mesza Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Üdvözlet! Egyik ismerõsömnek feltötrték az MSN címét egy olyan oldalon, ahol a feltörõnek is meg kell adnia adatait. Hogyan tudhatnánk meg valami információt (akár IP címet) az elkövetõrõl? Kérlek segítsetek, fontos lenne.
Pjotr Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Nem törték fel, hanem saját maga adta meg a felhasználóiját. Csak gratulálni tudok neki. Akik azt mondják, feltörték a címüket, 2 csoportba sorolom: saját maguk adták meg hihetetlen gyenge jelszót használtak
Jay Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 A jelszó emlékeztetõ is fontos, mert azt könnyebben fel lehet törni. Ha a kutyád nevét adod meg válasznak, aki ismer az könnyen kitalálja.
mesza Posted May 23, 2009 Author Posted May 23, 2009 Hát nem nehéz megtudni bárki jelszavát. Mondjuk nem internetezett suliban, mert ott például akár a Password Recovery-vel kideríthető egy jelszó. De mikor keresgéltem jelszóvisszaállító után, sok olyan leírást találtam, hogy kideríthető mások jelszava, ha cserébe elküldöd e-mailben az msn címed és jelszavad. Aki belépett, mondta hogy ő is így találta meg (idézet a beszélgetésből: "A talált v kapott címek alapján feltöröm emberek MSN- jét havertól kaptam az oldal címet"). Arról nem tudok, hogy ezek hogy is működnek mert nincs szükségem mások jeszavára.
Garono Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Arról nem tudok, hogy ezek hogy is működnek Szerinted működnek? Pontosan az ilyen hozzá-nemértőknek törik fel így a jelszavát. Olyan, mint a pishing. A jelszó emlékeztető is fontos, mert azt könnyebben fel lehet törni. Teljesen egyetértek! Imádom az olyan kérdéseket, hogy "édesanyja születési helye?". Hát jó, egy japán vagy kínai ürge biztos nem fogja tudni, de valami közelebbi rosszakaró három próbálkozásból kitalálja. Edit: Password Meter: http://www.passwordmeter.com/
jagdtigger Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Jelszavaknál én főleg az alapján írok jelszót hogy mihez lesz, a legdurvább jelszavam pl 25-30 karakter között változik, és ezt félévente cserélem(mint szinte mindenhol ahol szükség lehet erre). És amikor durvát mondok tényleg az, kis és nagy betűk keveréke számokkal és spec karakterekkel(pl.<>#&@łŁ$ß)
Garono Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 25-30? Ez azért már a 'felesleges plusz' kategóriába esik...
jagdtigger Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Ja csak hogy az a felhasználóim ér vagy 30000-et szóval nem is csoda, a többinél átlag 8-12 karakter ugyanúgy mindenféle karakterből.
majormate Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Hello! Segítség kellene Az történt, hogy feltörték egy barátom. Vagyis ilyen furán, mert én még nem láttam ilyet: az illető be volt jelentkezve, de valaki tudott a nevében írni, (vagy akivel beszélt annak a nevében is). Nem tudom, hogy, hogy csinálta, és anyira nem is érdekel, de eléggé bosszantó. Ha valaki tud segíteni abban hogy: 1 megszüntetni azt hogy ez az illető így "belépjen" más MSN-jébe, illetve 2: le lehet e nyomozni, hogy ki volt az? Szóval ha valaki tud segíteni megköszönném Köszönettel: Máté
TheComputerNerd Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 (edited) Nekem szerencsére még nem törték fel a jelszavamat, mindenesetre fokozottan ügyelek arra, hogy nem legyen könnyen megfejthetõ az accjaim jelszavai, különösen a steam-es accomé, amibe több mint 7000 ft-ot beleöltem, szal úgy vigyázok rájuk, mint a szemem fényére A 20-30 karakteres jelszó szerintem nem túlzás, ha meg tudod jegyezni,különösen, ha olyasvalamihez kell, amibe nem kevés pénzt öltél bele Edited September 23, 2010 by TheComputerNerd
Recommended Posts