Frankyboy 0 Share Posted August 10, 2009 Sziasztok, a kérdésem az alábbi...: Asus A8n-e alaplap meghalt - egyelõre úgy tûnik..., RAID-ben (RAID0) volt rajta 2 SATA winyó - másik, ugyan ilyen RAID-chipes alaplap, pl. A8n SLI - ugyan azokkal a RAID-beállításokkal fogja látni...??? Segítségeteket elõre is köszönöm! Üdv, Frankyboy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Share Posted August 10, 2009 Igen valószínû, de ha operációs rendszer is van rajta, annak mûködése már kétséges. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frankyboy 0 Author Share Posted August 10, 2009 Szerencsére "csak" adatok...:-) Köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzsolo33 0 Share Posted November 11, 2009 Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék. Adott egy xp sp3 c: rendszer, e: adat kötet. Utóbbi 3 db 500 gbyte-os winyóból RAID 5 tömböt alkot. NTFS. Alaplapi Intel ACHI SATA RAID. (Gigabyte P35C-DS3R). Remekül szuperál semmi gond vele. Próbának az XP mellé Win7-et raknék. Kérdés: 1. Felismeri e a win7 a létezõ tömböt és látszanak-e az adataim? 2. Ha XP-rõl bootolok utána, látni fogja e az xp az adatokat változatlanul? A vas változatlan marad alatta.... Köszönet, Zsolt Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted November 11, 2009 Ha felimseri a raid vezérlőt, akkor működnie kell, mivel magát a tömböt a vezérlő kezeli, az oprendszer felé már csak a partíciók látszanak, az, hogy tömbben van, már nem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted February 24, 2011 Olyan lehetséges, hogy meghibásodik egy RAID vezérlő, és egy bizonyos csatlakozóra (6. meghajtóhelyre) kötött winyokat megöli? Mert most nagyon úgy néz, ki, hogy ez áll fent. Ma küldtek 1 winyot garanciába (annak ellenére, hogy nincsen rá garancia), de az is meghallt (tesztelve lett elötte a meghajtó, akkor még jó volt). Útána egy tuti jó meghajtót raktam át az ominózus foglalatba (a vezérlő addig jónak titulálta), és annak is annyi. A gép egy IBM xSeries x346-os, amiben egy IBM ServeRAID 7k biztosítja a RAID5 támogatást (ebbe is vannak kötve a lemezek - összesen 6, most épp 2 halott, vagyis annak látszik). Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted February 27, 2011 Sajnos van ilyen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted February 27, 2011 Kiszedtem a gépbõl a ServeRAID 7k kártyát és jók a winyok, semmi bajuk (tesztelve SCSI BIOS-ból és HDSentinelbõl is). Holnap veszek bele egy másik kártyát, és lehet kezdeni elõlrõl a server telepítést. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted February 28, 2011 Jók a SCSI ID-k a lemezeken? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted March 1, 2011 Tökéletesek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted March 5, 2011 Na ez érdekes. Újra összeraktam tömbbe a 6 hibátlan meghajtót (felületellenőrzést csináltam BIOS-bol és HDSentinelből is, plusz a lemez állapotot is megnéztem, de semmi hiba nincs rajtuk), és mégis hibásnak jelöl egy meghajtót a tömb kialakítása közben (eleinte jó, de amikor tömb szerkezetét alakitja ki, akkor már gond van). Korábról jelzett ez a meghajtó egy íráshibát, de HDSentinel szerint az javítva lett. Ezekszerint mégsem. Most kutakodhatok 73,4GB-os, 80pines, 15k-s meghajtó után. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts