geri005 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Egyes fájlmegosztókon elérhető a Microsoft Office 2010 Bétája. Angol nyelven természetesen. Gépigény: Operating System: Windows XP SP2 or higher Processor: Pentium 1.0 GHz or higher RAM: 512 MB or above HD: Varies depending on installation choices (1,4GB 32biten, 64biten 1,7GB) Resolution: 1024 x 600 or higher Én magam nem próbáltam, ha valakinek van tapasztalata az érdekelne. Szerk.:Egyébként még idén várható nyilvános béta. Néhány screenshot Vision Word PowerPoint Excel Újdonságok Wordben: Beépített Screen Capture eszköz. Kép Háttér eltávolító képekhez. Előtte: Kép Utána: Kép - (Ez tetszik) Ez még nem minden: Kép Részlegesen bennhagyható háttér, effektek hozzáadása... Íme az eszköztár: Kép Protected Mode: Az internetről letöltött dokumentumok egészen addig nem módosíthatóak ameddig azt nem engedélyezed. Kép Új Smart Art-ok Kép Szerzői engedélyek Segítségével megadhatóak a dokumentum szerkesztésével, terjesztésével etc. kapcsolatos beállítások. Kép Teljesen átdolgozott menü az Office gomb kattintására. Kép Új nyomtatási panel az Office gomb menü alatt.Minden fontosabb beállítást azonnal elérünk. Kép (Outlook újdonság: Jumplist lehetőségek Windows 7-hez) Kép A Powerpoint megkapja a Word egyenletszerkesztőjét, új Action Gomb. Kép Action Panel: Kép
[OP]Destroy-man Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Tapasztalat: Gyorsabb mint a 2007-es, stabil, rearmolni kell , és van belõle 64 bites. Konkrétabban: új fájl menü, ami mégjobban megkönnyíti a munkát, a ribbon nem változott. Egy optimalizált 2007-esnek tûnik 1 hónap használat után.
geri005 Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 Na. Már azt hittem senki nem próbálta ki. Mindenesetre örülök a pozitív tapasztalatoknak.
payskin Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Legjobb tudomásom szerint nincs még belőle béta, mert el sem jutott ebbe az állapotba a fejlesztés. Tech Preview van.
geri005 Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Ennek tudatában minek nevezhetjük a kiszivárgott verziót?
arpsoft Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 És ez szépen látszik is az Excel és a PowerPoint snapshoton.
devergo Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Hu, kicsit, nagyon le vagyok maradva. Látom, olvasom vannak akik már Microsoft Office 2010 Bétáját tesztelgetik, én meg sajna csak az Openoffice-nál tartok. Sajna azoknak a fránya anyagiaknak, még egy jó darabig azt is fogom használni. Gondolkodtam hogy megveszem az otthoni Microsoft Office 2007-et, de látom lassan már leváltja a 2010-es verzió.
geri005 Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Technical Preview mint kiderült, az a "lassan leváltja" az még picit túlzás, még csak arról is találgatnak, hogy lesz-e nyilvános Bétája idén.
payskin Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Így van, szerintem még kb. egy év, mire megjelenik a 2010.
geri005 Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Kicsit kibővíteném az első hozzászólásom, ha valamelyik moderátor lenne oly kedves és beleszőne, azt megköszönném. Megtörtént. <Pjotr>
[OP]Destroy-man Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Ez a háttéreltávolítás nem nagy újdonság, már a 2003-ban is benne volt (de lehet, hogy a 2000-ben is, arra már nem merek megesküszni).
geri005 Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 Én nem vettem észre, ezeket az újításokat egy angol híroldal publikálta. Nyilván újítottak rajta valamit. Mindenesetre szeretném folytatni, amit elkezdtem. Ezúton is köszönet Pjotr-nek, KGigi-nek hogy beleszőtte az eddig írtakat. Amint valami újat megtudok jelentkezem.
Csaba_# Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Akkor a klasszikus legördülõ menüt, már végleg el lehet felejteni ?! Mert akkor maradok a 2003-nál.
geri005 Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 Én úgy olvastam, hogy sokkal testreszabhatóbb lesz, így a 2003-as "sztájlt" is elő lehet csalni majd.
Csaba_# Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Az jó lenne, így nem kell majd az embernek félóráig tekergetni a nyakát, hogy mi hol van. Szerintem sokan az új felhasználói felület miatt nem váltottak a 2007-re anno.
geri005 Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 Hát sokszor nagyon egyszerû dolgokat is keresgélni kell benne. Iskolákban sem terjedt el nagyon a 2007
payskin Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Én úgy olvastam, hogy sokkal testreszabhatóbb lesz, így a 2003-as "sztájlt" is elő lehet csalni majd. Forrás? (Kizártnak tartom, egyébként.)
geri005 Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Igaz, tévedtem, alapból nem lesz benne, egy programmal lehet visszahozni. (Én még is úgy emlékszem, hogy olvastam valahol csak azt nem tudom hol.)
payskin Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Programmal viszont a 2007-esben is vissza lehetett hozni; jó néhány, főleg fizetős megoldás volt erre. Tekintve, hogy minden abba az irányba halad, hogy az összes MS-program szalag felületű legyen, elég valószínűtlen, hogy bárhol is visszalépjenek a lenyíló menükhöz, akár alternatívaként is. A Microsoftra nem jellemző, hogy könnyen beismerné, ha téved. Márpedig ha a lenyíló menük hirtelen megjelennének az Office-ban, mint alternatíva, azzal gyakorlatilag beismernék, hogy a szalag mégsem volt jobb megoldás, jobb felületi elem, mint a menü.
geri005 Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Tulajdonképp lehet jó megoldás, csak ugye a 2007 elõtti összes verzió lenyíló menüs volt, így tanulták meg. Én már átálltam a 2007-esre de én sem találtam sok mindent az elején.
KGigi Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Nekem semmi bajom sincs vele, sõt, gyorsítja a munkát. Az iskolák azért nem állnak át, mert azokon a gépeken még az új Word sem fut el...
Recommended Posts