Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Codegen 6225, a letisztult


LordDzseff

Recommended Posts

LordDzseff
Sziasztok!

Úgy érzem régen volt már ház teszt (meg egyáltalán valamiféle teszt... :D), ezért én leteszteltem az öcsém gépházát. Volt már egy rövid összefoglaló a Számítógépház-vásárlás topikban, de kicsit át kellett gondolnom a dolgokat, és kibõvítettem a dolgokat. Õszintén, meglepõdtem a Codegenen.

Kívülrõl:
IPB kép

Én nem érzem, hogy túl csicsás vagy túl robosztus lenne, szimplán egyszerû, letisztult, de mégsem olyan mint ha irodában lennénk. Sajnos a benne lévõ dolgokat nem szedhettem ki, de amennyit tudtam, megtettem.

A belsõ:
IPB kép

Mint az aláírásomban is láthatjátok, ugyanolyan konfigunk van mindkettõnknek, azzal az eltéréssel, hogy nekem egy CoolerMaster Elite 335-ben van a vas, erre majd még vissza fogok térni. A hely szinte megegyezõ az enyémmel, méretekben nem sok eltérés. Amit sajnálok, hogy csak 3db 3,5ös hely van benne, de mivel egy merevlemezt használunk, így ez nem okoz problémát. Az Intel referenciahûtõje kényelmesen elfér, de szerintem magasabb is beépíthetõ.

IPB kép

Mint tudjuk a Samsung merevlemezei, amúgy sem forrófejûek, de az értékeken én is meglepõdtem, de errõl késõbb! A ház hûtésérõl egy Zalman 80mmes Silent ventilátor gondoskodik, ami hátulra van beépítve, hogy eltávolítsa a meleg levegõt, de elõre is beszerelhetõ egy 80mm-es darab. A Zalman hûtõjét egy Zalman Fan Mate 2-vel lehet szabályozni, így ha játék közben szükség van az erõre akkor teljes fordulatszámon (kb. 2600-2800 RPM), de letekerve teljesen a ventilátor kb. 1400 RPM-re áll be.

A kis Fan Mate:
IPB kép

Nagyon szeressük! :oké: (fõleg azért mert potom 1000 Ft-ba kerül és ha minden igaz bármilyen 3tûs ventit szabályozhatunk vele! Hozzá adtak egy kétoldalas ragaszót, azzal van felragasztva a gépház oldalára.)

Szellõzés:
IPB kép

Hátul vannak rácsok, a 80mm-es helyen már a Zalman ventijét láthatjuk! Mint már azt említettem, elõl is van hely ventilátornak, sajnos csak ezen a kis résen szellõzik:
IPB kép

Összerakva:
IPB kép

Mint ahogyan láthatjuk szellõzõ lukakat azért raktak rá, nagyjából a processzornál pedig egy 80 mm-es ventilátor hely van kissé furán kialakítva, ugyanis két luk át van fúrva kettõ meg nincs. :pislog: Aki ezt kitalálta nem tudom hogy gondolkodhatott, de maximum fogunk valamit és átlukasztjuk... :démonikacaj:

Az elõlap szokásos, két USB és 1 Mikrofon bemenet és egy Fejhallgató kimenet:

IPB kép

Nos akkor jöjjenek a teszteredmények!
A konfig:
Asus P5QL Pro
Intel E5200 Pentium Dual Core on 45nm @2,5 GHz
Asus EAH4670 (Ati Radeon HD4670)
Samsung féle 7200 RPM-es 320 GBos SATAII csatolófelületû HDD

IPB kép

Terhelés nélkül, azaz maximum egy Firefox mellett a CPU 30-33 Celsius fok, az alaplap pedig 29-31 fok. A merevlemez 28-30 fok között van ilyenkor. Amint terhelés alá állítom a gépet, pl. egy Far Cry 2-vel a CPU felmelekszik, 40 fokra(!) és a referenciahûtõ feljebb kapcsol kb. 2600 RPM-re én pedig a Fan Mate 2-vel a házhûtõt 1800-1900 RPMre állítom, így az alaplap 33-35 fok, a merevlemez 30-35 fok között mûködik! A videókártya üresjáratban 40 fok körül, terhelve 60-70 fok között, van eredeti Asus hûtésével. Nos ami meglepõ, hogy az én gépházam egy CoolerMaster Elite 335, aminek szerintem sokkal jobb szellõzése van már ránézésre is, de 5foknál nagyobb eltérést (természetesen a CoolerMaster javára) nem tapasztaltam, úgy, hogy a CoolerMasterben 80mm helyett 120mm venti van, szintén Fan Mate-el szabályozva!

A ház árban 11000 Ft körül mozog, 400Wos Codegen tápegységgel, ami természetesen le lett cserélve, de ha csak egy internetgépet rakunk össze, elegendõ lehet, de azért nem bíznám rá az életem! Az anyaghasználattal nincs problémám, a ház szerintem egyben van, noha az elõlap mûanyaga sajnos nem holtbiztos, de ha nem emelgetjük minden nap, és ha emeljük és figyelünk rá hol fogjuk meg a gépet, ebbõl semmilyen problémánk nem adódhat. Összességében meglepõdtem, hogy egy CoolerMasterrel szemben mit produkált a gép.


Ár/érték: 4/5
Szellõzés: 4,5/5
Minõség: 4/5!! (Codegen!?? :pislog: )
Elõny: Normális design, kielégítõ hûtés, szellõzés
Hátrány: a tápot azért nem árt kicserélni

Üdv, LordDzseff
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...