Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows CE Core 5.0


[OP]Destroy-man

Recommended Posts

[OP]Destroy-man

Windows Mobile Centeren keresztül szeretnék programot (Total Commander CE) telepíteni a WayteQ N410-es GPS-emre, amin WinCE 5.0 Core fut.

A Mobil Centerbe be is épül a CAB fájl, fel is ajánlja a telepítési lehetőséget, de a következő hibaüzenetet dobja, ahelyett, hogy telepítene: :(

IPB kép

Mi lehet a gond?

 

Hely van neki. :)

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Megvan a megoldás. :)

Ki kell lépni a shell-be, ésmár megy is. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
[OP]Destroy-man

A fentebb említett készüléken (WayteQ N410), sikerült valakinek müködésre bírni az addons.txt fájlt? Szükségem lenne rá. :) Remélem tudtok segíteni, de alternatív lehetõségnek jó egy új GUI is. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
Csaba_#

Kaptam egy ilyen gépet: Wyse Winterm 3455XL

 

Optikai meghajtóval és merevlemezzel nem rendelkezik, viszont van benne egy IDE portra csatlakozó, mindössze 32 Mb-os flash meghajtó. Gondolom ezen lehetett egy Windows CE Pro 5.0 operációs rendszer. Legalábbis erről tanúskodik az oldalára ragasztott, OEM Windows CE matrica telepítőkóddal.

Csakhogy ezt sajnos letörölték, és én újra szeretném telepíteni. A hivatalos oldalaon mindössze ezeket találtam. A méretéből ítélve az 5. lehet, az erre a gépre átszabott Windows CE. Sajnos az ég világon semmilyen leírást nem találtam, a csomagolt fájlban és az egész weblapon. Kis naivan azt hittem, hogy a benne lévő 1 db exe fájlal fel tudom telepíteni a Windows CE-t, ennek az indítását megkíséreltem DOS alól, miután nem indult megpróbáltam, Windows XP live CD-vel is, ez utóbbi szerint ez nem Win32 alkalmazás.

 

Sajnos elég keveset tudok a mobil operációs rendszerekről :( , ezek a fájlok vannak az 5. tömörített fájlban:

3450write.i2c

3450write.k

A529_Wye18.bin

bootstrap212.exe

PARAMS.INI

root.i2u

 

A *.bin a legnagyobb közöttük 24 Mb (talán valami képfájlja lehet az IDE-s flash RAM-nak? :hmm: )

 

Hogyan tudnám felerőszakolni a Windows CE Pro 5.0-t erre a gépre?

Link to comment
Share on other sites

geri005

Nekem is van egy hasonló terminálom, de sajnos nem tudok vele mit csinálni, mert jelszóval van védve az admin, de fogalmam nincs mit tehetnék, hogy kilője az egészet.

Viszont valahol találtam leírást még régebben, amivel DSL(Damn Small Linux) rendszert lehet rátenni, ott volt részletes leírás, ha gondolod utána nézhetek(ha nem ragaszkodsz a CE-hez).

 

Edit: Megnéztem, sajnos eddig ezen a terminálon senki nem telepített működő Linux rendszert.

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

Köszi, de abból kiindulva, hogy a Live Windows XP elég stabilan futott rajta, én még nem írom le teljesen ezt a kis masinát. :) Ha nem boldogulok a Windows CE-vel, elfelejtem az IDE-s flash-et, rakok bele egy kisebb vinyót, és Windows 2000-et (esetleg XP-t) telepítek rá. Jó lesz egyfajta "kísérleti számítógépnek".

 

Egyébként sokáig én is jelszó gondok miatt nem foglalkoztam vele, méghozzá a BIOS volt levédve, ezért feszt erről az IDE-s flash vacakról akart volna boot-olni. A CMOS reset persze nem segített jelszómentesíteni.

A napokba viszont megint elővettem, és megtaláltam a master jelszót a viaarena.com fórumán.

Link to comment
Share on other sites

geri005

Csak a post után néztem meg a terminálod leírását, látom, hogy ez már más kategória mint az enyém (Wyse 3200LE). Így persze más a helyzet akár Linux telepítéssel :)

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

Kicsit elkanyarodva a témától, te milyen Linux disztribúciót ajánlanál ehhez a géphez, ami szépen lagg mentesen elfutna?

 

Alaplap: VIA EPIA 5000 mini ITX

CPU: integrált VIA 550 MHz, passzív hûtéssel

RAM: 2*128 Mb SD

Integrált LAN, Hang, USB stb.

TÁP: külsõ, olyan mint a notebook-okhoz.

Ha minden igaz van itthon egy megkímélt 20 Gb-os IMB vinyóm is.

Link to comment
Share on other sites

geri005

Damn Small Linux

Run fully in RAM with as little as 128MB (you will be amazed at how fast your computer can be!)

256MB RAMMAL vígan elfut.

Esetleg Xubuntu

Fluxbuntu - bár ezt még nem próbáltam

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

Köszi a tippeket!

 

Persze a kérdés ettõl még fent áll: miszerint, hogyan tudnám visszatelepíteni a Windows CE-t, erre a terminálra?

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

Új fejlemények a Windows CE alapú Wyse Winterm terminálommal kapcsolatban... :)

 

Végleg lemondtam a Windows CE újratelepítéséről, ugyanis -sok külföldi fórum tanulsága szerint- ugyan úgy sírni fog a szervere után, és nem használható önálló helyi rendszerként.

 

A továbbiakban OFF, de leírom hátha más is jár majd hasonló cipőben:

 

Korábban említettem, hogy Linux-ot vagy Windows 2k/XP-t tervezek rátelepíteni miest lesz IDE-s vinyóm. Winchester-em azóta sincs, viszont kíváncsiságból megpróbálkoztam a Windows telepítők és a Live CD-k elindításával. Ekkor szembesültem azzal, hogy a korábbi diadalom, a BIOS master jelszó megszerzése volt a legkisebb gond. Ugyanis mind a Windows 2k/XP telepítők, mind a Linux live CD-k már a legelején indításkor csontig fagyasztották a gépet. Ekkor olvastam egy egy "terminálos" blog-on, hogy a BIOS frissítés megoldhatja a problémát. Kicsit tartottam tőle, mert nem sikerült 100%-os bizonyossággal beazonosítani az alaplapomat a via.com.tw -n, így a specifikációk és a lapkakészlet alapján választottam ki a BIOS-t (szomorú, de csak arra tettek utalást mini ITX, sehova sem írták oda, hogy bakker h*lyegyerek ez a BIOS a VIA EPIA 5000 alaplaphoz való. :hááát: ) Gondoltam: akkor is kuka, ha nem tudok vele mit kezdeni, meg akkor is ha hazavágom egy inkompatibilis BIOS-al, szóval belevágtam a dologba. Azóta eltűnt a csúcsa Wyse Winterm boot logó és a szép kék VIA EPIA vette át a helyét. És ami fő: megoldódtak a boot-olási problémáim. :)

Hogy a Wyse gyártó szándékosan valami védelmet rakott bele, hogy ne lehessen más rendszerekkel partizánkodni, vagy eleve ilyen foschtalicska BIOS-t készített, azt nem tudom. De a lényeg, hogy működik. :oké:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Ndeeeeee

Sziasztok!

 

Lenne egy problémám, és a segítségeteket szeretném kérni! Adott egy Blaupunkt Lucca 5.3, amin Windows CE 5.0 Core fut! Valami történhetett vele, mert az üdvözlõ képernyõ után nem csinál semmit! A szervizmenüt se tudom már elõhívni :( Mi történhetett? Hogyan tudnám leformázni és újra feltenni rá a Wince5.0-át?

Köszönöm a válaszokat!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...