Jump to content
GSForum - Segélyvonal

TClock Light

mrszitya

Recommended Posts

mrszitya

TClock Light

A TClock Light lehetővé teszi a Windows óra testreszabását a tálcán. Emellett módosítani tudja a start menü, a start gomb, és a tálca megjelenését.

Bővebben:

• az idő mellett a dátumot, napot is meg tudja jeleníteni, mindenféle kombinációban, formában
  • tud ébreszteni
  • beállíthatók az órára különféle funkciók - pl. ha valamilyen fájlt az órára húzunk, a lomtárba teszi azt, vagy megnyitja a beállított alkalmazással, vagy mondjuk bal háromszori egérkattintásra az órán leállítja a Windowst
  • áttetszővé varázsolható vele a tálca, a start menü (vagy beállítható, hogy az óra legyen a Start menü,) és kicserélhető vele a Start menü gombja is
IPB kép

Hivatalos oldal

Magyarított változat by én:

Megjegyzés:
  • nem kell telepíteni, ezért tegyük a kitömörített program mappáját valami "biztos" helyre
  • sajnos a fejlesztő elfelejtette beletenni a Windows-sal való automatikus indítást, de ez könnyen megoldható (mellékeltem a magyarított változatban egy szövegfájlt ehhez)
  • a magyarított változatban lecseréltem az ikonokat, és azt a opciót, hogy az explorer összeomlása esetén induljon automatikusan újra, alapértelmezetté tettem (szabadon módosítható, GPL licences a program)
  • XP alatti oprendszereken is működik (XP alatt egy-két funkció nem, vagy csak a klasszikus Windows stílus alatt érhető el)
  • elvileg automatikusan magyarul jelenik meg magyar oprendszer alatt - ha mégse: a TClock mappájában menjünk a lang mappába és töröljük a tclang-hu és a tcmenu-hu kivételével valamennyi egyéb nyelvi fájlt
Készítettem hozzá telepítőt, ami a Windows-sal való automatikus indításról is gondoskodik, de továbbra is elérhető a hordozható verzió is az usite.hu-s link alól.