Jump to content
GSForum - Segélyvonal

USB eszközt nem lehet felismerni

Recommended Posts

Posted

IPB kép

Mindíg ezt írja ki de folyamatosan (eltûnik, és tíz mp múlva újra) + Elszállt a hangkártyám is, egyszerûen nem érzékeli hogy be van dugva a gépbe. Pedig bennt van, átdugtam másik helyre (eggyel alá is, mint ahol eddig volt), de semmi.

Remélem tudtok segíteni nekem, már nagyon aggódok érte.

Posted

Én nem lementeni akarom a dolgaimat hanem megszüntetni a problémát, mivel nem a merevlemezzel van gondom, így nem kell lementeni a dolgokat.

Ha másra is jó a lemez kérlek közöld.

Posted

Hát, nem is tudom. :hááát::hááát::hááát: Talán tesztelni, hogy szoftveres vagy hardveres a gubanc.

Posted
Ha másra is jó a lemez kérlek közöld.

Általában egy operációs rendszert nem "csupán" dolgok lementésére fejlesztenek ki. :lol:

Posted

Öhm, szerintem biztosan hardveres gond, mert xp újratelepítés sem segített (mindent úgy csináltam mint régebben).

Posted

A legújabb alaplapi chipset driver-ek is fent vannak?

• 3 weeks later...
Posted

Én nem akartam új témát nyitni, ezért írok ide.

Van egy Corsair flash voyager pendrivom. Felismeri a gépem, de nem tudok róla se adatokat másolni, se megnyitni, kivéve amit ezen a gépen tettem rá. A másik gépemen mindent meg tudok nyitni, másolni! Vírust nem találtam rajta. Ez valami jogosultság miatt lehet??? Mindkét gépen rendszergazda felhasználó vagyok, ugyanazzal a névvel ráadásul.

Posted

Fájl jogosultság akkor játszik, ha NTFS-re lenne formázva a pendrive FAT32 helyett.

A két gépen lévõ, de azonos nevû user különbözik. Így ha korlátozás van beállítva, nem férsz hozzá.

Ha NTFS, saját tulajdonba tudod venni a másik gépen is, és hozzáadni az ottani önmagad teljes joggal.

Vagy lehet még titkosító programmal kezelve az a pendrive.

Posted

Ha tudod formázni, akkor másold le a másik géprõl az adatokat, majd formázd FAT32-re, mehet minden vissza, és talán így mûködni fog.

Posted

Hát, fogalmam sincs mi ez, szerintem vírus, mert mostmár semmilyen adat nincs meg rajta. A quick recovery for pendrive megtalálta rajta az adatok nagy részét, estére kész a mentés róla... Az Avast! nem jelzett semmit...

Posted

Megnézem, köszönöm!

• 4 months later...
Posted

Sziasztok!

Szeretném segítségeteket kérni!

Van egy régi P2-esem (hobbi miatt), de sikerült lezárlatoznom mindkét usb-jét :(

nagyon zavar a dolog, de lehetõség szerint pci kártya nélkül szeretném megoldani a dolgot.

mit lehet tenni, hogy újra mennyen a cucc?

Posted

Sziasztok!

Nekem is hasonló a problémám mint Victoryusnak.A dolog azzal kezdõdött,hogy egy barátomnál akinek a gépén nincs viruskeresõ összeszedtem néhány virust a pendrive-ra (Kingston Data Traveler).Amikor otthon bedugtam az én gépembe a Nod riasztott és törölt.Ennek ellenére az adthordozóra nem birtam irni (a fájl nem található,ellenõrizze,hogy a helyes elérési utat adta-e meg) sõt eltüntek róla az adatok.Mivel alig két hetes visszavittem a boltba(számitógépes szaküzlet) ahol további virusokat találtak rajta.Mikor visszakaptam azt mondták hogy ha a virus még a gépen van továbbra sem birom használni az adthordozót.Azonnal elmentem egy barátomhoz akinél kipróbáltuk és minden OK,megpakoltuk adatokkal de nállam üresnek látszik.Amikor irni akarok rá hibaüzenet : a fájl......Nod le Avast fel Boot viruskeresés Semmi,Panda semmi Mc affe semmi Spy hunter semmi,Super anti spyware semmi.A helyzet továbbra is változatlan.Késõbb rájöttem,ha csatlakoztatom az adathordozót és csak utána kapcsolom be a számitógépet akkor olvasható ami rajta van és irni is birok rá.Mielõtt újratelepitem szeretném megtalálni a hiba okát,elõre is köszönöm a segitségeteket.

Posted
rájöttem,ha csatlakoztatom az adathordozót és csak utána kapcsolom be a számitógépet akkor olvasható ami rajta van és irni is birok rá

egyébként igen FAT 32,szerintem a hozzáférési jogok körül kellene turkálni esetleg valami a háttérben csatlakoztatáskor tiltja az eszközt.Ellenõriztem a Sysinternals Autoruns program viewerrel semmi gyanús.Próbálkoztam flash drive repair eszközökkel ADATHORDOZÓ NINCS CSATLAKOZTATVA hibaüzenet pedig a sajátgépben ott van és meg is birom nyitni csak üresnek látszik :gonosz: .

Posted

Szerintem ne a haldokló Windows-oson keresztül próbáld megoldani a problémát. Boot-olj be Egy Linux Live CD-rõl (vagy esetleg a Windows telepítõ lemez "recovery consol" -jával) és formázd meg a meghajtót.

Posted

Eltávolítottam az USB portok illesztőprogramjait az eszközkezelőben, újraindítás, új hardver észlelve telepítve és :oké: . Bírok rá írni bírom olvasni, újraindítás adathordozó csatlakoztatás üres és nem írható. Tiszteletben tartom hozzáértéseteket de nem értem miért a formázással vagytok felakadva

elmentem egy barátomhoz akinél kipróbáltuk és minden OK
,azóta több helyen is kipróbáltam mindenhol működik csak nállam nem.Nállam is működik ha csatlakoztatom a géphez bekapcsolás előtt.
ha csatlakoztatom az adathordozót és csak utána kapcsolom be a számítógépet akkor olvasható ami rajta van és irni is birok rá
  • 1 month later...
Posted

Hali!

Lenne egy számomra igen idegromboló kérdésem. Internet: T-home-os, kábel. Van két gépem és szeretném mindkettõre telepíteni a netet. Ez már egyszer sikerült is, de a másik gépen újra kellett rakni az op-rendszert. Na a gond ezután kezdõdött: vagy nem ismeri fel az USB eszközt, vagy ha olyanja van felismeri, de ír egy 10-es hibakódot esetleg ismeretlenként kezeli. A másik gépen (majdnem) hibátlan a net, kábelen. A másik gép USB csatlakozójával sincs gond (próbáltam egyéb eszközökkel). Próbáltam a hivatalos telepítõ cd-t és vagy az a válasz, hogy "ennél frissebb illesztõprogi nem kell" (saját megfogalmazás) vagy semmit sem csinál..... Mit kezdhetek ezzel a problémával?

Elõre is köszi: Zsolt

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Már több témában is próbáltam itt a fórumon segítséget kérni egy Kingston 8GB pendrive problémájával kapcsolatban. Ez a pendrive minden más pc-n jól mûködik, csak az enyémben nem.Vagyis a más gépén ráírt adatokat tudom törölni,nagy ritkán írni is tudok rá. De általában olyat produkál mintha lefagyna az eszköz, vagyis csak áll és számolja a fájlokat és úgy is marad.Esetleg ami még súlyosabb hogy egy ablakban közli velem: Az elem nem található.

Többé már nincs a helyén:számítógép.

Ellenõrizze az elem helyét és próbálja újra.

Cserélhetõ lemez

Ezek után tényleg nem látszik a sajátgépben sem.Pedig ez az eszköz gyönyörûen mûködött kb.fél éve már a win7-tel.Most a probléma elõtt lett a rendszer 2 nappal újra telepítve.Mellesleg másik két pendrive-om,meg az ismerõseimé is kitûnõen mûködnek a gépben, illetve az usb-s kártyaolvasó is.

Mi lehet a gond? Talán az hogy elõtte írás közben ki lett húzva? De akkor másnál sem mûködne!

Posted

Lehet, hogy egyszerûen ez a pen drive nem fér össze, az alaplapi USB vezérlõddel. Frissítsd a chipsetdriver-eket, vagy próbálj ki egy PCI-is USB kártyát.

Elõtte meg lehetne próbálni törölni a partíciót arról a pen drive-ról, majd ismét létrehozni Windows 7 alatt majd megformázni, hátha..

Posted

Az igaz hogy elõtte az a fél éves mûködés másik alaplappal volt. Egy Gigabyte GA-M57 SLI S4 típussal.

A win7 csak formázni engedi, törölni nem a partíciót. Esetleg olyan boot cd-rõl töröljem a partíciót amelyrõl nem beszélhetek?

Posted

Igen, arról tényleg nem beszélhetsz. De van olyan amirõl igen: Gparted. És szintén boot-olható ;)