solties Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Azért kezdek ebbe a topikba, mert lassan megjelenik a windows 7. Ezért úgy gondolom, egyre inkább (kinek a pap ...)elterjednek a win 7 témák, transformation pack-ek a világhálón, ami a vista témákat hivatott talán leváltani. Jómagam vista felhasználó vagyok, és erre a rendszerre is létezik már ilyen, de én is kipróbálnék valami olyat ami tökéletes W7 varázsol, legalábbis külsőre a windowsunkból. Tehát ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, ötlete, hogy mit, hogyan, és hol lehet, azt itt meg lehetne osztani, tippeket ötleteket adni egymásnak! Várom a tapasztalatokat ezzel kapcsolatban!
kolyvekistvan Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Sziasztok! Újonnan regisztrált felhasználó vagyok, és remélem, jó helyen teszem fel kérdésem. Beleestem abba a hibába, hogy bedőltem egy hirdetésnek az Origó szoftverbazis honlapján, miszerint van egy program, mely az XP felületét Windows 7-re változtatja. Kipróbáltam. Sajnos! Azóta kigyomláltam a gépemről, de az eredeti XP-s felületet nem sikerült maradéktalanul visszanyernem. Elsősorban a mappák megjelenítésével van problémám. Nem az alapértelmezett mappabeállítások jöttek elő, hanem a "klasszikus" windows-os mappák. A Vezérlőpult "mappabeállítások" ablakban a "Gyakori műveletek megjelenítése a mappákban" lehetőség szürke színnel van kijelölve, így az előtte lévő kis karikába nem tudom a kijelölést megerősíteni. Ha az alapértelmezett gombra kattintok, látszólag kijelöli az alkalmazást, de miután az "alkalmaz" gombra, majd az OK-ra nyomok, visszaugrik a klasszikus windows beállításokra. Mi lehet a hiba? Vissza tudom nyerni az eredeti XP-s felületet, vagy valami végzetes történt? Előre is köszönöm válaszotokat!
Csaba_# Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Az XP-t félelmetesen könnyû Windows 7-re változtatni. Lecseréled egy Widows 7 RC-re. A megjelenítés tulajdonságainál visszaállítottad, a Windows XP-s témát?
kolyvekistvan Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Igen, már megpróbáltam többször is, de nem segített.
Csaba_# Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Elõtte talán egy rendszer visszaállítást meg lehetne próbálni, a Windows cicoma program telepítése elõtti idõpontra. ( :!: Elõtte biztonsági másolat a fontos fájljaidról!)
kolyvekistvan Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 A rendszer visszaállítása segített!! Köszönöm!!
mrszitya Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 ... valami olyat ami tökéletes W7 varázsol ... Nos, mint az az elõbbi hozzászólásokból is kiderül, tökéletes nem lesz - illetve a kivétel erõsíti a szabályt, hamarosan meg is lehet vásárolni az új oprendszert, avagy addig is lehet ingyen, legálisan próbálkozni az RC-vel... Na de.. A Windows KELLÕ ISMERETE és TÜRELEM birtokában azért szépen át lehet szabni az XP-t 7-re. Már most is több tucatnyi félmegoldást lehet találni a neten - mondjuk itt, de van már egy-két "teljes" plasztikai csomag is, mint az STP. Aki még hírbõl sem hallott pl. a rendszer-visszaállításról, sosem szokta buherálgatni az oprendszerét - csak használja az "alap dolgokra", talán inkább ne próbálkozzon ezekkel. Ha mégis belevág így, elõtte olvasson utána "nagyon" a témának (Techline.hu-t javaslom, de Google mindig készséggel áll a netezõk rendelkezésére, vagy többé-kevésbé a Segélyvonal is )
stabipapi Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Sziasztok! Ha magyar nyelvû Win7-re telepítek angol nyelvû theme packot(win7 neon theme), akkor angol lesz az oprendszer vagy csak az ikonok stb...?
aspirie08 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 (edited) Üdv! Látom ezt a topicot, gondolom feldobom egy kicsit. Néhány program szükséges a Windows 7 témájának cseréjére. Tutor1: Elsõként ezzel kezdem: Windows 7 Start Orb Changer Maga a program a Start gombot hivatott biztonságosan kicserélni, biztonsági mentést is létrehoz. Néhány gombot telepít önállóan pl: de az interneten a Google segítségével még többet lehet találni. Mûködése egyszerû. - Program indítása. - Change Orb gomb megnyomása, kiválasztjuk(ha kell tallózd be) a kívánt ORB-ot és megcsinálja magától a program. - Megijedni nem kell, az explorer.exe le fog állni és újra fog indulni. Edited October 9, 2010 by aspirie08
aspirie08 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 (edited) Folytatom a Windows 7 témájának a cseréjének a leírását. Tutor2: A második módosítás: ExplorerFrame.dll átírása, felülírása. (BIZTONSÁGI MENTÉST KÖTELEZŐ LÉTREHOZNI ERRŐL A FÁJLRÓL) 32 bites illetve 64 bites változatnál is megoldható az átírás, de fontos, a felülírandó ExplorerFrame.dll-nek is egyforma változatúnak kell lennie az előzővel, tehát 32 biteset csak 32 bitessel, 64 biteset csak 64 bitessel! Lássunk hozzá, miért is felelős ez a fájl. A képen bemutatnám, hogy a felső navigációs gombokért, mondhatni a navigációs menüért felelős ez a fájl. Gyengébbek kedvéért pl.: a előre-vissza gomb. A következő lépéseket kell tenni: Ennek a fájlnak a felülírása nem egyszerű, mivel gyöngyszemként védi az operációs rendszer, ezért sajátra kell varázsolni a következő képen: Start -> Minden program -> Kellékek -> Futtatás Bejön a cmd-nk, a következőt kell beírni: (Beírás után Entert el ne felejts ütni ) takeown / f explorerframe.dll Angolul így néz majd ki: Ez után, látogassunk el a C:\Windows\System32 mappába és keressük meg az explorerframe.dll-t. (64 bit esetén a SYSWOW64 mappában) 1) Ez után Jobb klikk-> Tulajdonságok. 2) Bejövő ablakon katt a biztonság fülre. 3) Két részre osztódik most az ablak, a felsőben a Csoport vagy felhasználó név: itt jelöljük ki az Users ("Név"\Users)-t 4) Kattintsunk a szerkesztés gombra. 5) Egy hasonló ablak ugrik elő, mint amilyen előtte volt. -> Elsőként ismét a felső részben válasszuk ki az Users ("Név"\Users) csoportot. -> Másodikként az alsó részben pedig az Users engedélyeinél a Teljes hozzáférést pipáljuk be. Majd alkalmazás -> oké 6) 4. pontban megnyitott ablakra is mehet ez után az OK. Ez után tanácsos újraindítani a számítógépet. Ha ez megtörtént bátran cserélhetsz explorerframe fájlt, bármilyenre a következő módon: -Az eredeti explorerframe.dll-ről ugye létrehoztál egy biztonsági mentést, mondjuk explorerframe-backup-original.dll néven. -Most a feladatkezelőben a folyamatoknál állítsad le az EXPLORER.EXE fájlt, de előtte legyen kéznél egy Total Commander, WindowsIntéző nem jó, mert amint leállítod az explorer-t eltűnik az is, mindenképp Total Commander kell, ingyenes program, hivatalos oldaláról letölthető. (GOOGLE) -Ha megtörtént és töltöttünk már le a rendszerünkhöz illő(32 v 64 bit), vagy a témával együtt érkező explorerframe fájlt, bemásoljuk a C:\Windows\System32\-be és felülírod az explorerframe.dll-t. Fontos, a backupot a felülírás előtt kell megcsinálni, mivel addig a backupot használja a gép, amíg újra nem indítod a változás előtt a gépedet! - Ha már egyszer létrehoztál backupot, semmi gond, a sima explorerframe.dll-t másold ki (Nem kivágás) tehát, másold ki az asztalra. (Jobb klikk -> másolás, Asztal -> jobb klikk, beillesztés). Tehát, ez megtörtént és ez után felülírtad az explorerframe.dll-t a System32-ben, újraindítod a gépedet és már is ez után a módosított explorerframe.dll fog indulni. Az asztalon levőt törölheted. Edited October 9, 2010 by aspirie08
pcmester Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Csak óvatosan! Egyszer telepítettem egy Win7 Windows skint, amitől kb. pár nap múlva összeomlott a Windows XP-m! Csak azért írom ezt a tapasztalatomat, hogy jól gondoljátok át, mielőtt Win7 skint telepítetek!
[OP]Destroy-man Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Már a Win10 korát éljük, sőt már több, mint 1 hónapja kint van a Threshold 2 is. Aki villogni akar a rendszerével, az nem Win7-en fogja ezt tenni.
SkyBird Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Ez igaz, csak az a kérdés, hogy lehet-e egyáltalán villogni a Win 10 kinézetével? Habár mintha már karácsonyi üdvözlet képet is láttam volna ebben a very primitív flat dizájnban. Szóval ez a jelen.
[OP]Destroy-man Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 Desktopon még van mit finomítani, de telefonon és tableten egész jó. Bár az is kérdéses, hogy desktopon hogyan módosítsák, hogyha a táblán is ugyan az az x86 / x64 fut.
Recommended Posts