Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Letiltott böngészõ engedélyezése/megkerülése

sailorman

Recommended Posts

sailorman

Sziasztok!

Egy hajón dolgozom, ahol mûholddal kapjuk az internetet. Az irodai pc-n lotus notes van, simán tudok e-mailt küldeni a külvilágnak. Viszont az internet (böngészõ) le van tiltva, az explorerben legalább is csak bizonyos oldalak jönnek be. Ha bármi mást próbálok megnyitni, olyasmit ír ki, hogy „page cannot be viewed because of content filter”, vagy valami ehhez hasonlót. A lényeg, hogy a cég által támogatott oldalakat megnyitja, viszont semmi mást.

Nem nagyon értek a számítógépekez, mit csináljak? Most a lotus-on keresztül tartom a kapcsolatot a külvilággal, de egyébként nem jutok internethez, mert nagyon drága elõfizetni rá… sajnos nincs rendszergazdai jogosultságom, sõt, minden le van tiltva. Nem állíthatok át semmit. A control userpasswords2 –nél jelszót kér, registry kulcsot csak olvasni tudom, átállítani semmit nem enged. A biztonsági beállításokhoz nem nyúlhatok, szinte semmit nem tudok csinálni. Nem értek hozzá, de a registry-ben láttam olyat, hogy „content filter”. Ennek lehet köze a meg nem jelenített oldalaknak az explorerben? Vagy ez valami más? A tcp/ip beállításokhoz sem férek hozzá, mivel nincs rendszergazdai jogosultságom. A lotus-szal sem sikerült semmilyen oldalt megnyitnom. Mit csináljak, hogy legyen internetem? Tudtok segíteni? Biztosan van kiskapu…régen hallottam, hogy telnet-en keresztül is lehet internetezni, max. a képeket nem hozza be. Sajnos a telnet is le van tiltva, a services.msc-ben nem tudom elindítani a szolgáltatást. Mondanom sem kell, hogy semmilyen külsõ programot nem enged telepíteni a gépre. Valami hátsó kapu, ami a rendszergazdának nem jutott eszébe? Ha más nincs, az is elég lenne, ha cmd – telnet paranccsal csatlakozom valami szerverhez, és onnan internetezem valahogy, nem tudom. Bármilyen segítség jól jönne.

Köszönöm! Matyi (Sailorman)

KGigi

Ahogy elnézem, elég ügyesen megoldották. Nekem nem jut eszembe kerülõút.

Leona.

Ha tudsz, akkor próbálj meg egy portable böngészõt, vagy egy Linux LiveCD-t.