Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Üdvözlet! Egyik ismerõsömnek feltötrték az MSN címét egy olyan oldalon, ahol a feltörõnek is meg kell adnia adatait. Hogyan tudhatnánk meg valami információt (akár IP címet) az elkövetõrõl? Kérlek segítsetek, fontos lenne.

Posted

Nem törték fel, hanem saját maga adta meg a felhasználóiját. Csak gratulálni tudok neki.

Akik azt mondják, feltörték a címüket, 2 csoportba sorolom:

• saját maguk adták meg
  • hihetetlen gyenge jelszót használtak
Posted

A jelszó emlékeztetõ is fontos, mert azt könnyebben fel lehet törni. Ha a kutyád nevét adod meg válasznak, aki ismer az könnyen kitalálja.

Posted

Hát nem nehéz megtudni bárki jelszavát. Mondjuk nem internetezett suliban, mert ott például akár a Password Recovery-vel kideríthető egy jelszó. De mikor keresgéltem jelszóvisszaállító után, sok olyan leírást találtam, hogy kideríthető mások jelszava, ha cserébe elküldöd e-mailben az msn címed és jelszavad. Aki belépett, mondta hogy ő is így találta meg (idézet a beszélgetésből: "A talált v kapott címek alapján feltöröm emberek MSN- jét havertól kaptam az oldal címet"). Arról nem tudok, hogy ezek hogy is működnek mert nincs szükségem mások jeszavára.

Posted
Arról nem tudok, hogy ezek hogy is működnek

Szerinted működnek? :virág: Pontosan az ilyen hozzá-nemértőknek törik fel így a jelszavát. Olyan, mint a pishing.

A jelszó emlékeztető is fontos, mert azt könnyebben fel lehet törni.

Teljesen egyetértek! Imádom az olyan kérdéseket, hogy "édesanyja születési helye?". :lol: Hát jó, egy japán vagy kínai ürge biztos nem fogja tudni, de valami közelebbi rosszakaró három próbálkozásból kitalálja.

Edit:

Password Meter: http://www.passwordmeter.com/

jagdtigger
Posted

Jelszavaknál én főleg az alapján írok jelszót hogy mihez lesz, a legdurvább jelszavam pl 25-30 karakter között változik, és ezt félévente cserélem(mint szinte mindenhol ahol szükség lehet erre). És amikor durvát mondok tényleg az, kis és nagy betűk keveréke számokkal és spec karakterekkel(pl.<>#&@łŁ$ß)

Posted

25-30? Ez azért már a 'felesleges plusz' kategóriába esik...

jagdtigger
Posted

Ja csak hogy az a felhasználóim ér vagy 30000-et szóval nem is csoda, a többinél átlag 8-12 karakter ugyanúgy mindenféle karakterből.

• 1 month later...
Posted

Hello!

Segítség kellene :D

Az történt, hogy feltörték egy barátom. Vagyis ilyen furán, mert én még nem láttam ilyet: az illető be volt jelentkezve, de valaki tudott a nevében írni, (vagy akivel beszélt annak a nevében is). Nem tudom, hogy, hogy csinálta, és anyira nem is érdekel, de eléggé bosszantó. Ha valaki tud segíteni abban hogy: 1 megszüntetni azt hogy ez az illető így "belépjen" más MSN-jébe, illetve 2: le lehet e nyomozni, hogy ki volt az?

Szóval ha valaki tud segíteni megköszönném :D

Köszönettel: Máté

Posted
  1. Alapos vírusirtás
  2. Jelszóváltoztatás
  • 1 year later...
TheComputerNerd
Posted (edited)

Nekem szerencsére még nem törték fel a jelszavamat, mindenesetre fokozottan ügyelek arra, hogy nem legyen könnyen megfejthetõ az accjaim jelszavai, különösen a steam-es accomé, amibe több mint 7000 ft-ot beleöltem, szal úgy vigyázok rájuk, mint a szemem fényére

A 20-30 karakteres jelszó szerintem nem túlzás, ha meg tudod jegyezni,különösen, ha olyasvalamihez kell, amibe nem kevés pénzt öltél bele :hááát:

Edited by TheComputerNerd