Victoryus 0 Share Posted July 2, 2009 Sziasztok! A probléma: Windows Xp sp2-es van fenn a gépen. Ha hibernálom, és utána áramtalanítom a gépet, majd újra bekapcsolom az elosztót, amint áramot kap bekapcsol a gép. Ha simán csak a leállítást választom, akkor nincs ilyen hiba. Mi lehet a gond? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victoryus 0 Author Share Posted July 3, 2009 Jelentkezett egy újabb hiba: játszottam a GTA 4-el, és egyszer csak leállt a sata-s vinyóm. Újraindítottam a gépet, és meg volt cserélve a hdd hierarchia, meg a boot sorrend is. / 1db ide Samsung, 1 db Sata Samsung ez lenne a rendszerlemez, meg 1 db Lg dvd író sata/ A két sata eszköz vadonat új, az író egy napos, a vinyó 3 hónapja van meg... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Share Posted July 3, 2009 Az a rendszer vinyód? BIOS frissítést próbáltál már? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victoryus 0 Author Share Posted July 5, 2009 A satás Samsung a rendszer lemez, azon van a játék is mellesleg, csak másik partíción. A két hiba nem hiszem hogy összefügg. Rá volt kötve 2db venti is arra a tápkábelre, amirõl a vinyó megy, szerintem nem kapott elég feszültséget, vagy áramot. Egy ventit kivettem, egy meg megy a dvd író tápjáról. Azóta nem állt le. Sajnos ezen az alaplapon nincs csak egy cpu venti csatlakozó, nem volt egy jó vétel ebbõl a szempontból se. Hiába Asus, nem vagyok tõle elragadtatva. Az eredeti gondomra visszatérve: ha a billentyûzet nincs bedugva, akkor hibernálás után se kapcsol be egybõl amint áramot kap. A biosban nincs a billentyûzetre vonatkozó beállítási lehetõség. Talán mégis megpróbálok egy bios frissítést. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDzseff 0 Share Posted July 5, 2009 Üdv! Nekem ASUS P5QL Pro alaplapom van, (1 Chassis, 1 CPU, 1 Power) de a Power Fanra is Chassis van kötve és semmi probléma nincs vele De térjünk a tárgyra! BIOS-ban (legalábbis az enyémben van) remélhetőleg van olyan beállítás, hogy indítsa a rendszert, ha a billentyűzetet nyomogatod. Ezt próbáld kikapcsolni, ha esetleg be van kapcsolva, illetve próbáld másik billentyűzettel, amin nincs Wake Up, Power és egyéb gombok. Ha nem segít térjünk vissza az alaplapra! Üdv, LordDzseff Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted July 5, 2009 A probléma egyszerű. A BIOS-ban van egy olyan rész, hogy "mit csináljon a gép, ha nem kap áramot egy ideig, majd újra áramot kap" (Restore on AC Power Loss). Itt 3 lehetőség van: 1: Az elöző állapot visszaállítása (ha be volt kapcsolva, akkor bekapcsol, ha nem akkor nem kapcsol be) 2: Kapcsoljon be 3: Kapcsoljon ki (értelem szerüen nem csinál semmit ) Ezt nézd meg mire van beállítva. A hibernálást a gép bekapcsolt állapotnak veszi, mert minimális áramra hibernáláskor is szüksége van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victoryus 0 Author Share Posted July 5, 2009 Köszönöm a segítséget, de most van csak igazán gond. Az asus updaterrel akartam frissíteni a biost. Az eredetit le is mentettem, az legújabbat letöltöttem. A frissítést elkezdtem, mivel minden egyezett. A frissítés eljutott kb 70%-ig és utána se kép se hang. Újraindítom, semmi. Próbáltam a cmost törölni, de semmi. Azt írja a használati utasítás, hogy ezen az alaplapon ilyen esetben segít az EzFlash, és nem lehet elcseszni a frissítést. Hát, a gond csak az, hogy a javításhoz kéne kép is, meg be kéne lépni a biosba de odáig nem jutok el. Ilyenkor mi a helyzet? Se nem csipog, semmi. A kis zöld led világít az alaplapon, meg pörögnek a ventik. Még garanciális szerencsére. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted July 5, 2009 WINDOWS ALÓL TILOS BIOS-T FRISSÍTENI! Annak az alaplapnak annyi, mivel nem fogják neked kicserélni az alaplapi ROM-ot, és flashelni se fogják. Viszont ha visszaviszed az alaplapot nehogy elmond, hogy BIOSt frissítettél, mert az garanciavesztéssel jár! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted July 5, 2009 Köss be egy floppy-meghajtót, és indítás elõtt tegyél be egy lemezt, amelyen rajta van a BIOS-fájl, majd indítsd el a gépet, hátha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geri005 0 Share Posted July 5, 2009 Destroy-man' date='2009. július 5. 20:47' post='394891'] Hiszed vagy sem, épp ma frissítettem az Asrock alaplapom Windows alól. Szégyellem is magam érte Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted July 5, 2009 Én nem bízok benne, hogy ez a megoldás jó lenne, mivel nem kap vezérlést a processzor (ellenkezõ esetben valami jelzést adna a gép). Link to comment Share on other sites More sharing options...
geri005 0 Share Posted July 5, 2009 Én abban sem vagyok biztos, hogy a szervizben garanciára hivatkozva szóba állnak veled, mivel te tetted tönkre. Bár nem tudom hogy megy ez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Share Posted July 5, 2009 OFF WINDOWS ALOL TILOS BIOST FRISSÍTENI! Az előző alaplapom (MSI K8N Neo2 Platinum) például nagy ívbe tett az MS-DOS alóli frissítésemre, a flash-elő progi mindent úgy írt ki, mint ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Újraindítás után viszont, ugyanaz a BIOS verzió fogadott. Végül kénytelen voltam Windows alól csinálni, és egyből sikerült. :!: De ezt csak teljesen "szűz" Windows-on szabad csinálni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted July 5, 2009 Vannak speciális esetek, amikor rá lehet engedni win alol is egy bios frissítést, ez igaz, de messze kerülendõ. Ráadásul itt egy ASUS alaplapról van szó, ami nem véltelenül tartalmazza az EZFlash nevû programot (be van "égetve" a bios mellé). Megbízható, eddig nekem nem volt vele gondom, pedig sokszor használtam, különbözõ típusu lapokon is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Victoryus 0 Author Share Posted July 6, 2009 Ha nem mûködne a windows alóli frissítés, akkor miért raknák rá a gyári cd-re a frissítõ progit? Frissítettem az elõzõ lapomat is, az még ECS volt, meg egy dvd írót, ott gond nélkül ment minden. Ez a tipikus ígyjárás esete... Lehet hogy rossz a bios ami kinn van a honlapjukon, volt már ilyen. A flash romot Pesten ki tudják cserélni, de itt ahol lakok nem hiszem. Na ha nem megy a floppy-s, dvd-s frissítés se, akkor vissza a boltnak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts