Jump to content
GSForum - Segélyvonal

A Lassúság Mintapéldája


amd_fan

Recommended Posts

amd_fan

Ez az egész kezdõdött úgy, hogy...

 

Rendeltem egy webáruházból egy Halo 2 nevû játékot és 4 darab hangszórót. Gondoltam hamar kihozzák, mert a többi webáruház is egy héten belül lazán teljesíti a határidõt. Az oldalon ki van rakva egy folyamatjelzõ, ahol figyelemmel lehet kísérni, hogy hol tart a rendelés. Az árak akkor így alakultak:

 

Halo 2 PC: kb. 5729 Ft

Hangszórók darabja: 650 Ft

Kiszállítási díj: 1300 Ft

 

Mivel alapjában véve türelmes ember vagyok, kezdetben vártam 20 napot, hátha lesz valami, hívnak, vagy írnak e-mailt. De nem történt semmi. Majd felvettem õket Skype-ra ( amin igencsak ritkán vannak fent, de ha mégis, akkor fél óra a válaszolási idõ ), és megmondtam nekik, hogy jó lenne, csak már rendelnék nekem a cuccaim, mert nekem már kellene. Erre Szépen elkezdték nekem rendelni a cuccokat, de mindenre egyesével kellett várni, mert õk nem tudnak még véletlenül sem többet rendelni egyszerre ( gondolom anyagiak vannak a háttérben. ) Rendben, kivártam, míg megrendelték a Halo 2-t, ekkor szóltam nekik, hogy jó lenne, ah iparkodnának, mert már a rendelés 30. napjában jártam. Erre õk az válaszolták, hogy akkor ingyen kiszállítással kihozzák részemre a Halo 2-t. Írtam nekik, hogy rendben van. Majd rá egy nappal írják, hogy egy napon belül a kezemben lesz a csomag. Erre én ( mint gyanakvó lélek ) rákérdezek, hogy mennyi is lesz az annyi.

 

Halo 2 PC: kb. 5729 Ft - maradt

Hangszórók darabja: 423 Ft - csökkent

Kiszállítási díj: 1470 Ft - nõtt

 

Válaszuk: 7170 Ft.

Válaszom: Az hogyan lehet, ha egyszer ingyenes a kiszállítás, és a játék 5700 Ft.

Válaszuk: Már nem lehet megváltoztatni a díját, de a hangszórókat ingyen hozzák ki.

( Kérdezem én, ha egyszer megígérték, hogy díjmentesen szállítják házhoz, miért 7170 Ft lesz a fizetendõ? )

- Csomag megjött, fizetendõ tényleg 7170 Ft. Rendben, kifizettem, mert már kellett a játék. Én banga, pedig nem kellett volna...

Válaszuk tovább: Az egész díja ( csak a hangszórók + ingyenes szállítás ) 2500 Ft lesz.

( What? Mikor most ment lejjebb az ára 423 Ft-ra, és akkor õk meg 2500-ért akarják ezt is rám sózni? )

 

Eddig itt tartok, hogy a játék megjött, ezzel minden rendben, de a hangszórókra kíváncsi leszek! A mai napon tartok a 37. rendelési napon, és még mindig nincsenek hangszóróim...

 

UPDATE1:Elkezdték megrendelni a hangszóróimat, azt írták 2 napja, hogy ma megjön, ezt 2 mailban is megerõsítették, de még nem kapták meg. Érdekes...

 

Valamint az is, hogy a már kb. egy hete átvett Halo 2 rendelésem státusza:

 

Tervezett teljesítés: [feldolgozás alatt]

A rendelés leadása 43 nappal ezelõtt történt

 

UPDATE2:

Már az oldaluk sem jön be, és egy hete semmi reakciót nem mutatnak. Mobilon sem lehet õket elérni :S

 

UPDATE3:

Már bejön az oldaluk, és válaszoltak is:

 

Küldik a pénzem, csak adjak meg egy bankszámlaszámot. Valamint a kért 4 hangszóróból csak 1-et tudnak hozni. Remélem ingyen, mert megígérték...

És azt is írták, hogy pár napja küldtek egy mail-t, és miért nem válaszoltam rá.... ( én nem kaptam egy szálat se, csak gondolom beijedtek )

 

UPDATE4:

Már egy hete ismét nem válaszolnak, a pénzemet sem küldték, magyarul sz@rnak rám. Hát, ilyen egy bolt ez. Aki teheti innen semmilyen körülmények között NE rendeljen, mert így, vagy még rosszabbul jár, mint én....

 

UPDATE5:

Hogy ezek semmibõl sem tanulnak....

 

Csak akkor hajlandóak válaszolni, ha írom nekik, hogy megy a fogy.védelemnek az ügy...

 

Nah, skype-ra is feljöttek, de ilyen hangnemben írni... Hadd ne idézzem, de pl. végig bekapcsolt caps lock-al írt a munkatársuk. Elképzelhetitek, milyen munka folyhat ott.

 

Küldtek egy pdf fájlt is, ami szerint elutalták a pénzem.... De a fájl egész véletlenül hibás... Érdekes, nem? Jah, és a pénzt sem kaptam meg 2 hét elteltével.

 

Már nem érdekel, nem fogok több idõt adni nekik, holnap megyek, és elküldöm a fogyasztóvédelemnek az ügyet. Ha nem értenek a szép szóból, akkor tessék.

 

Már 2 hónapja várok a megrendelt hangszórókra, de ilyen céget még életemben nem láttam. Aki jót akar magának, innen soha, de soha ne rendeljen:

 

Digitall.hu

 

UPDATE6: A pénzem rejtélyes módon megérkezett, kihangsúlyozom, 2 és fél hét elteltével! :nem: A hangszórókat még mindig nem kaptam meg, de már nem is érdekel, mert ilyen kiszolgálással nem is kell. Ha nem kell nekik a pénzem, hát akkor csak sajnálni tudom...

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Ettől függetlenül menjen csak a fogyasztóvédelmi eljárás. Más ne szívja meg.

Link to comment
Share on other sites

amd_fan

Már írtam, de õk sem válaszolnak... :nem: Amúgy már a fogyasztóvédelem oldalán kint van az eset...

 

Légy szíves ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! <PF>

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
[OP]Destroy-man

Ha már lassúság, akkor Németországból a légiposta mennyi idő alatt kell, hogy meghozza a csomagot (levélként lett feladva). A csomag regisztrált, így tudom, hogy március 30-án (szombaton) feladták a csomagot, április 3-án beérkezett a Frankfurti postaközpontba, majd 3 órával később már tovább is küldték. Azóta megszakadt a követés, vagyis nincs több bejegyzés. Azt azért nehezen hiszem el, hogy 5 nap alatt nem ér ide az a repülő. :) Érdeklődjek a postán, hogy mi van vele?

Link to comment
Share on other sites

KGigi

A Kindle-öm két nap alatt elért Magyarországig, majd három napig tartott, mire arrébb jött három kerületet. Én érdeklődnék, hogy mi van már.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Dávid Csaba

Párom rendelt egy webshopból pár dolgot, amit egy hárombetűs, német érdekeltségű futárszolgálat hoz házhoz. A tájékoztató e-mailben van egy link, ami a nyomkövetésben segít. A webshop Budapesten adta át a csomagot, amit ezután levittek Szekszárdra, a megyei központba. Közben persze eljöttek Paks mellett is, de hagyjuk... nem így van kitalálva. Ez volt ma 06:43-kor. A csomag 07:19-kor került "kézbesítésre kész" állapotba. Az e-mail szerint a csomag 7 és 12 óra között ideér. Ezt vastagon szedett betűkkel közölték, kérve, hogy ha nem tartózkodom itthon, jelezzem. Az egy dolog, hogy már az e-mail kiküldésekor, 08:01-kor tudták, hogy 07:19-kor a futár még el sem indult, de jelenleg 12:53, a csomag sehol. Eközben nekem 12:30-ra már máshol kellett volna lennem. Igen, tudom, már felhívhattam volna őket délben is, de a 12:30-as elhalasztható volt. Ettől függetlenül bosszantó, hogy az egész délelőttöm el volt szúrva, 1 órája lejárt az megígért határidő és sehol semmi.

---

Felhívtam. Majd' 6 percen át hallgattam, hogy jelenleg minden munkatársunk foglalt... :mérges:

Link to comment
Share on other sites

payskin

Volt partnerünk a DHL, amikor elindították itthon ezt a fajta csomagkiküldő szolgáltatásukat. Azt a bénázást, amit műveltek, atyaisten. Az ember azt hinné, hogy ha van a csomagküldésben patinás, profi cég, akkor a DHL az, de nem. Legalább is, akkor nagyon nem volt az. El is váltunk egymástól, mint ágtól a levél. Mondjuk ez évekkel korábban volt, azóta fejlődhettek is.

 

Mindazonáltal meg kell jegyezzem, hogy hajnalban hiába mennek el Paks mellett, akkor a körzeti depóban megy a cucc egy kamionban. Nyilván vidám volnál, ha fél 3-kor felébresztenének, hogy hello, itt egy kamion, benne 3580 csomag, ha gondolod, akkor keresd meg köztük a tiédet. ;)

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Nem a DHL, hanem a DPD, de ezek szerint egykutya.

 

Írtam, hogy tudom, nem így van kitalálva! :P De ha tudom, hogy ez van, igen is örültem volna a hajnali ébresztőnek. Nem lenne elb... rontva az egész napom. Igen, az egész, ugyanis párom közben felhívta és utol is érte őket, elmondta a helyzetet, mire megkérdezték tőle, hogy meddig vagyok itthon, szólnak a futárnak, hogy addig érjen ide. Érted? Nem elég, hogy az egész délelőttöm ment a levesbe, még délután is dekkolhatok a küszöb mellett, mikorra ér ide a legkésőbb ma 12 órára ígért csomagunk! :mérges:

---

Láss csodát, 13:55 és itt a csomag! Se elnézést, se macskafarka. De megérkezett, ez a lényeg, a többi történelem.

Link to comment
Share on other sites

TheSaurida

Ehhez képest én ma rendeltem egy IP-kamerát egy webáruházban, valamikor 8 és fél 9 között. 8:46-kor kaptam egy e-mailt a rendelés adataival, 9 előtt felhívtak telefonon, hogy átadták a futárnak a csomagot, holnap reggel itt lesz. Lehetett volna ma délután is, csak munkahelyre kértem, szigorú időkorlátozással.

Mivel ez nem a lassúság mintapéldája, át is lehetne tenni valami pozitívabb hangütésű topickba.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Mondjuk elmondhatnád jó példának, hogy kik voltak, meg azt is, ha holnap tényleg meg is érkezik.

 

Esztergomból feladtak postán két csomagot múlt csütörtökön: az egyiket Miskolcra, a másikat nekem, Budapestre. A miskolci pénteken megérkezett. Az enyém még ma sem. Én csak azért nem izgulok, mert utánvétes, de sajnálom a srácot, aki feladta, főleg, ha tényleg el is tűnik. Óvtam ettől az ötlettől, a Postára egy doboz szart sem bíznék rá.

Link to comment
Share on other sites

TheSaurida

Megérkezett. Előtte még egy sms-t is kaptam, hogy jön. Meg egy e-mailt még tegnap este, hogy ma jön.

 

Ha tényleg nem minősül reklámnak, akkor: Flexio Elektronikai Webáruház és Nagykereskedés.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...