Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Üdv! Vettem nemrég egy Gigabyte Geforce 8400GS 512MB DDR2 videokártyát. Hát ugye az AGP-t elfelejthetem, mert ennek PCI X16-os csatlakozója van. Így PC-met az alábbi eszközökkel tuningolnám:

Gigabyte GA-M56S-S3 AM2 alaplap

AMD Athlon X2 Dual-Core 5200+ AM2 processzor

Kingmax DDR2 1GB/800MHz memória

és a fent említett videokártya.

1: Kompatibilisek-e ezek az eszközök egymással, és tudnak-e összehangoltan mûködni?

2: A videokártya használatija ajánlja, hogy a táp 450W-os legyen. Nekem 400W-os van. Kell-e cserélni?

3: Szükséges-e ezek után a Windows-t újratelepíteni?

Elõre is köszönöm a segítséget.

Posted

1.: igen, összeillenek.

2.: ennek a videókártyának nem kell ekkora táp, egy 400W-os bõven elég, viszont azt leírhatnád, hogy pontosan milyen márkájú a tápod, mert ha gagyi, érdemes lecserélni egy megbízhatóra.

3.: igen, ezekután mindenképpen újra kell telepíteni a Windows-t.

Posted

A ház Azona márkájú, ehhez járt a táp IPB kép A képen a 3.-ik. Nem tudom hogy ez mennyire gagyi, nekem eddig sem a házzal, sem a táppal nem volt semmi gondom. Bár ahogy rákerestem a fórumon, az Azona tápot sokan szeretik.

Posted

De most úgy döntöttem, hogy veszek egy M-Link házat 450W-os táppal, és abba pakolok bele mert ez megmarad egy másik gépnek.

Posted

M-Link nem tudom hogy az Azona mennyivel jobb vagy sem, de az M-Linknek 450W-os a tápja. Közben utánanéztem az AM2+-os CPU-knak, hát kiderült, hogy azokat csak félig támogatja, és lecsökkenhet a teljesítmény, úgyhogy nesze neked AMD Athlon64 X2 7750...

Posted

Az, hogy a HT link sebessége nem lesz akkora, mint AM2+-os lapok esetében, nem hátráltatja ezt az X2-est.

Azt az M-link vackot meg elfelejteném.

Posted

Ez egy AM2+-os processzor:AMD Athlon64 X2 7750 ezért nem szeretném berakni. Ehelyett az eredeti terv szerint AMD Athlon X2 Dual-Core 5200+ AM2 processzort veszek

Posted

A Gigabyte GA-M56S-S3 támogatja az Athlon64 X2 7750 (AM2+) processzort F5-ös BIOS verzióval. ;)

Posted

Frissíts BIOS-t, és tedd bele nyugodtan. És ahhoz a házhoz kapott tápegység nem éppen a legmegfelelõbb lesz, nézz szét a tápegységvásárlás topicban.

Posted

A "nem éppen a legmegfelelõbb" kifejezés itt szerintem már kevésnek bizonyul. :)

Posted

Most inkább a következõre gondoltam: egy Mercury 450W silent táphoz egy üres házat venni. De nem tudok dönteni mindenképp szeretnék egy kis dizájnt. Most a GMC R2 'TOAST' és a HERO 16B között gondolkoddok. Az elõbbi dizájnos, kicsi, de állítólag zúg a DVD író benne de különben meg nekem tetszik ez a felfelé tolós technika az más dolog hogy kinek hogy mûködik...

Posted

Mercury, M-link? :pislog: Én a helyedben nem a házam dizájnja, hanem inkább a számítógépem testi épsége miatt aggódnék. :hááát:

Posted

Minden fontos, de Szegeden nagyon kicsi a választék...

Posted

Csak Debrecenben van vagy 2 tucat számtech. bolt +azok a "zugszélhámosok" amikrõl még nem tudok.

Nem hiszem, hogy Szegeden más lenne a helyzet. :D

Posted

Hát csak az általam megszokott helyeken vásárlok (Extreme Digital, IDC, Mistral amíg volt) ahol tudom hogy normálisan kiszolgálnak és segítőkészek még ha cseréről van is szó. Ahogyan írtátok, a régi Azona tápok jók, úgyhogy nem cserélek. De abban segítsetek kérlek, hogy a 2 processzor közül akkor melyiket érdemes megvenni? AZ AM2-est vagy az AM2+-ost?

Posted

Nos, minden rendesen mûködik kivéve a hang! Mikor feltelepülne a drivere, kiírja hogy nem telepíthetõ fel! Már letöltöttem 3 másmilyen verziót, ugyanezt írták ki.. :Sír: :Sír: Mit tehetnék?

Posted
...általam megszokott helyeken vásárlok (Extreme Digital, IDC, Mistral amíg volt) ahol tudom hogy normálisan kiszolgálnak és segítőkészek...
Máshol is ilyenek, de ettől még simán átb**zhatnak. :démonikacaj:

--------------------

Milyen márkájú és típusú alaplapod van?

Posted

Gigabyte GA-M56S-S3 AM2. Ezzel másnak is problémája volt, de én hiába próbálkozom, egyre rosszabb: lett 2 ismeretlen audióeszköz és egy HD-s audió eszköz az eszközkezelõben, amiket nem lehet kitörölni. Van valami UAA program is. A hangkártya drivere megakad installáció közben, és hibaüzenettel nyugtat meg, hogy a telepítés nem sikerült.

Posted

Töltsd le a legújabb Realtek HD Audio driver csomagot :nyíl: innen. (Mielőtt telepíted a régit távolítsd el.)

Az ismeretlen audio eszköz problémádra pedig ez a megoldás.

Posted

A probléma megoldódott már aznap 23:00kor és akkor már nem írtam le a tapasztalatot. Még ekkora hülyeséget rég tapasztaltam. Van ugye a Gigabyte telepítõ CDn az xPress install. De elõször nem a Microsoft UAAt kell feltelepíteni, hanem a hangkártya drivert. Hihetetlen hogy ennyin múlik valami.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...