Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Spam


Pjotr

Recommended Posts

Pjotr

Garono

  • Érdemes kicsit itt elidőzni (pellengér).
  • Spamek elkerülése végett én a 10 Minute Mailt használom. Ebben ugyan az a kockázat, ha regisztrálsz valahova, nem biztos, hogy később meg tudod változtatni a regisztrált email címed egy oldalon, hiszen visszaigazolni már nem tudsz (pl. a Segélyvonal is ilyen). Továbbá, ha elfelejted a jelszavad, a jelszó-emlékeztető sem segít. Mindenesetre én rendszeresen használom. Rengeteg regisztrációt végigcsináltam már vele.
  • Te is belefulladsz a spam áradatba? Én már elbántam vele.
Skybird
  • Nagyon nincsen más, mint azt hangsúlyozni, hogy nem kattintunk mindenféle linkre.
  • Ezen túl csak ajánlani tudom az ingyenes PopTray 3.20 programot, amivel még letöltés előtt a szerveren kapásból törölheted a nyilvánvalóan spam leveleket. De minden kockázat nélkül szövegesen bele is lehet nézni, vagy kideríteni a return path-t, ami néha más, mint a feladóból következne.

    Ezzel mail címeket, vagy inkább doméneket tudsz tiltólistára venni akár a webes ingyenes postafiókokban, pl. Freemail. De az is lehet, hogy felesleges, mert úgyis mindig más, ahogy variálják. Ráadásul visszajelzés is megy a blokkolásról.

    A biztonsági gondolkodáson túl talán még a dial-up modemes korszak öröksége, de én nem engedek be a gépemre csak úgy vakon POP3 letöltést, hogy majd a Thunderbird ahogy írod, vagy a védelmi programok spamszűrője, víruskeresője intézze el, ha tudja.

    Ez persze részben mennyiség kérdése is, de én nem nagyon kapok spamet. Van olyan fiók, hogy egyáltalán nem, de van amelyikben utóbb kicsit megszaporodott, és még csak nem is biztos, hogy én tehetek róla.

    A webes levelezők ma már többnyire tartalmaznak valamiféle ingyenes spamszűrőt is, vagy központilag vagy saját beállítási lehetőségekkel is.

    Az is egy megoldás, ha webesen lépünk be a fiókba, és ott gyomlálunk.

KGigi
  • Én részemről annyit tudok hozzátenni a témához, hogy minél kevesebb helyen adjuk meg a címünket, ha weboldalra tesszük ki, akkor képként illesszük be, msn-re használjunk külön e-mail címet, és tartsunk fenn egy külön címet a gyanús regisztrációkhoz. Ha gáz van, csak nyitni kell egy új fiókot. Az esetek többségében csak egy e-mail cím kell, esetleg egy megerősítést kér, ezt meg a spam mellett is meg lehet tenni.
  • Ja, és ugyanaz, mint az internetvédelemnél, ésszel kell kattintgatni.
Le Banner
  • Nálam az ilyeneket a NIS 2009 könnyedén lekezeli és egy nem létező problémává tette. :igen:

    Még azt is mondhatnám - kis túlzással-, hogy a bőség zavarával küzdök az Anti Spam beállításoknál .

Einstein
  • Agnitum Spam Terrier: Kicsi ingyenes de angol nyelvű, tanítani kell de ha kész akkor nagyon jó.

    Régebben még az OE időmben használtam is de mivel TB alatt nem lehet így most nem tudom használni de jó lenne ha lehetne TB alá is integrálni.

  • Jelenleg a TB saját szűrőjét és a Mail Security Desktop-ot (korábban MPP) használom. A MSD-hoz a PC Worldben minden hónapban adnak kódot is.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
vodás

Az IWIW-rõl elloptak email-címeket, aztán személyre szólóan, állítólagos ügyvéd küldözgette a "milliomos örökösét keresem, aki meghalt ekkor és ekkor balesetben, de 50 % az örökösödési illeték"?!

Mindez eléggé primitiv angolsággal (már amennyire meg tudom ítélni ezt).

Afrikai spammerkém rossz helyen kereskedik, nincsenek itt dollármilliomosok. Az IWIW-en sem lehetett a speciális karakteres jelszóra megváltoztatni az eredetit. Ez lett a vége! :(

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
ezermester

Ki a fene ez a h...p...??? Az agyamra megy. Nem lehet kitiltani valahogy? Vagy csak simán töröljem?

Van ötletetek, anélkül, hogy mindenkit kitiltanék?

IPB kép

Áhhh! Nem vagyok tanuló. Nem is ismerek olyat. ...és ha már itt tartunk, foghatna a kezébe ő egy helyesírási szótárt a nyáron!

Link to comment
Share on other sites

jagdtigger

Szábályok és szűrők résznél meg tudod adni hogy erről az e-mail címről ne kapjál levelet(pontosabban bevágja a kéretlen levelek menüpont alá).

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Vagy a GMailnek sokkal jobb a szûrõje. :)

Link to comment
Share on other sites

jagdtigger

Én már elég régen azt használom ismerõsök körében, van külön 6 citromail-es fiókom az oldalakhoz ahol regelek.

Link to comment
Share on other sites

ezermester

Köszi! Nem is figyeltem ezt a funkciót. Gmail-omon nem gond azt ugyanis nem olvasom. :D

Link to comment
Share on other sites

Csirke

Sziasztok!

 

Gmail-es fiókom van, és saját magamtól kapok spamot. Már változtattam jelszót, de ugyanúgy kapom továbbra is jön. Segítsen valaki ha tud...

 

Köszi

Link to comment
Share on other sites

vodás

Azonnal futtass le minden vírusirtót, mert valami lappang a gépeden! Rendszervisszaállítás kikapcsolása, Csökkentett mód, valami méregerõs kellene! (Kaspersky vagy hasonló). Ugyanígy jártam, meg is lett a tettes (trójai faló).

Link to comment
Share on other sites

Csirke

A Kaspersky van a gépen, ki volt kapcsolva a gép (elutaztunk) és akkor is jött spam, újra telepítettem az egészet és még mindig jön :dühös: ....

Link to comment
Share on other sites

vodás
Csirke: állítsd be a spamszûrõt, a Gmail akkor minden egyes beérkezõ spamot egyenesen oda fogja irányítani, törölni sem kell, mert ha sok van, automatikusan törli. Beállítások/Szûrõk/ ide írd be az adatokat. Pl. azt, hogy minden "én" feladóval érkezett spam ott landoljon.
:hááát:
Link to comment
Share on other sites

Csirke

Persze, hogy be van állítva a spam szûrõ. Csak az a baj hogy már mások is jelezték hogy kaptak tõlem spamot. Hogy lehet ettõl megszabadulni? Nem akarok a spam küldõk zombi gépe lenni.

Link to comment
Share on other sites

ezermester

Egy olyan vírusirtóval, ami irtja ezt a vírust.

 

Futtass le egy ingyenes, egyszerű Spybot-ot. Amíg fut, addig keresd meg a bajban vagyok topikot a biztonság résznél, hogy miket érdemes ilyenkor használni, mikor a meglévő mellett is becsúszik a kártevő. Ki erre esküszik, ki arra.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Greene

Aki Spamet kapott az legyen kedves ne másolja be a fórumra, mert mi nem vagyunk kíváncsiak rá!

Természetesen nagy vonalakban le lehet írni miről szól, hogy tudjuk amikor esetleg mi is találkozunk vele.

 

Épp a hozzászólásod előtt dobtam ki 3 üzenetet. :fetreng: <Pjotr>

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
jagdtigger

Na egy érdekesség, azt írják nyertem 150,000,00 font sterling készpénzt, nem is ez az érdekes, hanem a feladó:

info.winner@microsoft.com :pislog:

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Ez egyáltalán nem érdekes. Az e-mail fejlécébe azt írsz, amit akarsz.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
annamari
Gmail-es postafiókom van, eddig alig fordult elõ valami, most viszont spamot kaptam. Mivel soha, semmilyen internetes GAME nem érdekelt, ilyenben részt nem vettem, nem értem, miként kerülhettem a "szórásba". Has sent you a photo! A Gmail Vörös riasztással küldte tovább. A feladó látszólag ismerõs, valójában nem.
:mérges:
Link to comment
Share on other sites

fatal_error

Kedves Mindenki!

Egy iskolában dolgozom mint rendszergazda. Az utóbbi hónapban arra lettem figyelmes, hogy a munkaállomások saját maguknak küldözgetnek angol nyelvű üzeneteket. Kitöröltem a leveleket, lefuttattam pár programmal (PAV, Adawere) keresést, talált is 1-2 rosszindulatú cuccot, de ugyan úgy folytatódik a levelek küldözgetése tovább (csak már nem olyan nagy mennyiségben, napi 1-2) :S

A munkaállomások tartományba vannak beléptetve és ilyenkor nem a küldő neve jelenik meg a message tracking center-ben, mint normális esetben, hanem az email címe.

Ha van valakinek ötlete, hogy hol keresgéljek azt megköszönném...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
mizsi

A múlt havi, viszonylag jó minõségû OTP-s email után most az Erste van terítéken. Érdekes, hogy valós Esrte-s e-mail címrõl jön(!), de csak egy kínai oldalra mutató link van benne. Valaki megkapta már rajtam kívûl?

Link to comment
Share on other sites

Einstein

Én soha nem kapok ilyen "jó" levelet, meg kell elégednem a Viagrával és warez letöltésekkel.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
BlackSeven

Hali vodás!

 

Egyre gyanúsabb vagy Te nekem ezekkel a spamokkal. Én sosem kapok ilyeneket. :(

 

Vagy pedig a KIS (laptopomon) és az ESS (az itthoni gépemen) megfog mindent? :)

Link to comment
Share on other sites

vodás
Több levelezõlistán is fent vagyok, ahol lelkes és igen naív felhasználók küldözgetik egymásnak és persze a listákra is mindenkinek a linket. Micsoda nagy pénzkereseti lehetõség! Bostonból egy haver azt írta, nálunk ezekre már senki nem jelentkezik, nem ad ki személyes adatokat, hanem beállítja rá a spamszûrõt. Én is ezt tettem.
8)

Ja és nálam is ESS 4.2 a védelem.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Davedry87

Sziasztok!

 

Mostanába elég kevés a védelmem a Spyware és a hasonló SPAM jellegû dolgoknál.

Én Google Chrome-ot használok böngészõnél és az a helyzet,hogy találkoztam olyan oldallal,ahol kéretlen reklámok és ablakok elõbukkannak az oldalakon és ezt a dolgot elszeretném kerülni valahogy,mivel tudom,hogy ezek néha ártanak a gép mûködésének.

Voltak fájlok,amiket csak úgy tudtam letölteni,mivel lix.in-en keresztül volt átirányítva a letöltõ oldalra,ezek mindig visszaszámolnak és betûket kell beírni az érvényesítéshez,ezeknél néhol elõbukkannak azok a bizonyos reklám ablakok,amiket folyamatosan be kell zárogatnom és nem kedvelem... Megszeretném kérdezni,hogy létezik-e olyan program,ami ezeket a kéretlen reklám ablakok megjelenését megakadályozza? Nagy szükségem lenne az ilyen programra,mivel most tettem újra a gépet,Windows 7 64Bites rendszert használok. Aki tudna ilyen programot,az feltétlenül írjon!

Vírusírtónak pedig a Vipre Antivirus Premium 4.0-át használok,mellette az Advanced System Care Pro,annál is a legújabb...

 

Köszönöm elõre a segítségeteket!

 

Üdv: Davedry.

 

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

NotScript kiegészítõ a Chrome-hoz?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...