Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Szöveghasábok táblázatban

Recommended Posts

Posted

Kedves Fórumozók!

Sajnos még mindig szakdolit írok másból, így nem tanultam meg a php-t... szánom-bánom, viszont nagyon kellene egy újítás a weblapomra: egy verset szeretnék feltenni a kezdõoldalra. A vers hosszabb, mint amilyen magas a képernyõ, ezért, hogy görgetni ne kelljen, két hasában szeretném feltenni. A lap eleve táblázatban készült, van fent egy kép, alatta egy szöveg, no és ezek _mellett_ szeretném én látni a verset, méghozzá inverz háttérrel (hogy jobban elkülönüljön). Ez utóbbit persze a cella háttérszínével be is tudtam állítani, de eddig csak úgy ment, hogy két oszlopba írtam a két hasábot, és valamiért ottmaradt az elválasztó, noha noborder -> nem akarom ott látni; így persze a címet sem tudtam középre tenni. Tudtok valami egyszerû kódot erre? Keresõvel nem boldogulok... elõre is köszi!

Posted

Belinkeled? Sokkal egyszerûbb lenne.

Posted

Csak szólok, hogy a php ezen egy fikarcnyit sem segítene... :) Ez tiszta HTML. Várjuk a linket.

Posted

sziasztok!

bocsánat, tegnap este kidobott a net, és nem is tudtam visszakapcsolódni ma reggelig...

Egyelõre úgy oldottam meg, hogy két külön oszlopba tettem a két hasábot, és nem tettem ki a címét, mert nem tudtam volna középre rendezni. Van viszont a két hasáb között egy fekete csík, ami nem tetszik. És persze laptopon minden másképp néz ki, mint itt, ott még görgetni is kell, itt meg minden a lap felsõ részén van... ha van valami ötletetek, azt megköszönöm :-)

tehát itt alink: http://macskaszem.info.hu/

szép napot!

Posted

Adj a táblázatnak egy cellspacing="0" tulajdonságot. A címet úgy tudod középre tenni, hogy összevonsz két egymás melletti cellát (colspan="2").

Posted

Ok, a cellspacinget kipróbálom (otthon), és eszerint nem úszom meg, hogy bevezessek még egy sort... :P

Köszi :)