit néztem:( De ha észreveszed akkor még az is ott van, hogy HDMI módban az "auto széles" az inaktív (ez bosszant, hogy miért??)

Posted

Nem a tévét kell piszkálni, hanem az ATI Control Centerben a underscalinget megszüntetni és 0-ra állítani. Akkor nem lesz keret körben.

Posted

Igen ez jó csak, a legújabb ATI Control Centerbe nincs ilyen, vagy csak én nem találom..

Posted

:pislog: A Catalyst 9.8-at és CC-t még nem szedtem le. Korábban volt.

Most is lennie kellene, legfeljebb máshol, másképp. Valaki írt már hasonlót, hogy az újban nem ment neki. Legfeljebb marad a régebbi egyelõre.

Különben meg mi a csudának teszik 94 vagy 96 %-ra alapértelmezetten? :hááát: Monitoron jó az 1:1 pixel mapping, tévén meg ilyen firnyákságok vannak? :S

Én nem is szoktam minden partícióra feltenni a CC-t, csak a drivert. Emiatt meg muszáj lenne, ha tévét is rá akarna kötni az ember.

Posted

Én is csak azért szedtem le, mert azt hittem, hogy nem elég friss a driver meg a CCC.