arpsoft 12 Share Posted March 25, 2009 Olyan problémával találkoztam, amire nem találtam meg a megoldást és még nem is találkoztam hasonlóval. Van egy laptop, amit nem igazán kéne újratelepíteni. Nem mai darab, de rendesen mûködik. Típusa most mindegy. A jelenség a következõ: bizonyos weboldalakon (pl www.sopron.hu) szabályos idõközönként, illetve oldaltól függetlenül bármely linkre kattintáskor egy klatty hallatszik a gépbõl. Olyan, mintha a merevlemez feje elmenne parkolni. De igazából nem tudom, mi történik. Más elvileg nem tud ilyen hangot adni a gépben. A www.sopron.hu még újra is töltõdik, minden klatty után. További jelenség, hogy az IE néha nem hajlandó betöltõdni, ha a www.sopron.hu vagy egyéb más klattyogós lap a kezdõoldal. A merevlemez máskor nem ad ilyen hangot, rendesen mûködik. Amit nem lehet tenni: komplett újratelepítés, illetve az IE 6 cseréje bármi másra. Aki tud, szóljon hozzá! Köszi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted March 25, 2009 Némítsd el a hangot, ha úgy is hallod, akkor a merevlemez marad. Viszont ha nem hallod, akkor valami gond van IE-rel. (Adhat ki hangot, ha másik linkre lép, illetve "lefagyhat", mert miért ne.) Az IE6-ot külön újra lehet tenni, ha azzal van a gond. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Author Share Posted March 25, 2009 Az érdekes az, hogy soha máskor nem ad ilyen hangot a vinyó. Már biztos, hogy az a hang forrása. Lehet próbaként felrakok egy firefoxot, ha azzal nem csinálja, akkor megpróbálom az ie-t újra rakni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted March 25, 2009 Lehet, hogy olyan helyen van a böngészõ gyorsítótára/tempje, ahova a merevlemez nyöszörögve vánszorog el, mert hibás a fej, vagy hasonló. Elég bizarr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanyi1946 0 Share Posted June 21, 2009 Üdv Pjotr! Elmondás alapján írom le, hogy viselkedik a gép /egyik ismerősöm-é/: a gépből relé kattogás hallatszik, az egér /cursor/ lefagy böngészés közben. Szerinte nem merevlemez hang. Avast-al ellenőrízte, vírust nem talált. Elég különös, de gondolom nem lehetetlen és szeretném a segítséged kérni. Kösz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted June 21, 2009 Szerintem meg merevlemez. Relé nincs számítógépben (bár volt relékbõl épített számítógép), kattogni meg mechanika szokott, ebbõl következik a merevlemez, optikai meghajtó, ventilátor. Ezek közül 2 megy állandóan, de a kettõ közül csak az egyik "hülyesége" okozhat fagyást: a merevlemez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanyi1946 0 Share Posted June 22, 2009 Köszönöm a gyors infót. Esetleg egy merevlemez tesztet/szektorhibák/ gondolom érdemes lefuttatni pl.:hdsentinel, vagy más irányba célszerű elindulni? Üdv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted June 23, 2009 Szektort hiába ellenõriz, ha egyszer a mechanika sérült/kopott. Esetleg megnézheti a S.M.A.R.T.-ot, valamelyik bejegyzés árulkodhat mechanikai hibáról. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanyi1946 0 Share Posted June 23, 2009 Köszönöm szépen Pjotr! Üdv Link to comment Share on other sites More sharing options...
ezermester 0 Share Posted June 23, 2009 Sentinel-en nincs mit futtatni. Nyilván a HD tune amire gondoltál. Azon már van mit futtatni, de ne a quick ellenõrzést, mert az nem jó semmire. Aztán súgok egy butaságot. Vedd ki a merevlemezt, és fordítsd meg! Hátha alapon Nekem már sokszor bejött, persze csak ideig-óráig. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted June 23, 2009 A HD Tune is szektorokat ellenõriz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewok 0 Share Posted May 28, 2010 Le akartam futtatni egy virusellenörzést. a Microsoft Security -val A virusellenörzõ a Windows egyik könyvtáránal, C:Windows\winsxs\....x86 az egyik fájlnál megáll, elkezd kattogni és nem megy tovább. Kikapcsolni ilyenkor csak Reset gomb -al tudom. Különben a számítógép rendben mûködik. HDD hiba, vagy bekaptam valami virust? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted May 28, 2010 Keress szektorhibát és nézz SMART-ot! Link to comment Share on other sites More sharing options...
benjoe80 0 Share Posted July 23, 2010 Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy a régi gépem - amit most a szüleim használnak - időnként csinál olyat (eddig csak telepítéseknél fordult elő), hogy egyszerűen megfagy. Ez alatt azt kell érteni, hogy nem képes bebootolni sem. Megáll a bazi nagy "Interactive Pro" logo-nál és még a BIOS-ba sem tudok belépni. Semmilyen gombnyomásra nem reagál. Mi lehet a probléma? Amire esetleg gondolni tudok, hogy talán a processzor hűtés nem lenne elegendő? Induláskor mindig azt írja ki: "CPU Fan error". Erre viszont itt, ezen a fórumon, egy másik témában azt válaszolták hozzáértő emberek, hogy ez normális, az újabb hűtők nem forognak olyan gyorsan és a régebbi procik ezt hibaként érzékelik. Ami még furcsa, hogy Win7 alatt időként kattan egyet a gép, olyan mintha le akarnak kapcsolni, vagy újra akarna indulni, esetleg alvómódba lépni, de a kattanáson kívül egyebet nem csinál (alvó üzemmódba le se tudom vinni és ez állítólag régi BIOS hiba, szintén ezen a fórumon mondták). Esetleg a táp lenne a gyenge? Ezt mondjuk nem hiszem... a konfigom: - ASUS P5GD1 Pro - Intel Pentium 4 540mn 3.2GHz Socket 775 - Thermaltake S18 - 4×512MB RAM ( - Seagate 250GB 7200rpm 16MB SATAII - WD 1TB 7200rpm 32MB SATAII - WD 250GB 7200rpm 16MB IDE - LG DVD-RAM - LG DVD-ROM - ASUS 45-GA 450W A válaszokat és segítségeket előre is köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporary 52 Share Posted July 24, 2010 És a videó kártya? Annak függvényében induláskor lehet, hogy kevés neki a táp, teszteld csak a rendszer vinyóval, DVD írók nélkül. ....telepítéseknél fordult elő), hogy egyszerűen megfagy... Nézd meg vinyokat a HD Sentinel-el, hátha valamelyik gyengélkedik és/vagy egyszerre egy merevlemezzel csinálj win telepítést. Ha sikerül és rendben működik, akkor a merevlemez hiba nagyrészt kizárható azon a vinyón. "CPU Fan error". Látod is, hogy forog amint bekapcsolod a gépet? Lehet, tele van porral és nehezen indul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benjoe80 0 Share Posted July 24, 2010 Nem hiszem, hogy a merevlemezzel lenne a baj, mert ahogy leírtam ugyan volt egy régi kerregõ merevlemez, de lecseréltem egy vadonatújra és azzal is ez történt (sajnos). Bár az lehet, hogy a többivel van bibi. Eben az esetben egyedül csak a WD 25GB IDE jöhet nagy valószínûséggel szóba... mindenesetre lefuttatom a HD Sentinel-t. Persze, hogy forog! Elsõsorban vadonatúj - ezért is írja ki a BIOS, hogy "CPU Fan error" mert a régebbi alaplapok hibaként érzékelik az új, lassabb fordulatszámú hûtõket -, továbbá meg olyan a házam, hogy oldalt belátok a belsõbe, mert plexi fala van. Megy, forog szépen... A videó-kártyára nem tudok mit mondani... mindig is ez a kártya volt ebben a gépben (nVidia 8600GT 2560MB DDR3) és eddig nem tapasztaltam ilyen problémákat vele. A tép meg biztos, hogy nem kevés neki... egy ASUS 45-GA 450W-os táp adagolja szaftot... annak bírnia kéne a kártyát, 3 merevlemezt, két optikai meghajtót és a 2 ventilátort a világítással... hm... most hogy így leírtam... lehet, hogy még is sok neki? Bár nem hiszem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
[OP]Destroy-man 160 Share Posted July 24, 2010 Teszteld le a ramokat is, azok is okozhatnak ilyen hibát. Az alaplapod kézikönyvébe benne van, hogy hogyan tudsz átlépni a BIOS logo helyett "debug" módba (álltalában TAB gombal). Ezt nyomogasd induláskor, vagy BIOSban kapcsold ki a LOGOt (ha elindul a gép). Ha a BIOSnál megfagy, akkor jól fogod látni, hogy mivel van a probléma, mert az utolsó sornál lévõvel lesz a gond. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts