Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2009. májusi számról


Telek Zoltán

Recommended Posts

Telek Zoltán

íme az új PC World!

 

:!: --> KÉP <-- :!:

 

és szokás szerint a PC World tartalma

Link to comment
Share on other sites

Andromeda

Üdvözlöm a lap munkatársait!

 

Nekem kicsit csalódás a kisebb méret. Értem én a marketinget, csak nem szeretem.

Válság van, drágább az elõállítás, nem akartak árat emelni. Ez OK! A kényelmesebb fogás jól hangzik. Mindenki egy pár sorral kevesebbet ír, máris nem kell többet fizetni a cikkíróknak sem. Ez így korrekt, nem kell mellébeszélni. Butítják eléggé a népet, önök ne álljanak be a sorba.

Annak idején a jelentõs fejlõdésen ment át a lap, ezért voksoltam rá. Ma azért van gond. Rengeteg apró hiba, elírás. Engem ezek zavarnak igazán. Egy szembeötlõ hibát elfogadok tévedésnek, hisz nyilván nem szándékos. Ám a sok elírás, félbemaradt mondat, bekezdés felületességet sugall, úgy érzem valahol valakinek nem fontos az olvasó (ill. a saját munkája). A táblázatok nem egyeznek a szöveggel vagy a hardverajánló adatai és magyarázatai nincsenek összhangban a tartalommal. Az új számban van elõrelépés, ez biztató.

Alapvetõen azért olvasom még a lapot mert nem szeretek monitoron olvasni, bár lassan elkerülhetetlen. Önöké a feladat, hogy elodázzák számomra a dolgot és maradjak a többségében papírhíreknél. Meg az újság nekem szubjektívebb hatást kelt, mint egy netes cikk és az emberi vélemények jobban érdekelnek. Az önöké és nem az amerikai kollégáké ill. a nálunk sosevolt termékismertetõk.

Egyszóval Hajrá PCWorld!

 

Tisztelettel,

Mészáros Tibor

 

Ui.: Az olcsó CPU cikkben szerepel, hogy az AMD 5050e nem hivatalos, nem található. Valóban nem siette el a cég, sokáig csak s shoppon keresztül volt elérhetõ az adattábla, de egy ideje fent van a CPU keresõn is.

http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDe...=&f11=False

Link to comment
Share on other sites

Richy

Üdv,

 

A lap nem lett rossz, de sajnos találkoztam némi negatívummal - és néhány elgépeléssel, de ez benne van az iparban :) -, az Outpost Firewall támogatottsága megszűnt, vagy legalább is nekem nem egyértelmű miképp lehet a licenszhez hozzájutni. Engem az irtó része nem nagyon tud izgatni, jól megvoltam mindig is a NOD32vel.

Link to comment
Share on other sites

devergo

Üdvözlet mindenkinek.

A májusi lapot olvasgatva, megint találtam magamnak egy-két számomra, és remélem más kezdő számítógépesek, és haladó gépesek számára is, nagyon jól hasznosítható írást. Az egyik ami nagyon elgondolkodtatott, Tószegi Szabolcs írása volt, Süllyed a kalózhajó címmel. Ezekben az időkben, most itt nincs politika, értse mindenki úgy ahogy szeretné, szerintem gombamód fognak szaporodni az ilyen, vagy ehhez hasonló oldalak. Az egyik elsüllyed, de kettő újraéled.

Másik, amit hasznosnak találtam, a "Nézünk mint a moziban" című írás volt. Számomra egy kis áttekintést adott a lejátszó programok, rejtélyes, kicsit lehet hogy kusza világában. Remélem az ehhez hasonló cikk folytatásra fog találni, más területeken használható programok bemutatásával.

További jó munkát, a szerkesztő uraknak.

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba
Tartalmilag rendben vagyunk, bár az Apple programoknál kicsit felhúztam a szemöldököm, de belefér... néha...

Ami ellen viszont az oly' fetisizált miniatürizálás nevében felszólalnék, nem más, mint a már korábban is kritizált cikkindító oldalak. Például: 34., 74., 80. oldal. Nulla információ, 100% felesleges design. Kicsinyítsétek le ezeket is a 22. vagy a 92. oldal mintájára: fele kép, fele szöveg. Ízléses és van értelme is. Így talán beférne még egy-két kisebb program- vagy hardverismertető.

Azt, hogy a 6-7. oldal a sok képtől és szétbontott oldalszámozástól kusza és áttekinthetetlen, már nem is hangsúlyoznám.
Link to comment
Share on other sites

winyo2

Üdv!

 

Nekem az nem világos hogy most akkor megszűnt az Agnitum Outpost Firewall Pro támogatása?

Az Agnitum elküldi ugyan az új liszenszt de a tűzfal azt írja ki hogy érvénytelen.

Akkor miért van benne a kód az újságban ?

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Talán vannak itt páran, akik még emlékeznek ERRE a hozzászólásomra. Íme, a FOLYTATÁS ©. (2009.05.14. 10:15) :D :D

Link to comment
Share on other sites

payskin
:ole:
Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Csatlakoznék Balázshoz:

:ole: :ole:

 

Nekem még két hónapot várnom kell... 8)

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Köszönjük mindkettőtöknek!

 

@Giraffe: a legutolsó hét a legnehezebb. Ha a picurka úgy dönt, és még rá is húz pár napot, akkor végképp...

Link to comment
Share on other sites

ezermester

Elõször is gratulálok! :cumizik: Elképzeltem, hogy veszel neki egy USB memóriakulcsos cumit. :)

 

Ami a lapot illeti, nekem hiányzik az elérhetõ árú hardverteszt. (Bár a processzor, most kivételt tett.)

A múlt hónapban 50E-es tápok voltak, most 270-350E-es noteszgépek. Nyilván ez is szükséges, és talán a támogatók is ezt szorgalmazzák, de mellette szívesen átnéznék pár 5-15000.-Ft-os tápról, ill. 100-150E.-Ftos noteszgéprõl véleményeket.

Valahol azzal a tanáccsal, hogy mi az alja annak, amit még meg szabad venni, és az mire jó, ill. a tesztparamétereket is szívesen összehasonlítanám. Továbbá ott vannak az új videokártyák, ami persze kell, de mellette szívesen néznék egy olyan tesztet, és olvasnék leírást, hogy mit érdemes venni, ha nem akar az ember feleslegesen elszállni. Pont most van itt az ideje nyáron, hogy leesnek a régebbi kártyák árai, (akár az nVidia 8000-es 9000-es szériái, akár az ATI 2000-es 3000-es szériáiról van szó.) és jó lenne tudni, mire lennének jók, mert szerintem minden fontos dolgot tudnak, ha szerényebb körülmények között is, de árban lehet, hogy jó választások lennének.

 

Itt a hír is, hogy az Intel leáll a kétmagos processzorokkal, vajon abból mit érdemes még építeni, ami sokáig használható lesz? Mostanában minden a 7-es szám körül forog, ez érthetõ, hiszen újdonság, de a hardverek területén sajnos a fizetések nem 7 számjegyûek, de sokaknak még csak nem is kezdõdik 7-essel. (sem)

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Gratulálok a websulihoz!

Link to comment
Share on other sites

Anti

Szevasztok!

 

A májusi lapszámról benyomásom: a pár centiméteres lapméret csökkenés talán még javított is a belsõ tartalmon. Szurkolok, hogy a "szépprózai stílusra törekvés", és az oldalak külleme mellett a tartalmi igényesség is legalább az elõzõekkel egyenes arányban folyamatosan növekedjék a jövõben is.

"Ezermester" által javasoltakat is célszerû 2-3 lapszámonként megfontolni.

Mindenkinek további minden jót: Anti

Link to comment
Share on other sites

Telek Zoltán
(winyo2 @ 2009. május 14. 13:51) 388709[/snapback]

 

Nekem az nem világos hogy most akkor megszûnt az Agnitum Outpost Firewall Pro támogatása?

Az Agnitum elküldi ugyan az új liszenszt de a tûzfal azt írja ki hogy érvénytelen. Akkor miért van benne a kód az újságban ?

 

Az AVSEC hivatalos válasza szerint az Outpost tûzfal, mint termék nem szûnik meg, de alapvetõen nem ez van mostantól a fókuszukban, hanem a Security Suite Pro és az Antivirus Pro. Éppen ezért ezeket tudják ingyenesen elérhetõvé tenni a PC World lemezmellékletén, az Outpost tûzfalat nem szeretnék a jövõben ingyen elérhetõvé tenni.

 

Aki eddig ezt használta, egy egyszeri akció keretében megvásárolhatja, errõl elvileg kapott is minden aktív regisztrál email értesítést, a tartalma egyébként elérhetõ itt.

 

(Dávid Csaba @ 2009. május 13. 14:53) 388583[/snapback]

Ami ellen viszont az oly' fetisizált miniatürizálás nevében felszólalnék, nem más, mint a már korábban is kritizált cikkindító oldalak. Például: 34., 74., 80. oldal. Nulla információ, 100% felesleges design. Kicsinyítsétek le ezeket is a 22. vagy a 92. oldal mintájára: fele kép, fele szöveg. Ízléses és van értelme is. Így talán beférne még egy-két kisebb program- vagy hardverismertetõ.

Azt, hogy a 6-7. oldal a sok képtõl és szétbontott oldalszámozástól kusza és áttekinthetetlen, már nem is hangsúlyoznám.

 

Kedves Csaba!

Úgy érzem, ezekre az oldalakra szükség van - mégis egy magazin vagyunk és nem egy száraz szakkönyv, ami maximális mennyiségben igyekszik fehér papíron fekete szöveggel tudást és információt átadni az olvasóknak. Régebben egyébként sokkal több ilyen nyitóoldal volt (pl. dupla fókuszteszt nyitó oldal), amihez képest mi is visszavettünk a "magazinos" vénánkból, hogy több tartalom férjen bele a szûkös oldalszámba.

 

 

(ezermester @ 2009. május 16. 1:49) 388914[/snapback]

 

Ami a lapot illeti, nekem hiányzik az elérhetõ árú hardverteszt.

...

Továbbá ott vannak az új videokártyák, ami persze kell, de mellette szívesen néznék egy olyan tesztet, és olvasnék leírást, hogy mit érdemes venni, ha nem akar az ember feleslegesen elszállni. Pont most van itt az ideje nyáron, hogy leesnek a régebbi kártyák árai, (akár az nVidia 8000-es 9000-es szériái, akár az ATI 2000-es 3000-es szériáiról van szó.) és jó lenne tudni, mire lennének jók, mert szerintem minden fontos dolgot tudnak, ha szerényebb körülmények között is, de árban lehet, hogy jó választások lennének.

 

Itt a hír is, hogy az Intel leáll a kétmagos processzorokkal, vajon abból mit érdemes még építeni, ami sokáig használható lesz? Mostanában minden a 7-es szám körül forog, ez érthetõ, hiszen újdonság, de a hardverek területén sajnos a fizetések nem 7 számjegyûek, de sokaknak még csak nem is kezdõdik 7-essel. (sem)

 

ezermester: a probléma egy kb. Windows-Linux tábor szembenállásához hasonló dolog. Van aki folyamatosan budget-kategóriás, vagy kicsit régebbi, de jó árú dolgokat eszközöket szeretne a lapban látni, míg mások az újdonságokat. Ez utóbbiak óhatatlanul viszont nem a legolcsóbbak, de pl. az új technológiákat, innovációkat csak ezeken keresztül lehet bemutatni, prezentálni. A budget kategóriában kb. minden gyártó ugyanazt tudja nyújtani fõelemek tekintetében, általában nincsenek nagy különbségek - az ár dönt. Errõl viszont érdekes cikket írni nem nagyon lehet, száraz táblázatokat azért nem szeretnénk tömegesen a lapban. A Vásárlási tanácsadó egyébként ilyen és pl. pont a jó vételekrõl szól általában, az elmúlt hónapok tartalmából pedig: május - olcsó processzorok; március - a legjobb olcsó alaplapok, Csúcs gép kis pénzbõl; január - Olcsó videokártyák az új évre.

 

A júniusi számban pedig mintegy abszolút válaszként: videokártya nagy körkép 30e forintos kategóriától a 150 ezresig :) + a legjobb mobiltelefon-vételek

Link to comment
Share on other sites

KGigi
Az AVSEC hivatalos válasza szerint az Outpost tûzfal, mint termék nem szûnik meg, de alapvetõen nem ez van mostantól a fókuszukban, hanem a Security Suite Pro és az Antivirus Pro. Éppen ezért ezeket tudják ingyenesen elérhetõvé tenni a PC World lemezmellékletén, az Outpost tûzfalat nem szeretnék a jövõben ingyen elérhetõvé tenni.

 

Az Outpost tûzfala ingyen elérhetõ, viszont nincs benne a viselkedéselemzõ. A Firewall Pro pedig megszûnik, ha minden igaz.

Link to comment
Share on other sites

ezermester

Köszönöm a választ, és örülök az elérhetőbb árú dolgoknak.

Teljesen világos, hogy a legújabb fejlesztések a felső, csúcskategóriában drágák, és egy szaklapnak illendő ezekről beszámolni, hogy mi a legjobb. Az is tiszta, hogy ami elérhető árkategóriává zsugorodik, már nem új, a lap pedig nem bazár.

 

Azt nehéz mindössze helyre tennem, hogy úgy néz ki, nem létezik, manapság olcsó, új technológia, pontosabban termék, a palettán. Gondolom azért a válság miatt idővel talán fejlesztenek olyan dolgokat, amit érdemes lesz újdonságként bemutatni, mint kedvező árú terméket.

Példa értékkel, talán a LED technológián alapuló projektor volt.

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba
(Telek Zoltán @ 2009. május 21. 18:03) 389599[/snapback]

Kedves Csaba!

Úgy érzem, ezekre az oldalakra szükség van - mégis egy magazin vagyunk és nem egy száraz szakkönyv, ami maximális mennyiségben igyekszik fehér papíron fekete szöveggel tudást és információt átadni az olvasóknak. Régebben egyébként sokkal több ilyen nyitóoldal volt (pl. dupla fókuszteszt nyitó oldal), amihez képest mi is visszavettünk a "magazinos" vénánkból, hogy több tartalom férjen bele a szűkös oldalszámba.

 

Kedves Zoltán!

Senki nem vont a kétségbe, hogy "kellenek", csupán annyit mondtam, hogy ne legyenek "üresek" ezek az oldalak. Ezért javasoltam a fele-fele megoldást, ami más cikkeknél tökéletesen működik és ízléses is. Attól nem lesz száraz szakkönyv a lap, hogy azon pár oldalon a 100% képből 50% lesz, s a felszabaduló helyet értelmes gondolatokkal, véleményekkel, javaslatokkal, információkkal töltitek ki. Akár az adott cikk kibővítésével, akár egy másik erősítésével. Ha már arról a bizonyos miniatürizálásról és az ezzel bekövetkező tartalomnövekedésről írtál...

Link to comment
Share on other sites

SkyBird
(KGigi @ 2009. május 21. 17:08) 389602[/snapback]

 

A Firewall Pro pedig megszűnik, ha minden igaz.

 

:hááát::S Az érdekes lesz. Talán még a napokban is hirdették a lifetime licenszet. Valami 2 éves áron, ha jól rémlik.

No persze, ha a life is csak 2 év. Vagy mondjuk 1. :P:lol:

De mindenesetre érdekes dolog, hogy egyúttal belefogtak ebbe a free változatba, és még jobban is teljesített a leakteszten.

Végül is a spyware rész amúgy se fut valósidejűen nálam a NOD miatt, kéziben meg sose indítom, csak a helyet foglalja és rendszeresen frissítgeti az adatbázisát. Egyedül a web control adhatna némi pluszt.

Nekem valamiért ez a lifetime-os dolog már eleinte gyanús volt, hogy ez mit hozhat később. :hááát:

 

Most nagyra vannak Agnitumék, hogy ismét 100% VB teszt eredmény értek el a vírusirtójukkal. De lassan ki nem? :P:lol:

Mostanában az OSS-t nem raktam fel, vagy már nem emlékszem mennyire telepíthetők külön a komponensei. Ha igen, akkor akár ez is rendben van, és a tűzfal mellé akár azt telepítünk, amit akarunk. Ha nem akad össze.

Vagy ha tényleg annyira jó lesz, mehet akár egyben a full csomag.

 

Azért reszelhetnének rajta még kicsit, hogy a 64 bites Win7-en is gond nélkül fusson a programjuk. :dühös:

 

-----

 

Igen, még élt áprilisban. 3 PC-re érvényes. Outpost Firewall Pro - lifetime license for the price of two years, still active! ($59.95)

Link to comment
Share on other sites

Maxxxan

Örömmel olvastam, hogy a hibát amit észrevettem javították :)

Annak már nem örültem hogy a lap kisebb lett, de ez van.

Ha megtartjátok az eddigi jó témákat és cikkek minőségét én továbbra is olvasni fogom ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
CSIZIPETER

Az újságotokkal most megvagyok elégedve, most vettem meg elsõre.

Az elött, nem mondom de más volt az asztalomon.

Ebben kevesebb az OCSMÁNY reklám és több az olyan cikk amivel tényleg lehet is vmit csinálni.

Grat fiúk, ez 1 odavaló szám lett! csúcsmaxos :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Tibor66

A májusi számban ismételten bemutatásra került az Internet Explorer 8 böngészõ.

 

Sajnálatos módon, ismét csak azok lettek papírra vetve, mit már (szerintem) mindenki tud, ismer.

Ebbõl a leírásból is kimaradt az a figyelmeztetés: Emberek!! csak az telepítse ezt az alkalmazást, akinek bivaj erõs gépe van.

Mivel, indítás után, egy lap megnyitása esetén is min. 2 db iexplorer.exe indul megközelítõleg 90-100 Mb memóriahasználattal. További lapok megnyitása esetén, természetesen az iexplorer.exe -k száma is nõ.

 

Nem ártana errõl is tájékoztatni a kedves felhasználót.

Vagy csak én vagyok ilyen "szõrösszívû"??!! :upsz:

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Annyiszor indul el, ahány lap meg van nyitva. Minden lap külön folyamatként indul. Ez nem rossz, hanem jó. 100 megabájt egy böngészőtől pedig teljesen normális.

Link to comment
Share on other sites

Tibor66

@ KGigi

 

Egyáltalán nem áll szándékomban vitát indítani, csak számomra egy kicsit érthetetlen.

 

Eddig IE7, 1 db iexplore.exe-t használt 60-90 MB memóriával (több lap megnyitása után is ennyi volt).

A 100 MB lehet, hogy egy jó teljesítmény, de ez az érték már pl. Startlap megnyitása esetén is ennyi. További lapok megnyitása esetén mégtöbb. (Nálam mikor fent volt az IE8: Startlap+PC WORLD Segélyvonal, megközelítőleg 140 MB memóriát foglalt le. :S

 

Hát nem tudom, hogy ez kinek jó vagy nem, de én inkább úgy döntöttem, hogy maradok a IE7-nél.

És ezzel a döntéssel szerintem nem vagyok egyedül. :)

Link to comment
Share on other sites

ezermester

Én meg a firefox-nál, és kinyitok 200 ablakot, a startlappal meg a fórummal együtt, ha lúd legyen kövér.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Ezt nem azért mondtam, mert ezt használom. Eszembe nem jutna Internet Explorert használni. Opera :upsz:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...